250 g zabkeksz
120 g vaj olvasztva
500 g mascarpone
250 g tejföl
2 csapott ek. liszt
150 g cukor
2 cs. vanillin cukor
fél citrom reszelt héja
3 db tojás
A kekszet megdaráljuk és összekeverjük az olvasztott vajjal. Ezt a mixet a tortaforma aljába nyomkodjuk, majd 160 fokos sütőben 10 percig sütjük.
Amíg a kekszréteg hűl, összeállítjuk a sajt-krémréteget. A tojásokon kívül minden hozzávalót kimérünk egy nagy tálba, majd robotgéppel alaposan összekeverjük.
Legvégül adjuk hozzá a tojásokat, egyenként, mindig jól elkeverve.
A krémet a kekszrétegre öntjük, majd a 150 fokos sütőbe toljuk. Érdemes egy tepsiben vizet tenni a sütő aljába, ettől szebben sül.
Kb. 40-45 percet sül a torta. Ha még remeg a közepe, már elzárhatjuk. Fontos, hogy hagyjuk fokozatosan kihűlni, úgyhogy a legjobb, ha kinyitjuk egy kicsit a sütő ajtaját, és hagyjuk ott bent lehűlni. Később a hűtőben is lubickolhat egy-két órát, vagy akár egy éjszakát is.
Reszeljük le két citrom héját és facsarjuk ki a levüket. Adjuk hozzá az édesítőt és hagyjuk állni egy fél órát. Keverjük hozzá a jól lehűtött kókusztejszínt és fagylaltgépben kever...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A burgonyákat kockákra vágva, sós vízben megfőzzük, majd krumplinyomóval áttörjük és hagyjuk kihűlni. 2. Hozzágyúrjuk a lisztet, a búzadarát, a zsírt, a sót és a tojást. Össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt futtassuk fel a langyos tejben, a porcukor egy kis részét is belekeverve. Majd szitáljuk össze a kétféle lisztet, és a nagyobb mennyiségű margarin kivételével gyúrju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet, a tojássárgáját és az egész tojást, a lereszelt narancshéját és a narancs levét a porcukorral habverővel nagyon jól összekeverjük, vízfürdőre állítjuk, állandó keverget...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz