50 dkg liszt
3 dl langyos tej
3 dkg élesztő
1 csipet só
4-5 kanál cukor
1 db tojás
5 dkg olvasztott vaj
mazsola
Az élesztőt kis langyos tejben felfuttatjuk.
Kelesztőtálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a többi hozzávalót, a megkelt kovászt, és a vajat.
Sima, ruganyos tésztát dagasztunk, letakarva a duplájára kelesztjük. A tésztát 3 fele vesszük, kicsit kisodorjuk, megszórjuk a mazsolával, feltekerjük, és a három ágat összefonjuk. Papírral bélelt dobozformába tesszük.
Ismét kelesztjük, majd 180 C fokos sütőben szép pirosra sütjük. Kb. 45-50 perc.
A tejet, a darabolt vajat, a kristálycukrot, valamint a vaníliát addig melegítjük, amíg a cukor és a vaj felolvad. Ezt követően langyosra hűtjük, majd bele ütjük a 4 tojássárgáját...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálban összegyúrjuk a lisztet a tojással és a zsírral, majd az élesztős tejet is hozzáadjuk, és lágy tésztát gyúrunk belőle. Langyos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót a dagasztógépbe tettem, majd kb. 10 perc alatt szép fényes, nem túl kemény tésztát dagasztattam vele. Nekem kellett még hozzá kevés liszt, de ez gondolom tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVálasszuk szét a tojásokat. A tojássárgát keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral és az olajjal, végül apránként keverjük hozzá a túrót. A lisztet és a sütőport szinté...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű