6 tojás, 6 púpozott ek liszt, 6 púpozott ek porcukor, fél citrom reszelt héja, 1 mk citromlé, 1 csipet só, 10 dkg vaj, 0,5 cs sütőpor
1. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját is.
2. A fehérjéket kemény habbá verjük.
3. A lisztet kanalanként belekeverjük a cukros krémhez, majd óvatos mozdulatokkal a kemény fehérjehabot is beledolgozzuk a masszába.
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon elkészítjük a piskóta tésztát. Egy 26 cm-es formában, 160 C fokon előmelegített sütőben, nagyjából 30 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt...
Elkészítési idő:Válasszuk külön a tojás fehérjét a sárgájától, majd tegyük két külön tálba. A tojásfehérjéből verjünk kemény habot, tegyünk bele egy csipet sót. Olvasszuk fel a vajat, hagyjuk kihű...
Elkészítési idő:A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd néhány gyors mozdulattal belekeverjük a tojássárgáját és az olvasztott csokoládét. A tojásfehérjéből és a kristálycukorból nem túl kem...
Elkészítési idő: 70 perc