8 szelet sertéskaraj
50 dkg krumpli
4 gerezd fokhagyma
6 ek finomliszt
2 tojás
só
frissen őrölt bors
olaj a kisütéshez
Tálaláshoz:
3 dl tejföl
20 dkg trappista sajt
A húsokat egy kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom. A fokhagymát lereszelem, kevés olajjal elkeverem, és megkenem a húsokat vele, majd félreteszem.
A krumplit meghámozom, lereszelem, és kinyomkodom belőle a vizet. Hozzáadom a tojást, sózom, borsozom, és belekeverem a lisztet.
Serpenyőben annyi olajat forrósítok, hogy elfedje a sülő hússzeleteket. A húsokat megforgatom lisztben, majd beburkolom a krumplis masszával. Ha elég forró az olaj, kisütöm benne a bundázott húsokat.
Közben lereszelem a sajtot, és összekeverem a tejfölt a maradék olajos fokhagymával. A frissen kisült húsokra egy réteg fokhagymás tejfölt teszek, és megszórom reszelt sajttal
A csülköt megmostam sóztam, borsóztam é szórtam rá egy kis fokhagymaport. A hagymát megpucoltam és először félbe majd negyedbe vágtam. Ez ment a tepsi aljába, erre helyeztem rá a c...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Könnyűelkészítés A húst megmossuk, a vizet leitatjuk róla, csíkokra vágjuk és sóval, borssal, majorannával fűszerezzük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 kg burgonyát héjában megfőztem. Megtisztítottam és összetörtem. Hagytam langyosra hűlni, majd adtam hozzá 20 dkg lisztet, 10 dkg vajat, 2 db tojást, 1 evőkanál sót. Lisztezett...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű