Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Borzaska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 szelet sertéskaraj
50 dkg krumpli
4 gerezd fokhagyma
6 ek finomliszt
2 tojás

frissen őrölt bors
olaj a kisütéshez
Tálaláshoz:
3 dl tejföl
20 dkg trappista sajt

Elkészítés:


A húsokat egy kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom. A fokhagymát lereszelem, kevés olajjal elkeverem, és megkenem a húsokat vele, majd félreteszem.

A krumplit meghámozom, lereszelem, és kinyomkodom belőle a vizet. Hozzáadom a tojást, sózom, borsozom, és belekeverem a lisztet.

Serpenyőben annyi olajat forrósítok, hogy elfedje a sülő hússzeleteket. A húsokat megforgatom lisztben, majd beburkolom a krumplis masszával. Ha elég forró az olaj, kisütöm benne a bundázott húsokat.

Közben lereszelem a sajtot, és összekeverem a tejfölt a maradék olajos fokhagymával. A frissen kisült húsokra egy réteg fokhagymás tejfölt teszek, és megszórom reszelt sajttal

Borzaska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Norita
Csülök pékné módra
Csülök pékné módra

A csülköt megmostam sóztam, borsóztam é szórtam rá egy kis fokhagymaport. A hagymát megpucoltam és először félbe majd negyedbe vágtam. Ez ment a tepsi aljába, erre helyeztem rá a c...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldbabos tokány
Zöldbabos tokány

Elkészítési idő: kb fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes mustáros ragu
Tejszínes mustáros ragu

elkészítés A húst megmossuk, a vizet leitatjuk róla, csíkokra vágjuk és sóval, borssal, majorannával fűszerezzük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
TÖLTÖTT BURGONYATEKERCS
TÖLTÖTT BURGONYATEKERCS

1 kg burgonyát héjában megfőztem. Megtisztítottam és összetörtem. Hagytam langyosra hűlni, majd adtam hozzá 20 dkg lisztet, 10 dkg vajat, 2 db tojást, 1 evőkanál sót. Lisztezett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk