30 dkg tészta (csavart cső), 2 db tojás, 2 dl tejföl, 20 dkg gépsonka ((lehet füstölt sonka is), 40 g füstölt szalonna (4 szelet), 1 db póréhagyma felaprítva), só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 2 ek napraforgó olaj, 20 dkg sajt (reszelt), 2 ek zsemlemorzsa
1. A tejfölt elkeverjük a tojássárgákkal, sóval, borssal, hagymával, 2 ek olajjal, majd belerakjuk a feldarabolt sonkát, szalonnát, és végül a felvert tojásfehérjét.
2. A tésztát kifőzzük, leszűrjük, és elkeverjük a sonkás tejföllel.
3. Sütőtálat vagy tepsit kikenünk, megszórunk zsemlemorzsával, és beleöntjük a tésztát. Tetejére sajtot reszelünk, és pirosra sütjük.
1. A makarónit bő, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. 2. A forró tésztát lábasba öntjük, apró vajdarabkákat teszünk rá, majd rászórjuk a reszelt sajt felét. 3. Nem keverj...
Elkészítési idő:A hagymát és a krumplit lereszeljük, beleütjük a tojást, hozzáöntjük az olajat, sózzuk, majd apránként simára keverjük liszttel és tejjel. A palacsintasütőt előmelegítjük, kiolajoz...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre vágjuk. Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral. Feltekerjük, mint a bejglit. Folpackba becsomagoljuk, hűtőbe tessz...
Elkészítési idő: