1 kg finomliszt, 5 dkg élesztő, 10 dkg vaj, 10 dkg áttört, főtt burgonya, 2 dkg só, 4 dkg élesztő, 2 szem kockacukor, 1 tojássárgája, 5 dkg vágott snidling
1. A lisztet mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk az áttört, főtt burgonyát, a sót.
2. Az élesztőt langyos, cukros, kevés lisztes vízzel elkeverjük és hagyjuk megkelni.
3. A kész kovászt a liszthez öntjük, és langyos vízzel lágy tésztát dagasztunk, közben az olvasztott vajat is hozzáadjuk.
4. 45 percig letakarva a tésztát meleg helyen kelni hagyjuk.
5. Miután megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, és hozzáadjuk a "zöldeket".
6. Ízlés szerint formázzuk, 30 percig pihentetjük, tojássárgájával megkenjük, előmelegített sütőben, 50-60 percig sütjük.
A langyos vízhez adjuk hozzá a cukrot, és morzsoljuk bele az élesztőt. Amíg felfut, szitáljuk át lisztet, adjuk hozzá a sikért, és a többi hozzávalót. Ha felfutott az élesztő, önts...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- Bedagasztom a tésztát, majd 30 perc kelesztés. - Átgyúrom, majd 30 perc kelesztés - Megformázom, majd sütőpapíros jénaiba teszem, 30 perc kelesztés - Bevágom éles késsel, lesp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 csésze zabpelyhet, egy csésze vizet (nekem még kívánt plusz 2-3 evőkanállal) negyed csésze quinoat (eredetileg mandula liszt), 1 tojást, és 1 mk. sót turmixgépbe teszünk. Ha szí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a sóval és a vajjal elkeverjük, közben a tej 1/3-át mikróban felmelegítjük a cukorral, és kelesztjük benne az élesztőt. 2. Majd azt is beledolgozzuk a tésztába, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz