Kakaós foszlós kalács!
Tészta .- 60 dkg liszt , 5 dkg élesztő, 3 tojássárgája , 3,5 dl tej , 3 ek cukor , csipet só , 2 ek olaj kelt tésztát készítünk !
Kakaós töltelék
25 dkg margarin, cukor ízlés szerint, 3 ek sima kakaó por 1 ek liszt .
Elkészítés . A tésztát mikor össze dolgoztuk jól, akkor 30 percre félre tesszük kelni . Amikor duplájára nőtt elvágjuk 6 egyenlő részre ki nyújtjuk és megkenjük a masszával feltekerjük és meg ismételjük a műveletet . A kettőt össze fonjuk és vajazott tepsibe tesszük és még négy szer ezt megismételjük. Majd pihentetjük a kalácsot 20 percig . Lekenjük tojással és sütjük . Ha kész még melegen lekenjük olvasztott vajjal . Isteni finom !
Hirdetés
Tapasztalat ha lisztet teszünk a masszába nem folyik ki sülés közben a töltelék,össze keverjük
A tejet meglangyosítjuk, cukrot szórunk bele, és elmorzsoljuk benne az élesztőt. Félretesszük, hogy megkeljen. A tojásokat felütjük, csipetnyi sóval, 2 evőkanál cukorral és a tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dagasztógép keverőjébe bele mérem a tészta hozzávalóit, és hólyagosra dagasztom, kb. 20 perc. Ezután 1 órát letakarva meleg helyen duplájára kelesztem. Majd 3 felé osztom, mindeg...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Rövid időre félretesszük. Egy tálba szitáljuk a lisztet, belekeverjük a sót. Közepébe mélyedést készít...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.A tojás sárgájához hozzáadjuk a vaniliás fehérjét.A két összetevőt óvatosan összekeverjük és sütőpapíros formába öntjük. 180 f...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű