Családireceptkönyv.hu

Túrós kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg túró, 25 dkg liszt, 6 dkg olvasztott vaj, 8 dkg cukor, 2 tojás, 5 dkg mazsola, 5 dkg aszalt gyümölcs, egy citrom reszelt héja, fél cs sütőpor

Elkészítés:


1. A cukrot a tojásokkal habosra keverem, hozzáadom a mazsolát és a gyümölcsöt, a reszelt citromhéjat és a vajat.

2. Belemorzsolom a túrót és összedolgozom az átszitált, sütőporral elkevert lisztet is.

3. Lisztezett munkalapon kb. öt centi vastagra nyújtom a tésztát, gondolatban 1/3-ad-2/3 arányban elosztom és a szélesebb felénél a kétharmadnyi tésztára ráhajtom a maradék egyharmadot.

4. Így kapom meg a hagyományos karácsonyi kalács formát.

5. Egy téglaformát sütőpapírral kibélelek, belefektetem a kalácsot, és 160 fokos előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütöm.

6. Rácsra téve kihűtöm, ezután kínálom.

Túrós kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gelu Dóra
Felhő kalács
Felhő kalács

A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.A tojás sárgájához hozzáadjuk a vaniliás fehérjét.A két összetevőt óvatosan összekeverjük és sütőpapíros formába öntjük. 180 f...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kelt kalács alaprecept (Nagy István)
Kelt kalács alaprecept (Nagy István)

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, duplájára kelesztjük és 180 fokon megsütjük.

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Foszlós fonott kalács
Foszlós fonott kalács

1. A langyos tejben egy kiskanálnyi cukorral felfuttatjuk az élesztőt. 2. Egy tálba kimérjük a lisztet, cukrot, tojást, tejszínt, sót, majd a felfuttatott élesztős tejjel dagaszta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Húsvéti fonott kalács koszorú
Húsvéti fonott kalács koszorú

Az élesztőt belemorzsoljuk a meleg, de nem forró tejbe és meghintjük 1 ek cukorral. Hagyjuk felfutni. Közben egy tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a sót, amit egy kevés lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk