30 dkg tészta (csavart cső), 2 db tojás, 2 dl tejföl, 20 dkg gépsonka ((lehet füstölt sonka is), 40 g füstölt szalonna (4 szelet), 1 db póréhagyma felaprítva), só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 2 ek napraforgó olaj, 20 dkg sajt (reszelt), 2 ek zsemlemorzsa
1. A tejfölt elkeverjük a tojássárgákkal, sóval, borssal, hagymával, 2 ek olajjal, majd belerakjuk a feldarabolt sonkát, szalonnát, és végül a felvert tojásfehérjét.
2. A tésztát kifőzzük, leszűrjük, és elkeverjük a sonkás tejföllel.
3. Sütőtálat vagy tepsit kikenünk, megszórunk zsemlemorzsával, és beleöntjük a tésztát. Tetejére sajtot reszelünk, és pirosra sütjük.
A tésztát megfőzzük. A csirkemellet megpároljuk, majd összeturmixoljuk a tojással és a natúr joghurttal. Ezt ízlés szerint fűszerezzük, továbbá, ha a diéta engedi, mehet bele egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tsztát sós, forrásban lévő vízben fogkeményre főzzük. Közben elkészítjük a cukkinit és a szószt: egy serpenyőben felhevítjük az olíaolajat, beletesszük a koktélparadicsomokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apró kockára vágjuk, és némi zsiradékon üvegesre pirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a szintén felkockázott paprikákat, a zúzott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a lereszelt sárgarépát és angol zellert és együtt pirítjuk őket: ez a soffritto. Amikor már kicsit oda i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű