tésztához: 25 dkg liszt. 20 dkg cukor, 2 ek cukrozatlan kakaópor, 6 tojás, 0,5 dl tej, 3 ek olaj, 1 tk sütőpor
töltelékhez: 50 dkg túró, 2 ek gríz, 1 tojás, 2 cs vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja
tetejére: 10 dkg eper, 5 dkg fehér csokoládé
1. A tojásokat ketté választjuk és a fehérjéből kemény habot verünk.
2. A tojássárgáját jól eldolgozzuk a többi hozzávalóval, majd összekeverjük a habbal óvatosan, hogy ne törjön.
3. Egy tepsit kivajazunk és beleöntjük.
4. Közben a töltelék hozzávalóit egy tálba tesszük és jól elkavarjuk, majd golyókat formálunk belőle és a tészta különböző részeire tesszük, így lesz színes a piskóta.
5. Ezt követően 25-30 percen át sütjük 180 fokon.
6. Mikor megsült a tetejére halmozzuk a felvagdosott gyümölcsöt és az apró darabokra tört csokoládét.
7. Hagyjuk teljesen kihűlni és szeletelhetjük is.
Akármilyen idénygyümölcsöt tehetünk a tetejére.
A kekszet morzsásra daráljuk, hozzáadjuk a vajat és a kakaóport. Összedolgozzuk, és a tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük. A cukrot, a rumot és a mascarponét simára k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a cukorral, vaníliás cukrot fehéredésig keverni, kézi mixerrel keverni, kihabosítani, hozzáadni a vizet, kicsit még keverni (addig keverni, amíg jó sűrű krém sze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen elos...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel. 2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk. 3. A tojásfehérjét a maradék c...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű