10 deka vaj vagy zsír, 2-3 egész tojás, 12 deka cukor, 30 deka liszt, 2,5 dl tej, 1 cs sütőpor, 5 dkg mazsola, 0,5 cs vaníliás cukor, 0,5 citrom reszelt héja, vaníliás cukor
1. 10 deka vajat (zsírt) 2-3 egész tojással, 12 deka cukorral, 30 deka liszttel fokozatosan jól kikeverünk, azután 2 és fél deci tejet adunk hozzá, majd kevés liszttel kevert 1 csomag sütőport, 5 deka mazsolát, fél csomag vaníliás cukrot és fél citrom reszelt héját.
2. Még egyszer rövid ideig jól megkeverjük és vajjal kikent, zsemlyemorzsával kiszórt formába öntve azonnal a már meleg sütőbe helyezzük s rendes tűznél sütjük.
3. Tálaláskor vaníliás cukorral beszórjuk.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd belekeverjük a tojáshabot. K...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat, a búzadarát, a cukrot az 1 l tejben felfőzzük, kihűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal. A tejszínt verjük kemény habbá, majd reszeljünk bele fél tábla étcsok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRobotgéppel habosra verjük az egész tojásokat a cukorral legalább 10 percen át. Ezután az edény oldalán belecsorgatjuk az olajat és a vizet is. Kézi habverővel óvatosan beleforga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fehér tésztához a tojás fehérjékből a cukorral kemény habot verünk. Az átszitált lisztet, sütőport és a kókuszreszeléket összekeverjük és óvatosan a habhoz keverjük,végül a citr...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű