25 dkg száraz fodros tészta, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 20 dkg házi füstölt sonka, 1 dl tej, 2 dl tejföl, 1 ek olaj
tálaláshoz: 1 dl tejföl, 10 dkg füstölt reszelt sajt
1. Először a tésztát,sós,forró lobogó vízben kifőzzük,leszűrjük. Csap alatt hideg vízzel leöblítjük,jól lerázzuk a vízből. Egy tálba tesszük.
2. A sonkát apróbb darabokra vágjuk,olajon megpirítjuk.
3. A borsót vízben megfőzzük.
4. A tálban várakozó tésztával összekeverjük a sonkát,borsót,tejet és a 2 dl tejfölt.
5. 10 dkg reszelt füstölt sajttal megszórjuk és szép pirosra sütjük ,200 fokra melegített sütőben.
6. Tálaláskor tányérra szedjük, egy kis tejföllel még meglocsoljuk, reszelt sajttal megszórjuk,mikróba tesszük addig,míg a sajt rá nem olvad.
Felteszünk kb. 5 liter vizet 4 evőkanál sóval és 4 evőkanál olajjal főni. A forrásban lévő vízbe beletesszük a tésztát, néha megkavarjuk. 11 percig főzzük, leszűrjük. Szósz 3 ev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütőtálba tesszük a paradicsomokat, a hámozott fokhagymát és a fetát. Olajat öntünk rá, megsózzuk (csak óvatosan, mert a feta is sós), borsozzuk, és a szárított bazsalikomot haszná...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA palacsinta minden alapanyagát egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk és a megszokott módon kisütjük. A hagymát apróra vagdossuk, és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű