Családireceptkönyv.hu

Töltött pizza


Írta:

Adag: 4 db
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt, 1 tojás, 2 dl tej, 2 evőkanál olaj, 1,5 dkg élesztő, 1 tk cukor, 1 mk só

Elkészítés:


1. Egyszerű pizza tészta recepttel kell készíteni. A tejet langyosra melegítjük, az elmorzsolt élesztőt és a cukrot egy kevés liszttel elkeverjük, és egy kis tejet öntünk hozzá.

2. Hagyjuk, hogy megkeljen.

3. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a sóval és az olajjal, pizza fűszerrel vagy oregánóval és jól kigyúrjuk.

4. 30 percig langyos helyen pihentetjük.

5. Vékonyra kinyújtottam a tésztát kör alakúra, megkentem tejföllel, tettem rá kolbászkarikákat, előre lepirított szalonnát, karikára vágott hagymát és reszelt sajtot.

6. Ezeket mind csak a tészta egyik felére mivel a másik felét rá kell hajtani.

7. Mielőtt ráhajtanánk a tészta szélét tojással be kell kenni és egy kicsit felhajtani.

8. A tetejét is megkenni tojással és reszelt sajttal megszórni.

9. 200 fokos előmelegített sütőben addig sütni míg a teteje meg nem pirul.

10. A tölteléket sokféleképpen lehet variálni.

Töltött pizza

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Pizzák ,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Töki pompos
Töki pompos

1. A krumplikat összevágjuk, és sós vízben feltesszük főni. 2. A tejet meglangyosítjuk egy pici cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt. 3. Ameddig a krumpli fő és az éle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Sándorné
Pizzatészta
Pizzatészta

az élesztőt felfuttatom, majd összegyúrom a többi hozzávalóval.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Sonkás-sajtos calzone
Sonkás-sajtos calzone

Pizzatészta A száraz hozzávalókat először összekeverjük, majd erre öntjük a többit. Kézzel vagy géppel jól átgyúrjuk, majd dagasztjuk, és konyharuhával lefedve minimum 1 ó...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Szellős rétes
Szellős rétes

Kinyújtuk kb. 3mm vastagságúra majd felcsavarjuk és 18 darabra vágjuk fel. Minden darabkát külön vékonyra nyújtunk és forró olajban megsütjük. Porcukorral, különböző lekvárokkal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk