10 kg paradicsom
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
50 dkg cukor
10 dkg só
1 kávéskanál fahéj
20 szem szegfűbors
15 szem szegfűszeg
1 teáskanál szerecsendió
1 evőkanál ecet
1 teáskanál nátriumbenzoát
A paradicsomot, a vörös- és a fokhagymát összefőzzük, paszírozzuk. Az így nyert levet a felére sűrítjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és tovább főzzük. Üvegbe töltés előtt 1 evőkanál ecetet, 1 teáskanál nátriumbenzoátot adunk hozzá. Üvegekbe töltjük, száraz dunsztba tesszük.
Érdemes sokáig főzni, hogy nagyon sűrű legyen, mert úgy a legfinomabb.
A kokusztejet elkezdem felforrositani, Amikor meg csak langyos, kiveszek belole 2dl-t es elkeverem benne az eritritet, a vaniliat, a sot es a 2 tojassargajat. Ezt visszaontom az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát jól megmosom és kis lyukú reszelőn lereszelem, kinyomkodom és egy tálba teszem. Hozzáadom a lereszelt fokhagymát, megsózom, borsozom. Rácsavarom egy negyed citrom levét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit és a sárgarépát este apró kockákra vágom és 2 evőkanál sóval összekeverem. Másnap leöntöm róla a levet amit eresztett. A sárgarépát külön 3/4 - ig megfőzöd,mert nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben 2-3 percig pirítjuk a fűszereket (kivéve a chilipelyhet), amíg el nem kezdenek illatozni. Egy gyorsforralóba rakjuk őket, felöntjük az olajokkal és felmelegítjük. P...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű