Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zöldborsós sonkás kocka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg száraz fodros tészta, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 20 dkg házi füstölt sonka, 1 dl tej, 2 dl tejföl, 1 ek olaj

tálaláshoz: 1 dl tejföl, 10 dkg füstölt reszelt sajt

Elkészítés:


1. Először a tésztát,sós,forró lobogó vízben kifőzzük,leszűrjük. Csap alatt hideg vízzel leöblítjük,jól lerázzuk a vízből. Egy tálba tesszük.

2. A sonkát apróbb darabokra vágjuk,olajon megpirítjuk.

3. A borsót vízben megfőzzük.

4. A tálban várakozó tésztával összekeverjük a sonkát,borsót,tejet és a 2 dl tejfölt.

5. 10 dkg reszelt füstölt sajttal megszórjuk és szép pirosra sütjük ,200 fokra melegített sütőben.

6. Tálaláskor tányérra szedjük, egy kis tejföllel még meglocsoljuk, reszelt sajttal megszórjuk,mikróba tesszük addig,míg a sajt rá nem olvad.

Zöldborsós sonkás kocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rókagomba  provancei
Rókagomba provancei

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Penne all Arrabbiata pirított csirkével
Penne all Arrabbiata pirított csirkével

A paradicsomokat félbevágjuk, majd aprítógép segítségével pépesítjük. A gépbe tesszük a bazsalikomot és a darabolt vörös- és fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk, felöntjü...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Piacos lángos
Piacos lángos

Először az élesztőt futtatjuk fel. Figyeljünk arra, hogy teljesen sima legyen, egy pici gumó se legyen benne. A lisztbe belekeverjük a sót, majd a közepébe mélyedést készítünk, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyás lángos
Burgonyás lángos

langyos tej-cukor-élesztő-futtatom. tálba: liszt-só-áttört burgonya-élesztős tej-összedolgozom-dagasztom-kelesztem-kinyújtom.kisütöm.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk