30 dkg tészta (csavart cső), 2 db tojás, 2 dl tejföl, 20 dkg gépsonka ((lehet füstölt sonka is), 40 g füstölt szalonna (4 szelet), 1 db póréhagyma felaprítva), só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 2 ek napraforgó olaj, 20 dkg sajt (reszelt), 2 ek zsemlemorzsa
1. A tejfölt elkeverjük a tojássárgákkal, sóval, borssal, hagymával, 2 ek olajjal, majd belerakjuk a feldarabolt sonkát, szalonnát, és végül a felvert tojásfehérjét.
2. A tésztát kifőzzük, leszűrjük, és elkeverjük a sonkás tejföllel.
3. Sütőtálat vagy tepsit kikenünk, megszórunk zsemlemorzsával, és beleöntjük a tésztát. Tetejére sajtot reszelünk, és pirosra sütjük.
A tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. (Nem szükséges átöblíteni, így jobban rátapad a sajtkrém.) A sütőt előmelegítjük. A húsos tarját egész apró kock...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűFelteszünk forrni 4 liter vizet. A szalonnából levágunk 4 vékony szeletet (rajtuk hagyjuk a bőrt, különben nem kunkorodnak fel), és tarajosra bevagdossuk. A maradék szalonnát apró...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA zöldséges tésztához laskára vágtam hagymát, fokhagymát, sárgarépát, fehér káposztát, piros és zöldpaprikát, valamint borsót. Kevés olajban nagyon erős tűzön megpirítottam. Roppan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyértésztánál lágyabb tésztát dagasztok. Kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd 4 egyforma darabba vágom. Vékonyra nyújtom, átteszem egy sütőpapírra. Megkenem pizzaszósszal é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű