Családireceptkönyv.hu

Mustáros sertéstarja pikáns túrómártással


Írta:

Elk. idő: 80 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg kicsontozott sertéstarja
3 evőkanál mustár
3 evőkanál étolaj
5 cl fehérbor
1 teáskanál édes pirospaprika
1 mokkáskanál csípős pirospaprika
1 mokkás kanál őrölt bors
1 evőkanál zsír
egy csipet só
1 dl víz
Túróhab:
15 dkg tehéntúró
70 g tejföl
1 dl habtejszín
1 kicsi fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teás kanál őrölt édes pirospaprika
0.5 mokkás kanál csípős paprika
egy csipet só

Elkészítés:


A túrót szitán áttörjük, hogy sima állagú legyen. Hozzáadjuk a tejfölt, a sót, a csípős és az édes paprikát. Kis lyukú reszelőn hozzá reszeljük a lila hagymát és a fokhagymát. Kézi mixerrel alaposan eldolgozzuk. A habtejszínt kézi habverővel kemény habbá verjük és óvatosan a túróhoz keverjük, majd a hűtőbe tesszük.

A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és nagyon gyengén klopfoljuk.

A mustárt, a fehérbort és az étolajat összekeverjük. Hozzáadjuk az édes és csípős paprikát.

Bekenjük a húsok mindkét oldalát, letakarjuk fóliával és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Másnap a szeleteket sózzuk és borsozzuk,egy kizsírozott tepsiben egymásmellé rakjuk. A vizet aláöntjük és 180 C fokon kb. 30 percig sütjük. Pirított burgonyával és pikáns habos túrómártással tálaljuk. A hús szeletek szélét pár helyen ha bevágjuk nem ugrik össze sütés közben. A húsokat mindig csak a sütés előtt sózzuk.

Mustáros sertéstarja pikáns túrómártással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tenkes szelet
Tenkes szelet

A karajt szeletekre vágjuk, kiverjük, sóval, borssal meghintjük. Kockára szeljük a gombát, a májat és a sonkát. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, hozzákeverjük a gombát, a májat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Sült tarja párolt lilakáposztával
Sült tarja párolt lilakáposztával

A húst megtisztítjuk az inaktól, esetleges csontoktól. Sóval és tört színes borssal átdörzsöljük, beletesszük egy sütőzacskóba. Mellérakjuk a darabokra vágott hagymát, fokhagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pácolt karaj
Pácolt karaj

A húst megmossuk, felvágjuk és egy tálba tesszük. A bort és a fűszereket összekeverjük a zúzott fokhagymával, hozzáadunk 2 evőkanál olajat és átkenjük vele a húsokat. Lefedjük és l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tepsis Toroskáposzta
Tepsis Toroskáposzta

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. -A tepsit kikenjük a sertészsírral - A sertéshúst 1,5 x 2 cm-es kockákra vágjuk, majd alaposan átmossuk. - A savanyú káposztát alaposan kifa...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk