1 bögre túró (25 dkg), 1/2 bögre cukor, 1/4-1/4 bögre olaj és tej, 1 db tojás, 1 tk reszelt citromhéj, 3 bögre liszt, 1 cs sütőpor, 1 bögre vegyes kandírozott gyümölcs, porcukor a meghintéshez
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
2. A túrót elkeverjük a cukorral, az olajjal, a tejjel, a tojással és a citromhéjjal.
3. A lisztet elvegyítjük a sütőporral.
4. Hozzáadjuk a gyümölcskeveréket, és a túrós masszával együtt gyorsan sima tésztává gyúrjuk.
5. A tésztát hat egyforma darabra osztjuk.
6. Minden darabot elharmadolunk, lisztezett felületen minden harmadból rudat sodrunk, és hármasával összefonjuk őket.
7. A kalácsokat a tepsire tesszük, és a sütőben (középen, légkeverésesnél 180 fokon) körülbelül 25 percig sütjük.
8. Langyosan meghintjük porcukorral, és frissen kínáljuk.
1. 1 bögre = 250ml.
2. Kandírozott gyümölcs helyett mazsolát is lehet tenni bele.
1. A tésztát lehet kenyérsütőgépben is dagasztani: A szitált lisztben elkeverem a cukrot. A tojásokat, 2 dl langyos tejet, a puha vajat beleteszem a kenyérsütőgép üstjébe, erre ráö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és 1 evőkanál cukorral megszórva hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót és betakarjuk egy kis lisz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűEgy kuglófformát vajazzunk, lisztezzünk ki alaposan, és vékonyan. Szükségünk lesz egy 200 C-ra előmelegített sütőre, de ezt még ráérünk begyújtani. Az élesztőt, a porcukrot, a to...
Elkészítési idő: 1 db Nehézség: KönnyűAz élesztőt, a porcukrot, a tojássárgát, az olvasztott vajat és a langyos tejet egy tálba tesszük. Alaposan elkeverjük, és hagyjuk öt percet pihenni, hogy az élesztő felfusson. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű