A tésztához:
50 dkg finomliszt
25 dkg vaj
25 dkg cukor
10 g vaníliás cukor
12 g sütőpor
4 db tojás
2 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
1 kg alma
20 dkg porcukor
1 teáskanál fahéj
A tetejére:
1 db tojás
A sütőporral elkevert lisztet összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és annyi tejfölt hogy jól megtudjuk formázni. Majd pihentetjük egy keveset.
Addig az almát megpucoljuk, lereszeljük. Ízesítjük cukorral és fahéjjal.
A tésztát 2 részre osztjuk. Majd kinyújtjuk. Az egyik tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Majd egyenletesen elosztjuk rajta az almát, végül a másik tésztalappal beborítjuk.
A tetejét a felvert tojással megkenjük és egy villával a tetejét megszurkáljuk.
Majd 180°C fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Habverővel dolgozzuk össze a vajat a cukorral, amíg krémes állagú lesz. Adjuk hozzá a tojást, a tojássárgáját és a csokoládét. Keverjük hozzá a vaníliát és a lisztet. A végén jöhe...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. A pudingokat 4-4 dl tejben, 2-2 ek cukorral felfőzzük. 2. A margarint ízlés szerinti cukorral, 15 dkg, habosra keverjük, elfelezzük, az egyik felét a csokis, a másik felét...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet összekeverjük az elmorzsolt túróval, majd hozzáadjuk a tojások sárgáit, a tejfölt, a porcukrot és a szódabikarbónát. Jól összegyúrjuk, és lisztezett nyújtódeszkán másfél...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához a hideg alapanyagokat összegyúrom. Fél centisre nyújtom, köröket szúrok ki belőle, és kosárkaformába nyomkodom. Mindegyikbe 1 tk lekvárt teszek. A tojásfehérjét a cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz