30 dkg vaníliás keksz, 10 dkg vaj, 3 evőkanál tejszínhab,
krémhez: 1 cs vaníliás pudingpor, 4 ek cukor, 4 dl tej, 50 dkg tehéntúró, 1 vaníliarúd kikapart belseje, 3 ek porcukor, 1 dl habtejszín, fél citrom reszelt héja,
tetejére: 20 dkg cseresznye befőtt, 2 cs piros tortazselé, 1 dl cseresznyés gyümölcslé, 1 ek porcukor
1. A kekszet összetörjük és vajjal, habbal együtt egy tálba tesszük, majd robotgéppel összedolgozzuk. Mikor összeállt egy sütőformába simítjuk.
2. A pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd kihűtjük. A habot felverjük és összedolgozzuk a túróval, a vaníliarúd belsejével, porcukorral és a citromhéjjal.
3. Ha a puding kihűlt jól összekeverjük a túrós krémmel és ráhalmozzuk a kekszes alapra.
4. A cseresznyét szűrőbe öntjük és lecsepegtetjük, majd a krém tetején eloszlatjuk.
5. A tortazselét az előírásnak megfelelően elkészítjük. A víz egy része helyett a cseresznyés gyümölcslevet keverjük hozzá, így szebb színe lesz, ezzel bevonjuk a gyümölcsöt.
6. A sütit lehűtjük, majd szeleteljük.
A meggyléből pudingot főzni, majd beleszórni a kimagozott meggyet is. Kb 18 meggyszemet félretettem a díszítésre. A tetejére és az oldalára reszelt csoki. Remélem, hogy finom les...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítjük el. A tejszínt, a csokoládét és a vaníliát lassú tűzön, kevergetve felforrósítjuk annyira, hogy a csokoládé teljesen elolvadjon. Behűtjük a krémet, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 16 evőkanál cukrot meglocsolunk 8 evőkanál vízzel, hozzáadjuk a 8 tojás sárgáját és jó habosra kikeverjük. 2. Hozzáteszünk 16 evőkanál lisztet ,1 sütőport és a 8 tojás kemén...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű