1 kg finomliszt, 5 dkg élesztő, 10 dkg vaj, 10 dkg áttört, főtt burgonya, 2 dkg só, 4 dkg élesztő, 2 szem kockacukor, 1 tojássárgája, 5 dkg vágott snidling
1. A lisztet mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk az áttört, főtt burgonyát, a sót.
2. Az élesztőt langyos, cukros, kevés lisztes vízzel elkeverjük és hagyjuk megkelni.
3. A kész kovászt a liszthez öntjük, és langyos vízzel lágy tésztát dagasztunk, közben az olvasztott vajat is hozzáadjuk.
4. 45 percig letakarva a tésztát meleg helyen kelni hagyjuk.
5. Miután megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, és hozzáadjuk a "zöldeket".
6. Ízlés szerint formázzuk, 30 percig pihentetjük, tojássárgájával megkenjük, előmelegített sütőben, 50-60 percig sütjük.
A fentieket jól össze kell dolgozni, sok dagasztást nem igényel, csak sima, jól eldolgozott tészta legyen. Viszonylag lágy állagú lesz. (A bögrénk 2,5 dl-es.) Az tésztát ezután 5-...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://www.facebook.com/groups/1931980320409219/posts/3546174925656409/?__cft__[0]=AZXx00Jead3UAGIC_RPYzwShywV5JqEHlV2QO-69VlOd4WL7jXYzfazCYtwJbT9zEHOkXBNmoXy1rnnlYeLaJ705Tr_tQQx_...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítse elő a sütőt 175°C-ra. Keverjük össze a száraz összetevőket egy nagy tálban. Forraljuk fel a vizet. Adjunk hozzá ecetet és tojásfehérjét a száraz összetevőkhöz, és jól k...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és dobd forrásban lévő, sós vízbe. Főzd körülbelül egy percig, majd szűrd le, és csepegtesd le. Ha langyosra hűl, daráld vagy reszeld le. A leg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz