1 bögre túró (25 dkg), 1/2 bögre cukor, 1/4-1/4 bögre olaj és tej, 1 db tojás, 1 tk reszelt citromhéj, 3 bögre liszt, 1 cs sütőpor, 1 bögre vegyes kandírozott gyümölcs, porcukor a meghintéshez
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
2. A túrót elkeverjük a cukorral, az olajjal, a tejjel, a tojással és a citromhéjjal.
3. A lisztet elvegyítjük a sütőporral.
4. Hozzáadjuk a gyümölcskeveréket, és a túrós masszával együtt gyorsan sima tésztává gyúrjuk.
5. A tésztát hat egyforma darabra osztjuk.
6. Minden darabot elharmadolunk, lisztezett felületen minden harmadból rudat sodrunk, és hármasával összefonjuk őket.
7. A kalácsokat a tepsire tesszük, és a sütőben (középen, légkeverésesnél 180 fokon) körülbelül 25 percig sütjük.
8. Langyosan meghintjük porcukorral, és frissen kínáljuk.
1. 1 bögre = 250ml.
2. Kandírozott gyümölcs helyett mazsolát is lehet tenni bele.
Az élesztőt egy kevés langyos tejszínben elkeverjük és felfuttatjuk. A liszteket tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a többi hozzávalót is. Sima, rugalmas kelt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-a darált mákot egy főzőedénybe szorjuk -a többi hozzávalóval kis lángon,pár percig összefőzzük,majd kihütjük -ugyan igy járunk el a dióval is -TÉSZTA a lisztet gyúródeszkára...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA lisztet mikróban meglangyosítjuk, nagy tálba szitáljuk. A közepén mélyedést készítünk, beleszórjuk a cukrot, a sót, az élesztőt, belenyomjuk a fokhagymát, beleütjük a tojást, s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. 2. A lisztben elkeverjük a sót, majd az olvasztott vajat egy mélyedésbe öntjük, mellé az élesztős tejet is. 3. Összedolgozzuk. 4. Du...
Elkészítési idő: 0,5 + 1 óra Nehézség: Könnyű