6 tojás, 6 púpozott ek liszt, 6 púpozott ek porcukor, fél citrom reszelt héja, 1 mk citromlé, 1 csipet só, 10 dkg vaj, 0,5 cs sütőpor
1. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját is.
2. A fehérjéket kemény habbá verjük.
3. A lisztet kanalanként belekeverjük a cukros krémhez, majd óvatos mozdulatokkal a kemény fehérjehabot is beledolgozzuk a masszába.
Piskóta töltés:1. lapra olvasztott nutella. Erre tejszínt felverni,ketté osztani. 2csoki pudingot meg főzni 6dl tejbe és ha kihűlt a tejszínhez keverni. Ennek felét a nutellára ke...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat a leírt hozzávalók sorrendjében összekeverjük. Olajozott, lisztezett tortaformában tűpróbáig sütjük. Deszkára borítjuk, és még melegen megkenjük a tetejét a ru...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet összetörjük, majd jól elkeverjük a vajjal és lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk. A mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral összedolgozzuk, a fehér csok...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyűzirup: A sziruphoz az összes hozzávalót összeforraljuk, kihűtjük. A szintén kihűlt tortalapokat átkenjük a sziruppal, és a mazsolát is egyenletesen elosztjuk a lapokon. Krém:...
Elkészítési idő: 3,5 óra Nehézség: Nehéz