130 g jó étcsokoládé (a Callebaut 54,5%-át használjuk)
30 g cukrot
200 ml víz
125 ml friss tejszín (a szakács szerint lehet folyékony, sűrű vagy kókuszkrém vagy szójakrém)
1/2 vaníliahüvely, amelynek magjait már használta, vagy 1/4 teáskanál nagyon jó esszencia (opcionális - nem használjuk!)
Egy vastag aljú serpenyőbe helyezzük a csokoládét (ha rúd, akkor törjük darabokra, minél kisebb, annál gyorsabban olvad).
Ezután hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és mindent összekeverünk.
Forraljuk fel, csökkentsük a lángot, és csökkentsük a hőt körülbelül tíz percig, gyakran kevergetve, amíg szirupos állagot nem kapunk. Sűrűbb és fényesebb lesz. Nem kell ezt az időt töltenie, mivel lehűléskor jobban besűrűsödik.
Használja kedve szerint, és a többit tartsa légmentesen zárható üvegtartályban a hűtőszekrényben legfeljebb egy hétig.
1. Preheat the oven to 350F and use nonstick spray or parchment paper to prepare the bread pan. 2. Whisk the mashed bananas and eggs together in a big bowl. 3. Add the oil, h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hideg kókuszsírt összemorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadunk 6 dkg eritritet, 1 db tojást, a joghurtot és a sütőport. Egynemű tésztává gyúrjuk, majd legalább egy óráig a hűtőben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sót, szódavizet és tovább keverjük, míg homogén, csomómentes nem lesz. Minimális olajat teszünk a masszába, ezt is elkeverjük. Olajj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kézzel összedolgozzuk, majd kinyújtjuk a tésztát 4 mm vastagságúra. Az elképzelésünknek megfelelő nagyságú korongokat szaggatunk. Készíthetünk egészen kicsi islerek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű