Családireceptkönyv.hu

Kakaós foszlós kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kakaós foszlós kalács!

Tészta .- 60 dkg liszt , 5 dkg élesztő, 3 tojássárgája , 3,5 dl tej , 3 ek cukor , csipet só , 2 ek olaj kelt tésztát készítünk !

Kakaós töltelék
25 dkg margarin, cukor ízlés szerint, 3 ek sima kakaó por 1 ek liszt .

Elkészítés:




Elkészítés . A tésztát mikor össze dolgoztuk jól, akkor 30 percre félre tesszük kelni . Amikor duplájára nőtt elvágjuk 6 egyenlő részre ki nyújtjuk és megkenjük a masszával feltekerjük és meg ismételjük a műveletet . A kettőt össze fonjuk és vajazott tepsibe tesszük és még négy szer ezt megismételjük. Majd pihentetjük a kalácsot 20 percig . Lekenjük tojással és sütjük . Ha kész még melegen lekenjük olvasztott vajjal . Isteni finom !
Hirdetés

Trükkök, tippek, praktikák:


Tapasztalat ha lisztet teszünk a masszába nem folyik ki sülés közben a töltelék,össze keverjük

Kakaós foszlós kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hencsi
Karácsonyfa kalács
Karácsonyfa kalács

A tészta hozzávalóit megfelezzük az egyikből sima tésztát gyúrunk a másikhoz hozzáadjuk még a kakaópor és a reszelt narancs héját. 3-3 részre osztjuk őket és kinyújtjuk téglalap a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Puha, foszlós kalács
Puha, foszlós kalács

A tejbe belekeverjük a cukrot és meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet a keverőgép táljába mérjük, majd hozzáadjuk a sót, tojást, tejport és a tejszínt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Puha briós
Puha briós

Langyos tej-cukor-élesztő összekeverjük és kb. 10 percet állni hagyjuk. Utána beleütjük a tojásokat , és a többi hozzávalóval rugalmas sima tésztát dagasztunk. Folpackkal letakarju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mazsolás csavart kelt kalács
Mazsolás csavart kelt kalács

Langyos tejből veszünk ki 0.5 dl,teszünk bele egy kávéskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és ha barnás buborékos (felfut) akkor jó. A fele lisztet beleszitáljuk a tá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk