40 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 1 kk cukor, 1,5 dl tej, 2 ek só ( szerintem ez sok , én kevesebbet tettem), 20 dkg margarin
töltelék: 1 doboz kukorica, 15 dkg sonka, 1 tömlős sajt, 4 ek tejföl
teteje: 1 tojás sárga, 1 ek tejföl, reszelt sajt
1. Langyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat.
2. Lágyabb tésztát gyúrunk. Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével korongokat szaggatunk.
3. Tejfölt elkeverjük a tömlős sajttal, hozzá a sonka, kukorica.
4. Alsó korong közepére ráteszünk egy adagot, majd a másik korongot rátesszük, széleit összenyomkodjuk, hogy összeragadjanak.
5. Tetejét megkenjük tojás sárga és a tejföl keverékével.
6. Reszelt sajttal megszórjuk, 170 fokon sütjük.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítek, erre dobom a felszeletelt újhagymát, paradicsomszeletkéket. A serpenyő másik oldalába tettem a rákokat, és inkább ez alatt volt a láng, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBesamel A vajat megolvasztjuk, majd rászórjuk a lisztet, és gyorsan összekeverjük. Ehhez öntjük kis adagokban a meleg tejet. A lényeg, hogy mindig keverjük el az egészet, aztán ut...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az alapanyagokból a virsli, 1 tojás kivételével kelesztőtálban tésztát gyúrok, majd lefedve duplájára kelesztem. 2. Ezután a tepsi méretének megfelelőre kinyújtom.(Én 32×36...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 - A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. 2 - A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük. 3 - Olajat melegítünk, a vöröshagymát üvegesre pirítjuk...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű