30 dkg vaníliás keksz, 10 dkg vaj, 3 evőkanál tejszínhab,
krémhez: 1 cs vaníliás pudingpor, 4 ek cukor, 4 dl tej, 50 dkg tehéntúró, 1 vaníliarúd kikapart belseje, 3 ek porcukor, 1 dl habtejszín, fél citrom reszelt héja,
tetejére: 20 dkg cseresznye befőtt, 2 cs piros tortazselé, 1 dl cseresznyés gyümölcslé, 1 ek porcukor
1. A kekszet összetörjük és vajjal, habbal együtt egy tálba tesszük, majd robotgéppel összedolgozzuk. Mikor összeállt egy sütőformába simítjuk.
2. A pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd kihűtjük. A habot felverjük és összedolgozzuk a túróval, a vaníliarúd belsejével, porcukorral és a citromhéjjal.
3. Ha a puding kihűlt jól összekeverjük a túrós krémmel és ráhalmozzuk a kekszes alapra.
4. A cseresznyét szűrőbe öntjük és lecsepegtetjük, majd a krém tetején eloszlatjuk.
5. A tortazselét az előírásnak megfelelően elkészítjük. A víz egy része helyett a cseresznyés gyümölcslevet keverjük hozzá, így szebb színe lesz, ezzel bevonjuk a gyümölcsöt.
6. A sütit lehűtjük, majd szeleteljük.
Elkészítése: A kekszet összetörjük és összekeverjük a vajjal, majd egy lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk és hűtőbe tesszük. A zselatint az előrás szerint feloldjuk a naran...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű.tészta TOJÁSOKAT KETTÉ VÁLASZTJUK...A SÁRGÁKAT JÓL KIKEVERJÜK A CUKORRAL...A FEHÉRJÉT KEMÉNY HABBÁ VERJÜK...A KIKEVERT SÁRGÁKHOZ HOZZÁADJUK A LISZTET MAJD ÓVATOSAN BELEFORGATJUK...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a csokival megolvasztjuk. Ehhez használhatjuk a mikrohullámú sütőt, vagy egy kis edényben is olvaszthatjuk, de akkor folyamatosan kevergetnünk kell. Ha kész, hagyjuk hűlni,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű