12 db szokásos sült palacsinta, 4 ek sárgabaracklekvár, 2 egész tojás, 1 tk liszt, 1-2 ek porcukor, 5 dl tej, 1 tk vaníliás cukor, csipetnyi só
1. A palacsintákat egyenként megkenem a sárgabaracklekvárral és felgöngyölve tűzálló tálba rakom.
2. A tojás sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, majd hozzáadva a lisztet és a tejet, kis lángon, állandó keverés közben sűrűre főzöm.
3. Még forrón hozzáadom a tojásfehérjékből vert kemény habot, ezután pedig az egészet rákenem a palacsinták tetejére.
4. Előmelegített, forró sütőben addig pirítom, amíg a palacsinta teteje (amit a krémnek el kell fednie) szép piros nem lesz.
25 dkg darált mák, vagy dió 10 dkg cukor 2 evőkanál olvasztott vaj 1 narancs reszelt héja
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, és alaposan kiverjük. 10 dkg zsírból és 5 dkg lisztből "rántást" készítünk. Felolvasztjuk a zsírt és csomómentesre keverjük benne a lisztet, de nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felrakjuk forrni, beletesszük a vajat, a vanília aromát, a citrom reszelt héját, a mazsolát és puhára főzzük benne a rizst. A tojásokat ketté választjuk és a sárgáját habos...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kekszet összetörjük. A cukrot, a kakaóport és a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a mogyorókrémet is. Majd felöntjük a tejjel és felmelegítjük, nem kell főzni, leöntjük vele a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű