40 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 1 kk cukor, 1,5 dl tej, 2 ek só ( szerintem ez sok , én kevesebbet tettem), 20 dkg margarin
töltelék: 1 doboz kukorica, 15 dkg sonka, 1 tömlős sajt, 4 ek tejföl
teteje: 1 tojás sárga, 1 ek tejföl, reszelt sajt
1. Langyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat.
2. Lágyabb tésztát gyúrunk. Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével korongokat szaggatunk.
3. Tejfölt elkeverjük a tömlős sajttal, hozzá a sonka, kukorica.
4. Alsó korong közepére ráteszünk egy adagot, majd a másik korongot rátesszük, széleit összenyomkodjuk, hogy összeragadjanak.
5. Tetejét megkenjük tojás sárga és a tejföl keverékével.
6. Reszelt sajttal megszórjuk, 170 fokon sütjük.
Az almát meghámozzuk és lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, de nem öntjük ki, félretesszük. A reszelt almát, a lisztet, a sütőport, a fahéjt és a tojásokat összekeverjük. Az almaléb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az apróra vágott hagymát a tésztával megpirítjuk. 2. Beletesszük a pirospaprikát, a zöldpaprikát, a paradicsomlét, a karikára vágott burgonyát és megsózzuk. 3. Felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az üvegtésztát leforrázzuk, majd 5 perc után leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, félretesszük. 2. A wokban felhevítjük az olajat, majd beletesszük a csíkokra, vagy kockákra vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozom, pihentetem, szaggatom 200 C sütöm 20-25 percig Nekem 45 db lett belőle ?
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű