6 tojás, 6 púpozott ek liszt, 6 púpozott ek porcukor, fél citrom reszelt héja, 1 mk citromlé, 1 csipet só, 10 dkg vaj, 0,5 cs sütőpor
1. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját is.
2. A fehérjéket kemény habbá verjük.
3. A lisztet kanalanként belekeverjük a cukros krémhez, majd óvatos mozdulatokkal a kemény fehérjehabot is beledolgozzuk a masszába.
A psikótát megsütjük, majd kihűtjük. (Tuti piskóta recept itt). Ahogy kihűlt, a tetejéből levágunk egy egy centis lapot, majd a közepét kivájjuk úgy, hogy oldalt maradjon pereme...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kétféle kekszet és az étcsokoládét apróra tördeljük. A vajat, a cukrot, a kakaóport és a tejet jól összekeverjük és lassú tűzön szirupot főzünk belőle. Nem kell forrni hagyni! Eg...
Elkészítési idő: 1-2 óra Nehézség: KönnyűA kekszet összetörjük és a vajjal, cukorral és baracklével együtt robotgéppel összedolgozzuk. Mikor összeállt, hozzáadjuk a mazsolát is és tortaformába tesszük. Jól meg kell nyomko...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűSzeretem, mert egy nagy tálban elkészíthető. Először a tortaformát készítem elő. Az aljára sütőpapírt „szabok”, az oldalát vajazom, liszttel hintem. A tojások fehérjéjét egy nagyo...
Elkészítési idő: óra Nehézség: Könnyű