1 fej reszelt hagyma
2 gerezd reszelt fokhagyma
1 kk só
2 ek(= 6-7 tbl szacharin) cukor
1 ek mustár
1 csapott mk bors
3 ek almaecet
3 ek ketchup
2 ek olívaolaj
1fej apróra vágott, vagy reszelt kínai kel
A hozzávalókat összekeverjük, hűtés után foigyasztható
Meghámozzuk, felaprítjuk a birsalmákat, majd fél liter vízben a sóval, cukorral, szegfűszeggel, fahéjjal és a szerecsendióval puhára főzzük. A tejből és lisztből habarást készítün...
Elkészítési idő: 30 percA vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön halvány aranyszínűre (nem barnára) pirítjuk. A tejet felforraljuk, majd állandó kevergetés mellett apránként h...
Elkészítési idő: 10 percAz almákat hámozzuk meg, a magházukat távolítsuk el, majd vágjuk fel vékony kis kockákra. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, vaníl...
Elkészítési idő: 45 percA chutneyt készíthetjük kész birsalmakompótból vagy citromos, szegfűszeges, kevés cukorral ízesített vízben megfőzött nyers birsalmából is. Először lecsepegtetjük a birsalmát. Az...
Elkészítési idő: 45 perc