0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor,
Töltelék:
4-5 marék cukor
1 cs vaníliás cukor
karamell öntet
pici vaj vagy muffin forma
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, majd megszórni a cukrokkal és egy kevés karamell öntettel meglocsolni.
Bejgliszerűen feltekerni és darabokra vágni, muffin sütő formába tenni, hideg sütőbe rakni, majd 200 °C-on rögtön sütni (kb. 25-30 perc).
Nagyon finom, de nem kalóriaszegény, fogyisok messze kerüljék el...
A langyos tejben az élesztőt 1 kk cukorral felfuttatjuk. A töltelékhez simára keverjük a hozzávalókat. A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a cukorral, a tojással és a...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűA langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá 1 csipetnyi cukrot, és 10 perc alatt felfuttatjuk. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, tojást, olvasztott margarint,...
Elkészítési idő: 145 perc Nehézség: KözepesLefutott az őrület, mindenki fátyol kalácsot sütött. Én nagyon sokáig ellenálltam. Mindenhol ez a kalács volt, még az álmaimban is. Aztán egy napon azzal keltem, hogy fahéjasa...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézZmiešajte droždie a cukor s vlažným mliekom a necháme ho v pokoji niekoľko minút, kým kvasnice nespravia bubliny a penu. Pridajte vaječný žĺtok, rozpustené maslo, múku a soľ, poto...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű