5 dkg hagyma, ½ dl olaj, 2-3 g fokhagyma, 7 dkg paradicsompüré, só, bors, reszelt gyömbér
1. A hagymát megpároljuk az olajban, hozzáadjuk a fűszereket, az egészet jól lepirítjuk, felöntjük vízzel, és jól kiforraljuk.
2. A víz mennyiségét úgy kell meghatározni, hogy kb. 1 dl mártás legyen adagonként.
3. Ha nagyon savanyú, egy kevés cukrot is adhatunk hozzá.
A leveles tésztát kinyújtjuk. Megkenjük az egészet pizzakrémmel, majd fűszerezzük. Az egyik felére sajtot reszelünk, majd ráhajtjuk a pizzás részt. Vékony csíkokra vágjuk, megcsava...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk, majd a liszthez tesszük a sóval és lágy, de nyújtható tésztát dagasztunk. 2. Kelesztőtálban vagy egy ruhával letakart tálban...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sót és a lisztet összekeverjük. A langyos vízhez hozzáadjuk a csipetnyi cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfutatjuk. Hozzáadjuk a liszthez. Hozzágyúrjuk az olivaolajat is....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk, 40 percre pihentetjük. Addig összekeverjük az alap hozzávalóit. A pizza tésztát vékonyra kin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű