Családireceptkönyv.hu

Zöldborsóleves 1


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 üveg zöldborsó
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
2 db húsleveskocka
1 tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
4 ek eperlevél
4 kanál átszitált liszt
4 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
3 kanál pirospaprika

Elkészítés:


Kevés olajon megpárolom a feldarabolt zöldségeket.
Ha megpuhultak, megszórom liszttel és pirospaprikával, elkeverem, majd akkor ráöntöm a zöldborsót, levével együtt.
Belerakom a leveskockát, sózom, borsozom, majd felöntöm kb. 1.5 liter vízzel.
Forrás után, még kb. 20 percig főzöm, aztán hozzáadok személyenként 1 evőkanál eperlevél tésztát, és már csak addig főzöm tovább, míg a tészta meg nem fő.

Zöldborsóleves 1

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ilona
KRUMPLIGOMBOC LEVES
KRUMPLIGOMBOC LEVES

Eloszor a gombochoz a krumplit kockakra vagjuk,es keves soval foni tesszuk Amikor megfott,leszurjuk es a levet felretesszuk Amikor legalabb langyosra hult,akkor osszetorjuk,hozza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Marha húsleves
Marha húsleves

A jó húslevest legalább három-ötfajta húsból készítjük, melyek darabja nem kisebb, mint 60-70 dkg, de még jobb, ha egy kilós. A szegy, lábszár, borda, s a lapockának több része (pé...

Elkészítési idő: 4-5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsom leves galuskával
Paradicsom leves galuskával

Egy fazékban odateszem 2 liter vízben a megpucolt zöldségeket, hagymát, fokhagymát, hozzáöntöm a paradicsomlevet, sózom, és lassú tűzön elkezdem főzni fedő alatt. Eközben egy tálb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Gyömbéres garnélás csirkeleves metélttel
Gyömbéres garnélás csirkeleves metélttel

A fokhagymát nagyon vékonyra szeletelem, a gyömbért gyufányi csíkokra vágom. A citromfüvet kés pengéjével megcsapkodom, hogy felrostozódjon. Az olajon átpirítom a fokhagymát, gyömb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk