1 üveg zöldborsó
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
2 db húsleveskocka
1 tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
4 ek eperlevél
4 kanál átszitált liszt
4 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
3 kanál pirospaprika
Kevés olajon megpárolom a feldarabolt zöldségeket.
Ha megpuhultak, megszórom liszttel és pirospaprikával, elkeverem, majd akkor ráöntöm a zöldborsót, levével együtt.
Belerakom a leveskockát, sózom, borsozom, majd felöntöm kb. 1.5 liter vízzel.
Forrás után, még kb. 20 percig főzöm, aztán hozzáadok személyenként 1 evőkanál eperlevél tésztát, és már csak addig főzöm tovább, míg a tészta meg nem fő.
Eloszor a gombochoz a krumplit kockakra vagjuk,es keves soval foni tesszuk Amikor megfott,leszurjuk es a levet felretesszuk Amikor legalabb langyosra hult,akkor osszetorjuk,hozza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA jó húslevest legalább három-ötfajta húsból készítjük, melyek darabja nem kisebb, mint 60-70 dkg, de még jobb, ha egy kilós. A szegy, lábszár, borda, s a lapockának több része (pé...
Elkészítési idő: 4-5 óra Nehézség: KönnyűEgy fazékban odateszem 2 liter vízben a megpucolt zöldségeket, hagymát, fokhagymát, hozzáöntöm a paradicsomlevet, sózom, és lassú tűzön elkezdem főzni fedő alatt. Eközben egy tálb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát nagyon vékonyra szeletelem, a gyömbért gyufányi csíkokra vágom. A citromfüvet kés pengéjével megcsapkodom, hogy felrostozódjon. Az olajon átpirítom a fokhagymát, gyömb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű