10 dkg vaj
2 fej vöröshagyma (20 dkg)
2 gerezd fokhagyma
1 kg kelkáposzta
kevés őrölt bors és kömény
10 dkg liszt
60 dkg zöldborsó
3 marhahúsleves kocka
1 csomag zöldségzöldje
kevés friss kapor
80 dkg darált marhahús
3 db tojás
2 evőkanál só
1 dl tejszín
A felolvasztott vajon megdinszteljük a karikára
vágott sárgarépát. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát
és egy gerezd fokhagymát. Meghintjük 2-3
evőkanálnyi liszttel, majd rászórjuk a pirospaprikát.
Felengedjük, ízesítjük a húslevesporral, sóval és őrölt
borssal. Hozzáadjuk a cikkekre vágott kelkáposztát
és az őrölt köményt. Közben a marhahúshoz hozzá-
adjuk az 1-2 gerezd fokhagymát, a fél vöröshagymát,
a zöldségzöldet, a kevés kaprot, és ledaráljuk. Ízesítjük
sóval, borssal, majd beletesszük a tojásokat is. Kis
gombócokat formálva a forrásban lévő levesbe rakjuk
őket. A zöldborsót vajon megpároljuk, és csak röviddel
a teljes elkészülés előtt tesszük bele, rövid forralás
erejéig. Tálaláskor egy-egy kanál tejszínre öntjük
a forró levest.
-A zsíron dinsztelni kezdjük a finomra aprított hagymát. Amikor már üveges, hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket: a karalábét, a burgonyát, a paradicsomot, valamint a felszeletelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajból és a lisztből vajas rántást készítek. Ha kicsit megpirult, felöntöm a vízzel, felforralom. Ekkor beleteszem a többi hozzávalót (a kukoricát levével együtt), és még pár per...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhagymát apróra vágjuk, megdinszteljük a szalonna darabokkal, majd az apróra vágott zöldségeket rátesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítjük, fekete bors, kakukkfű,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csicseriborsót, a sárgarépát, a fehérrépát, a vöröshagymát, a zellert és a burgonyát egy fazékba tesszük, és felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Feltesszük főni. Ízesít...
Elkészítési idő: 2-2,5 óra Nehézség: Könnyű