menu

Családireceptkönyv.hu

krémes csokoládé mártás tortára


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


130 g jó étcsokoládé (a Callebaut 54,5%-át használjuk)
30 g cukrot
200 ml víz
125 ml friss tejszín (a szakács szerint lehet folyékony, sűrű vagy kókuszkrém vagy szójakrém)
1/2 vaníliahüvely, amelynek magjait már használta, vagy 1/4 teáskanál nagyon jó esszencia (opcionális - nem használjuk!)

Elkészítés:


Egy vastag aljú serpenyőbe helyezzük a csokoládét (ha rúd, akkor törjük darabokra, minél kisebb, annál gyorsabban olvad).
Ezután hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és mindent összekeverünk.
Forraljuk fel, csökkentsük a lángot, és csökkentsük a hőt körülbelül tíz percig, gyakran kevergetve, amíg szirupos állagot nem kapunk. Sűrűbb és fényesebb lesz. Nem kell ezt az időt töltenie, mivel lehűléskor jobban besűrűsödik.
Használja kedve szerint, és a többit tartsa légmentesen zárható üvegtartályban a hűtőszekrényben legfeljebb egy hétig.

krémes csokoládé mártás tortára

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Emese
Palacsinta tészta
Palacsinta tészta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Málnás-sajttorta pohárban
Málnás-sajttorta pohárban

Daráljuk le a kekszet, majd keverjük össze a vaníliás cukorral és a forráspontig hevített vajjal. Ezután kanalazzuk bele a poharakba, majd az ujjainkkal jól nyomkodjuk bele. Tegyük...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Levendulás joghurtos desszert
Levendulás joghurtos desszert

A virágokat szedjük le a szárról, majd rakjuk bele egy lábasba amibe 2 dl vizet beleöntünk, hozzárakjuk a citromot karikára vágva, forraljuk össze, a levendulavirág a illóolajai a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Lyoni őszibarack
Lyoni őszibarack

Egy tűzálló tálat kivajazunk. A kalácsot köröm nagyságú kockákra vágjuk és egyenletesen a tálba szórjuk. A fele vajat megolvasztjuk, a kalácsra locsoljuk és enyhén megcukrozzuk. Az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk