menu

Családireceptkönyv.hu

krémes csokoládé mártás tortára


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


130 g jó étcsokoládé (a Callebaut 54,5%-át használjuk)
30 g cukrot
200 ml víz
125 ml friss tejszín (a szakács szerint lehet folyékony, sűrű vagy kókuszkrém vagy szójakrém)
1/2 vaníliahüvely, amelynek magjait már használta, vagy 1/4 teáskanál nagyon jó esszencia (opcionális - nem használjuk!)

Elkészítés:


Egy vastag aljú serpenyőbe helyezzük a csokoládét (ha rúd, akkor törjük darabokra, minél kisebb, annál gyorsabban olvad).
Ezután hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és mindent összekeverünk.
Forraljuk fel, csökkentsük a lángot, és csökkentsük a hőt körülbelül tíz percig, gyakran kevergetve, amíg szirupos állagot nem kapunk. Sűrűbb és fényesebb lesz. Nem kell ezt az időt töltenie, mivel lehűléskor jobban besűrűsödik.
Használja kedve szerint, és a többit tartsa légmentesen zárható üvegtartályban a hűtőszekrényben legfeljebb egy hétig.

krémes csokoládé mártás tortára

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Paleo jégnyalóka
Paleo jégnyalóka

Főzz erősebb teát, mint szoktál, hűtsd le, majd ízlés szerint friss citromlével és citromszeletekkel gazdagítsd. Töltsd jégkrémformákba, fagyaszd meg, és máris eheted!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jusztina
Kedvenc csokimáz
Kedvenc csokimáz

1. Mindent beleteszünk egy lábasba. 2. Addig főzzük, míg hólyagosodni nem kezd. 3. 2-3 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. 4. 5 perc hűlés után rákenjük a sütire.

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Túrórudi (Nassolda)
Túrórudi (Nassolda)

Mindenek előtt a túrót egy nagyobb tálba (amiben a későbbiekben összedolgozzuk majd a masszát) áttörjük egy szűrőn. Hozzá reszeljük a megmosott citrom héját, a porcukrot és a vaní...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Tímea
Tejszínes mascarpone krém
Tejszínes mascarpone krém

A pudingot kevés tejjel és a kristálycukorral csomómentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük melegedni, majd a pudinggal sürűre főzzük. Még melegen lefedjük alufoliával és ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk