25 dkg túró, 25 dkg liszt, 6 dkg olvasztott vaj, 8 dkg cukor, 2 tojás, 5 dkg mazsola, 5 dkg aszalt gyümölcs, egy citrom reszelt héja, fél cs sütőpor
1. A cukrot a tojásokkal habosra keverem, hozzáadom a mazsolát és a gyümölcsöt, a reszelt citromhéjat és a vajat.
2. Belemorzsolom a túrót és összedolgozom az átszitált, sütőporral elkevert lisztet is.
3. Lisztezett munkalapon kb. öt centi vastagra nyújtom a tésztát, gondolatban 1/3-ad-2/3 arányban elosztom és a szélesebb felénél a kétharmadnyi tésztára ráhajtom a maradék egyharmadot.
4. Így kapom meg a hagyományos karácsonyi kalács formát.
5. Egy téglaformát sütőpapírral kibélelek, belefektetem a kalácsot, és 160 fokos előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütöm.
6. Rácsra téve kihűtöm, ezután kínálom.
A tészta hozzávalóiból lágy, selymes tésztát dagasztottam, majd kelesztőtálban, lefedve 45 percet kelesztettem. A megkelt tésztát 4mm vékony téglalapra nyújtottam, és a vaj feléve...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMivel nekem kenyérsütőgépem nincs, így kézzel dagasztom ki a tésztát. Az élesztőt 1 kanál cukorral és 1 dl langyos tejjel felfuttatom. A lisztet, cukrot, sót, tojást és a maradék l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kuglóf formát kend ki vékonyan kókuszzsírral, és lisztezd körbe rizsliszttel. A sütőt melegítsd elő 160 fokra. Az almát hámozd meg, vágd kockákra és párold meg az 50 ml vízben....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, egy kiskanál cukrot feloldunk benne, beleszórjuk az élesztőt és pár perc alatt felfuttatjuk. A száraz összetevőket elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, tejszí...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes