burgonya, zsír, só
1. A burgonyát főzd meg héjában, majd hámozd meg, s kockázd fel.
2. Egy tágas tepsit zsírozz ki bőven, terítsd el benne a feldarabolt krumplit, sózd meg alaposan és a tetejét is gazdagon hintsd meg zsírral.
3. Forró sütőbe tedd, s míg pirosra nem sül, időről-időre forgasd át egy lapáttal a burgonyát és locsold meg a tepsi aljában összegyűlő zsírral.
1. Ha újkrumplit használsz, hagyd el az előfőzést és ne kockázd fel
A karfiolt rózsákra szedjük és aprító gépben rizsszem nagyságúra daraboljuk. Egyszerre csak 3-4 rózsát tegyünk a gépbe, így nem töri össze a gép a karfiolt. Egy öntöttvas serpen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított póréhagymákat 10 centis darabokra vágjuk és forrásban lévő vízbe helyezzük, 8 percig főzzük, lecsöpögtetjük. Sonkaszeletekbe csomagoljuk, vajjal kikent tepsibe szor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát mosd meg jó alaposan, és a nagyságától függően vágd kettő vagy négy részre. Helyezd a darabkákat egy jénai tálba egymás mellé, majd ízlés szerint szórd meg oregánóval, szí...
Elkészítési idő: 45 PERC Nehézség: KönnyűA krumplikat megpucoljuk, összevagdaljuk, sózzuk és feltesszük főni annyi vízben amennyi ellepi +1 ujjnyi. Nagyon puhára főzzük, levesszük a tűzről, nem öntjük le a főzővizet ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű