8 szelet sertéskaraj
50 dkg krumpli
4 gerezd fokhagyma
6 ek finomliszt
2 tojás
só
frissen őrölt bors
olaj a kisütéshez
Tálaláshoz:
3 dl tejföl
20 dkg trappista sajt
A húsokat egy kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom. A fokhagymát lereszelem, kevés olajjal elkeverem, és megkenem a húsokat vele, majd félreteszem.
A krumplit meghámozom, lereszelem, és kinyomkodom belőle a vizet. Hozzáadom a tojást, sózom, borsozom, és belekeverem a lisztet.
Serpenyőben annyi olajat forrósítok, hogy elfedje a sülő hússzeleteket. A húsokat megforgatom lisztben, majd beburkolom a krumplis masszával. Ha elég forró az olaj, kisütöm benne a bundázott húsokat.
Közben lereszelem a sajtot, és összekeverem a tejfölt a maradék olajos fokhagymával. A frissen kisült húsokra egy réteg fokhagymás tejfölt teszek, és megszórom reszelt sajttal
1. A karajszeleteket enyhén besózzuk, majd olívaolaj felén mindkét oldalát kb. 3-3 perc alatt hirtelen pirosra sütjük. 2. Leszedjük tányérra és félretesszük. 3. A visszamara...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nyers pacalt mosást követően 15 percig forró vízben főzzük, majd újra lemossuk és azt követően abáljuk! Az abáló lébe melléteszünk egy fél vagy 1 kisebb fej vöröshagymát egészben...
Elkészítési idő: 200 perc Nehézség: NehézAz egész adag adatai: (sertéshúsból) 948 kalória 114g fehérje 13,9g szénhidrát 47,5g zsír
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pác hozzávalóit összekeverem és jól megfürdetem benne a húst. Ezt követően egy éjszakára hűtőbe teszem őket, hogy ismerkedjenek. Sütőzacskóba teszem csak a húst (a pácot nem önt...
Elkészítési idő: 120 perc + páco Nehézség: Könnyű