25 dkg száraz fodros tészta, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 20 dkg házi füstölt sonka, 1 dl tej, 2 dl tejföl, 1 ek olaj
tálaláshoz: 1 dl tejföl, 10 dkg füstölt reszelt sajt
1. Először a tésztát,sós,forró lobogó vízben kifőzzük,leszűrjük. Csap alatt hideg vízzel leöblítjük,jól lerázzuk a vízből. Egy tálba tesszük.
2. A sonkát apróbb darabokra vágjuk,olajon megpirítjuk.
3. A borsót vízben megfőzzük.
4. A tálban várakozó tésztával összekeverjük a sonkát,borsót,tejet és a 2 dl tejfölt.
5. 10 dkg reszelt füstölt sajttal megszórjuk és szép pirosra sütjük ,200 fokra melegített sütőben.
6. Tálaláskor tányérra szedjük, egy kis tejföllel még meglocsoljuk, reszelt sajttal megszórjuk,mikróba tesszük addig,míg a sajt rá nem olvad.
A paradicsomokat félbevágjuk, majd aprítógép segítségével pépesítjük. A gépbe tesszük a bazsalikomot és a darabolt vörös- és fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk, felöntjü...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűElőször az élesztőt futtatjuk fel. Figyeljünk arra, hogy teljesen sima legyen, egy pici gumó se legyen benne. A lisztbe belekeverjük a sót, majd a közepébe mélyedést készítünk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlangyos tej-cukor-élesztő-futtatom. tálba: liszt-só-áttört burgonya-élesztős tej-összedolgozom-dagasztom-kelesztem-kinyújtom.kisütöm.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű