130 g jó étcsokoládé (a Callebaut 54,5%-át használjuk)
30 g cukrot
200 ml víz
125 ml friss tejszín (a szakács szerint lehet folyékony, sűrű vagy kókuszkrém vagy szójakrém)
1/2 vaníliahüvely, amelynek magjait már használta, vagy 1/4 teáskanál nagyon jó esszencia (opcionális - nem használjuk!)
Egy vastag aljú serpenyőbe helyezzük a csokoládét (ha rúd, akkor törjük darabokra, minél kisebb, annál gyorsabban olvad).
Ezután hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és mindent összekeverünk.
Forraljuk fel, csökkentsük a lángot, és csökkentsük a hőt körülbelül tíz percig, gyakran kevergetve, amíg szirupos állagot nem kapunk. Sűrűbb és fényesebb lesz. Nem kell ezt az időt töltenie, mivel lehűléskor jobban besűrűsödik.
Használja kedve szerint, és a többit tartsa légmentesen zárható üvegtartályban a hűtőszekrényben legfeljebb egy hétig.
A margarint simára kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a tojásokat és a mézet. Nagyvonalúan a masszához kevertem a lisztet és 1/2 kávéskanál szódabikarbónát – egy kiskanálnyit nag...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA kekszes alapot elkészítem és a formába nyomkodom. Sorban elkészítem a krém hozzávalóit, végül összekeverem és a kekszes alapra öntöm. Pár órára hűtőbe teszem. Friss áfonyával...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA citromkrémhez felverjük a tejszínhabot a porcukorral és a citromlével - citom reszelt héjjával. Utána összeállítjuk a tejfölös krémet. A magas zsírtartalmú tejfölt porcukorral...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűMindent összekeverünk egy mixer vagy robotgép segítségével, az áfonyát csak a végén, óvatosan beleforgatva. Előmelegített sütőben 175 fokon 30 percig süsd. Tedd hűtőbe egy estére,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű