10 deka vaj vagy zsír, 2-3 egész tojás, 12 deka cukor, 30 deka liszt, 2,5 dl tej, 1 cs sütőpor, 5 dkg mazsola, 0,5 cs vaníliás cukor, 0,5 citrom reszelt héja, vaníliás cukor
1. 10 deka vajat (zsírt) 2-3 egész tojással, 12 deka cukorral, 30 deka liszttel fokozatosan jól kikeverünk, azután 2 és fél deci tejet adunk hozzá, majd kevés liszttel kevert 1 csomag sütőport, 5 deka mazsolát, fél csomag vaníliás cukrot és fél citrom reszelt héját.
2. Még egyszer rövid ideig jól megkeverjük és vajjal kikent, zsemlyemorzsával kiszórt formába öntve azonnal a már meleg sütőbe helyezzük s rendes tűznél sütjük.
3. Tálaláskor vaníliás cukorral beszórjuk.
1 dl langyos tejben 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókat és a felfuttatott élesztőt a megfelelő sorrendben kenyérsütőgépbe tesszük és dagasztó programon el...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes– keverjük el a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá az olajat, a tejet, és mixerrel jól dolgozzuk el. Adjuk hozzá a mazsolát, majd apránként keverjük bele az átszitált lisztet i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasztani, keleszteni, szaggatni, sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítom, elkeverek benne egy tk lisztet, egy tk cukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. Amikor az élesztő felfutott, a többi hozzávalóval együtt, a kak...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű