8 szelet sertéskaraj
50 dkg krumpli
4 gerezd fokhagyma
6 ek finomliszt
2 tojás
só
frissen őrölt bors
olaj a kisütéshez
Tálaláshoz:
3 dl tejföl
20 dkg trappista sajt
A húsokat egy kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom. A fokhagymát lereszelem, kevés olajjal elkeverem, és megkenem a húsokat vele, majd félreteszem.
A krumplit meghámozom, lereszelem, és kinyomkodom belőle a vizet. Hozzáadom a tojást, sózom, borsozom, és belekeverem a lisztet.
Serpenyőben annyi olajat forrósítok, hogy elfedje a sülő hússzeleteket. A húsokat megforgatom lisztben, majd beburkolom a krumplis masszával. Ha elég forró az olaj, kisütöm benne a bundázott húsokat.
Közben lereszelem a sajtot, és összekeverem a tejfölt a maradék olajos fokhagymával. A frissen kisült húsokra egy réteg fokhagymás tejfölt teszek, és megszórom reszelt sajttal
Előkészítés: A húst 2 centis kockára vágjuk. A szalonnát nagyon vékony csíkokra, vagy kockára, hagymát kockára, krumplit 2 centis hasábokra. A paradicsomot legalább 2 részre vágju...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA karajt 1 cm vastagon, körbe haladva vágjuk, addig, míg a közepéig érünk és egy nagy szelet húst kapunk. Kevés olajjal megkent alufóliára terítjük, megszórjuk sóval, borssal és f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent előkészítünk, a húst szeletekre vágjuk, a zöldségeket, hagymákat, burgonyát megtisztítjuk. Egy wokban, vagy nagyobb lábasban 2 ek olajon 1 kockára vágott vöröshagymát me...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőző nap: 1. A húst 2-3 ujjnyi szeletekre vágjuk, megsózzuk, őrölt fekete borssal és majoránnával megszórjuk. 2. Egy tálba a mustárt, az összenyomott fokhagymát és a paprik...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz