6 tojás, 6 púpozott ek liszt, 6 púpozott ek porcukor, fél citrom reszelt héja, 1 mk citromlé, 1 csipet só, 10 dkg vaj, 0,5 cs sütőpor
1. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját is.
2. A fehérjéket kemény habbá verjük.
3. A lisztet kanalanként belekeverjük a cukros krémhez, majd óvatos mozdulatokkal a kemény fehérjehabot is beledolgozzuk a masszába.
A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és még hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKezdésként Nigella az összesen 150g aszalt barackot – ahelyett, hogy egész éjszakára hideg vízbe áztatná – csak átforralja vízzel és két darab kardamommal, aztán hagyja kihűlni. Íg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásfehérjéket, a sót és a borkövet robotgéppel elkezdjük felverni, majd lassan, vékony sugárban hozzáadjuk a cukor 1/3-át. Addig verjük a habverővel amíg kissé szilárd nem l...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézA piskóta hozzavalóiból 26 cm-es formában piskótát sütünk, ha kihűlt, háromfelé vágjuk. Krém: A tejszínt egy lábasban cukorral együtt kevergetve 7-8 percig forralhuk. A vajat...
Elkészítési idő: 3 ó Nehézség: Közepes