burgonya, zsír, só
1. A burgonyát főzd meg héjában, majd hámozd meg, s kockázd fel.
2. Egy tágas tepsit zsírozz ki bőven, terítsd el benne a feldarabolt krumplit, sózd meg alaposan és a tetejét is gazdagon hintsd meg zsírral.
3. Forró sütőbe tedd, s míg pirosra nem sül, időről-időre forgasd át egy lapáttal a burgonyát és locsold meg a tepsi aljában összegyűlő zsírral.
1. Ha újkrumplit használsz, hagyd el az előfőzést és ne kockázd fel
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk,majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát,gombát,borsót,zöldséglevelet,enyhén megpirítjuk,majd hozzáadjuk a rizst,és pár p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott, kockára vágott krumplit enyhén sózott vízben felrakom főni. Éppen annyi vízben főzöm, hogy ellepje. A kacsazsírt egy serpenyőben felmelegítem, és megpirítom benne a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojást és a vizet összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sót is. Akkor jó a tészta, ha a villáról kicsit lefolyik. Forrásban lévő, sós vízben nokedliszaggatóval kiszaggatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított sárgarépát sajtreszelőn lereszelem, majd olívaolajon elkezdem pirítani. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, a szójaszószt, megszórom borssal és őrölt köménnyel. Ha a rép...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű