30 dkg vaníliás keksz, 10 dkg vaj, 3 evőkanál tejszínhab,
krémhez: 1 cs vaníliás pudingpor, 4 ek cukor, 4 dl tej, 50 dkg tehéntúró, 1 vaníliarúd kikapart belseje, 3 ek porcukor, 1 dl habtejszín, fél citrom reszelt héja,
tetejére: 20 dkg cseresznye befőtt, 2 cs piros tortazselé, 1 dl cseresznyés gyümölcslé, 1 ek porcukor
1. A kekszet összetörjük és vajjal, habbal együtt egy tálba tesszük, majd robotgéppel összedolgozzuk. Mikor összeállt egy sütőformába simítjuk.
2. A pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd kihűtjük. A habot felverjük és összedolgozzuk a túróval, a vaníliarúd belsejével, porcukorral és a citromhéjjal.
3. Ha a puding kihűlt jól összekeverjük a túrós krémmel és ráhalmozzuk a kekszes alapra.
4. A cseresznyét szűrőbe öntjük és lecsepegtetjük, majd a krém tetején eloszlatjuk.
5. A tortazselét az előírásnak megfelelően elkészítjük. A víz egy része helyett a cseresznyés gyümölcslevet keverjük hozzá, így szebb színe lesz, ezzel bevonjuk a gyümölcsöt.
6. A sütit lehűtjük, majd szeleteljük.
1. A dióbelet egy tepsire rakjuk és forró sütőben pár percig pirítjuk. 2. Amikor kihűlt, éles késsel durvára törjük. 3. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá v...
Elkészítési idő:A tojássárgákat a tejet és a cukrot felfőzzük. A zselatint kevés tejjel gőz fölött felolvasztjuk. Hűlni tesszük,mikor langyos a kettőt összevegyítjük. Felverjük a tejszínhabot...
Elkészítési idő:A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, sóval és az olajjal beleöntjük a kávét, a konyakot és jól elkeverjük. A lisztet , a kakaóport,a sütőport összekeverjük, majd beledolgozzu...
Elkészítési idő: 60 perc