Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pikáns mártás kínai kelhez


Írta:

Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej reszelt hagyma
2 gerezd reszelt fokhagyma
1 kk só
2 ek(= 6-7 tbl szacharin) cukor
1 ek mustár
1 csapott mk bors
3 ek almaecet
3 ek ketchup
2 ek olívaolaj
1fej apróra vágott, vagy reszelt kínai kel

Elkészítés:


A hozzávalókat összekeverjük, hűtés után foigyasztható

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Birsalma szósz
Birsalma szósz

Meghámozzuk, felaprítjuk a birsalmákat, majd fél liter vízben a sóval, cukorral, szegfűszeggel, fahéjjal és a szerecsendióval puhára főzzük. A tejből és lisztből habarást készítün...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Besamel mártás
Besamel mártás

A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön halvány aranyszínűre (nem barnára) pirítjuk. A tejet felforraljuk, majd állandó kevergetés mellett apránként h...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almamártás – almaszósz
Almamártás – almaszósz

Az almákat hámozzuk meg, a magházukat távolítsuk el, majd vágjuk fel vékony kis kockákra. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, vaníl...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Birsalma chutney
Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Birsalma chutney

A chutneyt készíthetjük kész birsalmakompótból vagy citromos, szegfűszeges, kevés cukorral ízesített vízben megfőzött nyers birsalmából is. Először lecsepegtetjük a birsalmát. Az...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk