akaós foszlós kalács!
Tészta .- 60 dkg liszt , 5 dkg élesztő, 3 tojássárgája , 3,5 dl tej , 3 ek cukor , csipet só , 2 ek olaj kelt tésztát készítünk !
Kakaós töltelék 25 dkg margarin, cukor ízlés szerint, 3 ek sima kakaó por 1 ek liszt . Tapasztalat ha lisztet teszünk a masszába nem folyik ki sülés közben a töltelék,össze keverjük
Elkészítés . A tésztát mikor össze dolgoztuk jól, akkor 30 percre félre tesszük kelni . Amikor duplájára nőtt elvágjuk 6 egyenlő részre ki nyújtjuk és megkenjük a masszával feltekerjük és meg ismételjük a műveletet . A kettőt össze fonjuk és vajazott tepsibe tesszük és még négy szer ezt megismételjük. Majd pihentetjük a kalácsot 20 percig . Lekenjük tojással és sütjük . Ha kész még melegen lekenjük olvasztott vajjal . Isteni finom !
Elkészítés : a hozzávalókat gyúrjuk össze, az élesztőt is csak simán morzsoljuk bele, dolgozzuk könnyű tésztává. Nem kell keleszteni, azonnal dolgozhatunk vele. Ujjnyi vastagsá...
Elkészítési idő:Keverjük össze a kefirt az olajjal, majd lassú tűzön langyosítsuk meg egy kicsit, tegyük bele a sót és a cukrot. Szitáljuk át a lisztet és keverjük bele az élesztőt. Lassanként önt...
Elkészítési idő:1dcl tejet 1evőkanál cukorral felmelegítjük, és megkelesztjük az élesztőt benne. A többi hozzávalóval keltésztát készitünk.Jól összedolgozzuk a tésztát, majd elfelezzük, egyik fel...
Elkészítési idő: