1 bögre túró (25 dkg), 1/2 bögre cukor, 1/4-1/4 bögre olaj és tej, 1 db tojás, 1 tk reszelt citromhéj, 3 bögre liszt, 1 cs sütőpor, 1 bögre vegyes kandírozott gyümölcs, porcukor a meghintéshez
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
2. A túrót elkeverjük a cukorral, az olajjal, a tejjel, a tojással és a citromhéjjal.
3. A lisztet elvegyítjük a sütőporral.
4. Hozzáadjuk a gyümölcskeveréket, és a túrós masszával együtt gyorsan sima tésztává gyúrjuk.
5. A tésztát hat egyforma darabra osztjuk.
6. Minden darabot elharmadolunk, lisztezett felületen minden harmadból rudat sodrunk, és hármasával összefonjuk őket.
7. A kalácsokat a tepsire tesszük, és a sütőben (középen, légkeverésesnél 180 fokon) körülbelül 25 percig sütjük.
8. Langyosan meghintjük porcukorral, és frissen kínáljuk.
1. 1 bögre = 250ml.
2. Kandírozott gyümölcs helyett mazsolát is lehet tenni bele.
1. A lisztet, szódabikarbónát és fél zacsi fűszert jól elkeverni. 2. Vajat a mézzel összekeverni, majd a tojással együtt a liszthez adni, és jól összegyúrni. 3. Egy kis pihenteté...
Elkészítési idő: kb 3/4 óra Nehézség: KönnyűA vaj kivételével mndent összedolgozunk. Amikor szépen összeállt a tészta 5 dkg olvasztott vajat csorgattam bele, szép lassan. A közepesen kemény tésztát 45 percig hagytam kelni,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kis langyos tejben felfuttatjuk. Kelesztőtálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a többi hozzávalót, a megkelt kovászt, és a vajat. Sima, ruganyos tésztát dagasztunk, le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverem és addig dagasztom, amíg a tészta el nem válik a tál falától. A tészta inkább lágy legyen mint kemény. Duplájára kell keleszteni . Közben a vajat é...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű