Családireceptkönyv.hu

Túrós fonott kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 bögre túró (25 dkg), 1/2 bögre cukor, 1/4-1/4 bögre olaj és tej, 1 db tojás, 1 tk reszelt citromhéj, 3 bögre liszt, 1 cs sütőpor, 1 bögre vegyes kandírozott gyümölcs, porcukor a meghintéshez

Elkészítés:


1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.

2. A túrót elkeverjük a cukorral, az olajjal, a tejjel, a tojással és a citromhéjjal.

3. A lisztet elvegyítjük a sütőporral.

4. Hozzáadjuk a gyümölcskeveréket, és a túrós masszával együtt gyorsan sima tésztává gyúrjuk.

5. A tésztát hat egyforma darabra osztjuk.

6. Minden darabot elharmadolunk, lisztezett felületen minden harmadból rudat sodrunk, és hármasával összefonjuk őket.

7. A kalácsokat a tepsire tesszük, és a sütőben (középen, légkeverésesnél 180 fokon) körülbelül 25 percig sütjük.

8. Langyosan meghintjük porcukorral, és frissen kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. 1 bögre = 250ml.

2. Kandírozott gyümölcs helyett mazsolát is lehet tenni bele.

Túrós fonott kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóra
Mézeskalács egyszerűen
Mézeskalács egyszerűen

1. A lisztet, szódabikarbónát és fél zacsi fűszert jól elkeverni. 2. Vajat a mézzel összekeverni, majd a tojással együtt a liszthez adni, és jól összegyúrni. 3. Egy kis pihenteté...

Elkészítési idő: kb 3/4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Éjszakai kelesztésű sós kalács (Limara)
Éjszakai kelesztésű sós kalács (Limara)

A vaj kivételével mndent összedolgozunk. Amikor szépen összeállt a tészta 5 dkg olvasztott vajat csorgattam bele, szép lassan. A közepesen kemény tésztát 45 percig hagytam kelni,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mazsolás foszlós kalács
Mazsolás foszlós kalács

Az élesztőt kis langyos tejben felfuttatjuk. Kelesztőtálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a többi hozzávalót, a megkelt kovászt, és a vajat. Sima, ruganyos tésztát dagasztunk, le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Karcagi ferdinánd kalács
Karcagi ferdinánd kalács

A hozzávalókat összekeverem és addig dagasztom, amíg a tészta el nem válik a tál falától. A tészta inkább lágy legyen mint kemény. Duplájára kell keleszteni . Közben a vajat é...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk