menu

Családireceptkönyv.hu

Snidlinges kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg finomliszt, 5 dkg élesztő, 10 dkg vaj, 10 dkg áttört, főtt burgonya, 2 dkg só, 4 dkg élesztő, 2 szem kockacukor, 1 tojássárgája, 5 dkg vágott snidling

Elkészítés:


1. A lisztet mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk az áttört, főtt burgonyát, a sót.

2. Az élesztőt langyos, cukros, kevés lisztes vízzel elkeverjük és hagyjuk megkelni.

3. A kész kovászt a liszthez öntjük, és langyos vízzel lágy tésztát dagasztunk, közben az olvasztott vajat is hozzáadjuk.

4. 45 percig letakarva a tésztát meleg helyen kelni hagyjuk.

5. Miután megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, és hozzáadjuk a "zöldeket".

6. Ízlés szerint formázzuk, 30 percig pihentetjük, tojássárgájával megkenjük, előmelegített sütőben, 50-60 percig sütjük.

Snidlinges kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Falusi Kenyér
Falusi Kenyér

A langyos vízhez adjuk hozzá a cukrot, és morzsoljuk bele az élesztőt. Amíg felfut, szitáljuk át lisztet, adjuk hozzá a sikért, és a többi hozzávalót. Ha felfutott az élesztő, önts...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
30 perces kenyér
30 perces kenyér

- Bedagasztom a tésztát, majd 30 perc kelesztés. - Átgyúrom, majd 30 perc kelesztés - Megformázom, majd sütőpapíros jénaiba teszem, 30 perc kelesztés - Bevágom éles késsel, lesp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zabpehelyből készült tortilla (koreai recept)
Zabpehelyből készült tortilla (koreai recept)

1 csésze zabpelyhet, egy csésze vizet (nekem még kívánt plusz 2-3 evőkanállal) negyed csésze quinoat (eredetileg mandula liszt), 1 tojást, és 1 mk. sót turmixgépbe teszünk. Ha szí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejes kenyér
Tejes kenyér

1. A lisztet a sóval és a vajjal elkeverjük, közben a tej 1/3-át mikróban felmelegítjük a cukorral, és kelesztjük benne az élesztőt. 2. Majd azt is beledolgozzuk a tésztába, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk