csirkeaprólék, vagy csont, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem, 1 szál zeller, fél fej karalábé, 2 káposztalevél, 3 marék zöldborsó, petrezselyem, zeller zöldje, 1-1 paradicsom, paprika, 1 fej vöröshagyma, só, bors, vegeta, őrölt szerecsendió, kömény ízlés szerint
rántáshoz: 1 ek olaj, 1 tk.liszt és késhegynyi pirospaprika
1. A zöldségeket megpucoljuk, felszeleteljük.
2. Vékony rántást készítünk, majd megpároljuk benne a zöldségeket.
3. Fűszerezzük, felöntjük vízzel.
4. Hozzáadjuk a csontot. A habot leszedjük róla.
5. Beletesszük a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát.
6. A borsót akkor tegyük bele, amikor már a többi zöldség félig puha.
7. Ekkor szaggassunk bele galuskát és főzzük teljesen puhára.
A bacont apró kockákra daraboltam, majd jó ropogósra sütöttem. Kiszedtem tányérkára,ezt használtam majd a díszítéshez. A zsírjához hozzáadtam az apróra darabolt vöröshagymát és fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÍme egy 5 perces leves, ami nem zacskós leves. Pár hozzávalót be kell szerezni az úton hazafelé, de aztán gyerekjáték az egész. Keverd e tasak tartalmát 4,5 dl vízhez, és ajánla...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított fácánt megmossuk, és a fazék aljára fektetjük. A 2 db velőscsontot keskenyebb felével beékeljük a fácánnal a fazék alján. (Erre azért van szükség, hogy a velő lehe...
Elkészítési idő: 240 perc Nehézség: Közepes« Vissza A tökéletes grízgaluska 3 titka 2015.11.01. Könnyű, de mégsem esik szét, olvad a szájban, nem ágyúgolyó, ilyen a tökéletes grízgaluska. Nem is olyan könnyű ezt el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű