25 dkg száraz fodros tészta, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 20 dkg házi füstölt sonka, 1 dl tej, 2 dl tejföl, 1 ek olaj
tálaláshoz: 1 dl tejföl, 10 dkg füstölt reszelt sajt
1. Először a tésztát,sós,forró lobogó vízben kifőzzük,leszűrjük. Csap alatt hideg vízzel leöblítjük,jól lerázzuk a vízből. Egy tálba tesszük.
2. A sonkát apróbb darabokra vágjuk,olajon megpirítjuk.
3. A borsót vízben megfőzzük.
4. A tálban várakozó tésztával összekeverjük a sonkát,borsót,tejet és a 2 dl tejfölt.
5. 10 dkg reszelt füstölt sajttal megszórjuk és szép pirosra sütjük ,200 fokra melegített sütőben.
6. Tálaláskor tányérra szedjük, egy kis tejföllel még meglocsoljuk, reszelt sajttal megszórjuk,mikróba tesszük addig,míg a sajt rá nem olvad.
A tésztát összeállítom a hozzávalókból és néhány percig dagasztom. Elég kemény ez a tészta, de az a tapasztalatom, ha könnyíteni akarunk rajta és folyadékot adunk hozzá, akkor töri...
Elkészítési idő:Elkészítése: A vajat mikrohullámú sütőben melegítsük folyékonyra. A lisztet keverjük el a cukorral, sóval, és a sütőporral. Ennek a keveréknek a közepébe öntsük a vajat, és tej...
Elkészítési idő: