12 db szokásos sült palacsinta, 4 ek sárgabaracklekvár, 2 egész tojás, 1 tk liszt, 1-2 ek porcukor, 5 dl tej, 1 tk vaníliás cukor, csipetnyi só
1. A palacsintákat egyenként megkenem a sárgabaracklekvárral és felgöngyölve tűzálló tálba rakom.
2. A tojás sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, majd hozzáadva a lisztet és a tejet, kis lángon, állandó keverés közben sűrűre főzöm.
3. Még forrón hozzáadom a tojásfehérjékből vert kemény habot, ezután pedig az egészet rákenem a palacsinták tetejére.
4. Előmelegített, forró sütőben addig pirítom, amíg a palacsinta teteje (amit a krémnek el kell fednie) szép piros nem lesz.
Az alma hejat levagtam, es nagylyukú reszelon lereszeltem. A lereszelt almát kicsavarni nem szükséges. A tojasokat a cukorral es soval habosra kevertem. A lisztet osszekevertem...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba öntjük, elkeverjük benne a szódabikarbónát, a cukrot és a sót. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, és sűrű galuskatésztává keverjük. Fél órát pihentetjük, majd két k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűmegveszem a kesz reteslapokat,... kulon 1 talba oszekeverek 2 tojas, 1 dcl olaj, 1 dcl viz, 1 dc tej, 20 dkg feta sajt, 10 dkg emental sajt, 1 nagy csokor z. petrezselem, 1 nagy cs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a tojással, a sütőporral, a cukorral, a zsírral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, a kakaóval és annyi tejföllel vagy tejjel összegyúrjuk, hogy könnyen formálható legye...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz