25 dkg csiperkegomba, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 3 ek olaj, 2 ek liszt, 2 dl tejföl, 1 közepes vöröshagyma, petrezselyem, őrölt bors, só
1. A megtisztított gombát vágd vékony szeletekre, a sárgarépát és a fehérrépát pedig kockázd fel.
2. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát fonnyaszd meg a forró olajon, majd add hozzá a zöldségeket és a finomra vágott petrezselyem felét.
3. Ha zöldségek kissé megpirultak, önts hozzá 1-1,5 liter vizet, sózd és borsozd.
4. Amikor a leves megfőtt, a lisztből és a tejfölből készített habarással sűrítsd be.
5. Tálaláskor a maradék petrezselyemzölddel díszítsd.
1. A megtisztított pontyot a hasa alján felhasítjuk, a belsejét kipucoljuk. Levágjuk a fejét, melyből a keserűfogat eltávolítjuk. 2. A halat 3 ujjnyi széles szeletekre vágjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy nagyobb lábasban a zsiradékot felhevítjük. Beleszórjuk a köménymagot, és egy picit megfuttatjuk. A liszttel rántást készítünk, belereszeljük hagymát, a fokhagymát, majd végül...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz olajon megpirítjuk a felszeletelt hagymát, meg a paprikát a római köménnyel. Felöntjük 2 liter vízzel, belerakjuk a paradicsomot, a babot, a kukoricát meg a husit, ízles szerin...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS 1. Vágjuk finomra a hagymákat, majd süssük üvegesre a felforrósított olajon. A káposzta negyedrészét tegyük félre, a többit adjuk a hagymás alaphoz a felkockázott bu...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes