tésztához: 25 dkg liszt. 20 dkg cukor, 2 ek cukrozatlan kakaópor, 6 tojás, 0,5 dl tej, 3 ek olaj, 1 tk sütőpor
töltelékhez: 50 dkg túró, 2 ek gríz, 1 tojás, 2 cs vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja
tetejére: 10 dkg eper, 5 dkg fehér csokoládé
1. A tojásokat ketté választjuk és a fehérjéből kemény habot verünk.
2. A tojássárgáját jól eldolgozzuk a többi hozzávalóval, majd összekeverjük a habbal óvatosan, hogy ne törjön.
3. Egy tepsit kivajazunk és beleöntjük.
4. Közben a töltelék hozzávalóit egy tálba tesszük és jól elkavarjuk, majd golyókat formálunk belőle és a tészta különböző részeire tesszük, így lesz színes a piskóta.
5. Ezt követően 25-30 percen át sütjük 180 fokon.
6. Mikor megsült a tetejére halmozzuk a felvagdosott gyümölcsöt és az apró darabokra tört csokoládét.
7. Hagyjuk teljesen kihűlni és szeletelhetjük is.
Akármilyen idénygyümölcsöt tehetünk a tetejére.
A piskóta elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját,alaposan elkeverjük,majd a száraz hozzávalókat...
Elkészítési idő:A liszthez adjuk a kakaóport, alaposan elkeverjük, és átszitáljuk. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, tovább keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, ezt i...
Elkészítési idő:A 2 tasak pudingot az 5 kanál cukorral elkavarom és megfőzöm, még forrón belekavarom a vajat, és felét egy tálba öntőm,én egy 22 cm x 22 cm szélles és 6 cm magas jénai tálat haszná...
Elkészítési idő: 60 perc