2 dl tej, 2 ek tejföl, 2 ek burgonyapehely, 1 ek ecet, 4 ek olaj, 50 dkg liszt, 2 tk só, 1 tk cukor, 3 dkg élesztő
1. Kenyérsütőbe pakolom a hozzávalókat.
2. Miután a gép elvégezte helyettem a dagasztás műveletét, kétszeresére kelesztem.
3. 8 egyforma darabra vágom, egyesével négyzet alakúra nyújtom, feltekerem, és kifli alakra formázom.
4. Újból kelesztem a tepsin, majd 15-20 perc alatt készre sütöm.
Az 500 g lisztet szitáld egy tálba. A kézmeleg tejhez add a 30 g cukrot (kb. 2 ek.), 1 ek. lisztet (az 500 g-ból), és morzsold bele a 2 dkg élesztőt. Futtasd fel langyos helyen kb....
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit jól kidolgozzuk,szokás szerint kel tésztát dagasztunk. Kétszeresére kelesztjük. A pudingport a cukrokkal,tejjel felfőzzük,langyosra kihűtjük. Ez egy nagy...
Elkészítési idő:A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk (10 perc) Egy tálba tesszük a lisztet, sót, cukrot, olvasztott Ramát, tojássárgáját és a tejben felfuttatott élesztőt. Jó...
Elkészítési idő: 1 óra