1 üveg zöldborsó
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
2 db húsleveskocka
1 tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
4 ek eperlevél
4 kanál átszitált liszt
4 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
3 kanál pirospaprika
Kevés olajon megpárolom a feldarabolt zöldségeket.
Ha megpuhultak, megszórom liszttel és pirospaprikával, elkeverem, majd akkor ráöntöm a zöldborsót, levével együtt.
Belerakom a leveskockát, sózom, borsozom, majd felöntöm kb. 1.5 liter vízzel.
Forrás után, még kb. 20 percig főzöm, aztán hozzáadok személyenként 1 evőkanál eperlevél tésztát, és már csak addig főzöm tovább, míg a tészta meg nem fő.
1: Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! 2...
Elkészítési idő:A füstölt lében a lencsét odarakjuk főni a babérlevéllel,a hagymát egy másik lábasban zsíron megdinszteljük a kockára vágott húst hozzáadjuk fehéredésig pirítjuk.Majd a a paradicso...
Elkészítési idő:Az olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, majd folyamatosan kevergetve felöntjük a levessel. Beleszórjuk a rizst és a mentát, sózzuk, borso...
Elkészítési idő: 30 percA bacont apró kockákra daraboltam, majd jó ropogósra sütöttem. Kiszedtem tányérkára,ezt használtam majd a díszítéshez. A zsírjához hozzáadtam az apróra darabolt vöröshagymát és fok...
Elkészítési idő: