menu

Családireceptkönyv.hu

Borzaska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 szelet sertéskaraj
50 dkg krumpli
4 gerezd fokhagyma
6 ek finomliszt
2 tojás

frissen őrölt bors
olaj a kisütéshez
Tálaláshoz:
3 dl tejföl
20 dkg trappista sajt

Elkészítés:


A húsokat egy kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom. A fokhagymát lereszelem, kevés olajjal elkeverem, és megkenem a húsokat vele, majd félreteszem.

A krumplit meghámozom, lereszelem, és kinyomkodom belőle a vizet. Hozzáadom a tojást, sózom, borsozom, és belekeverem a lisztet.

Serpenyőben annyi olajat forrósítok, hogy elfedje a sülő hússzeleteket. A húsokat megforgatom lisztben, majd beburkolom a krumplis masszával. Ha elég forró az olaj, kisütöm benne a bundázott húsokat.

Közben lereszelem a sajtot, és összekeverem a tejfölt a maradék olajos fokhagymával. A frissen kisült húsokra egy réteg fokhagymás tejfölt teszek, és megszórom reszelt sajttal

Borzaska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cigánypecsenye
Cigánypecsenye

A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb. Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket. A szalonnákat beleteszem egy tányérba é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Darált - Bajor fasírt
Darált - Bajor fasírt

1. A nyers burgonyát durva lyukú reszelőn lereszeljük. 2. A kis kockákra vágott füstölt szalonnát zsírjára olvasztjuk, eldolgozzuk a kinyomkodott burgonyával, a darált hússal,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Gonda
Tejszínes - mustáros sertés karaj
Tejszínes - mustáros sertés karaj

A húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átrakjuk egy h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mentett
Rántott töltött káposzta
Rántott töltött káposzta

Akkor szoktam csinálni mikor csinálok töltött káposztát és marad töltelék. Bepanírozom a tölteléket liszt,tojás amibe egy pici tejet rakok,zsemlemorzsa.És közepesen forró olajba s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk