Családireceptkönyv.hu

Borzas túrós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
- 25 dkg puha margarin
- 2 evőkanál kakaó
- 15 dkg porcukor (nálam csak 10-12 dkg porcukor)
- fél cs. sütőpor
- 1 egész tojás
- 1 tojássárgája
A töltelékhez:
- 75 dkg túró
- 25 dkg porcukor (én csak 18-20 dkg-ot teszek bele)
- 1 kanál liszt
- 1 cs. vaníliás cukor
- 3 tojás sárgája

+ külön a 4 tojás fehérje

Elkészítés:


. A lisztet összekeverem sütőporral, a kakaóporral, porcukorral, elmorzsolom benne a margarint, majd az egész tojással és a tojássárgával összegyúrom. Két egyenlő részre gömbölyítem, és beteszem a mélyhűtőbe fél órára! (Nem véletlenül emeltem ki és húztam alá, hiszen ha nem tesszük be a mélyhűtőbe a tésztát legalább fél órára, akkor nem fogjuk tudni reszelni, mert a tészta alapjában véve lágy ahhoz, hogy reszelni lehessen!)
2. Addig elkészítem a tölteléket: összedolgozom a túrót, porcukrot, lisztet, vaníliás cukrot, tojássárgáját egy tálban. Felverem a 4 tojás fehérjét kemény habbá és óvatosan a töltelékhez keverem.
3. Kivajazott/lisztezett tepsibe reszelem a tészta egyik felét, rákenem a tölteléket, majd erre ráreszelem a tészta másik felét is, és előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütöm. (nálam 20 percig sül, de a sütési idő csak tájékoztató jellegű - hagyományos sütőben több ideig tart)
4. Szeletelve és porcukrozva tálaljuk.

Borzas túrós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar habos epres pite
habos epres pite

A margarint és a kristálycukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a szódabikarbónát meg a lisztet és simára keverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Angéla
Vanella szelet recept
Vanella szelet recept

1. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. 2. Hozzáadjuk az olajat és a vizet, elkeverjük, majd a liszttel elkevert sütőport és a kakaóport is hozzáadagoljuk. 3. Következ...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Puncs szelet
Puncs szelet

A lisztet, a sütőport, a porcukrot összedolgozzuk a margarinnal. A tojást, tejfölt is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Majd három adagra osztjuk. Két kisebb és egy nagyobb adagra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Francia sós vajas keksz
Francia sós vajas keksz

A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, porcukor, só) tálba mérjük és elkeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a vajat, majd az egészet összegyúrjuk. Hűvös helyen fél órát pihente...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk