250 g zabkeksz
120 g vaj olvasztva
500 g mascarpone
250 g tejföl
2 csapott ek. liszt
150 g cukor
2 cs. vanillin cukor
fél citrom reszelt héja
3 db tojás
A kekszet megdaráljuk és összekeverjük az olvasztott vajjal. Ezt a mixet a tortaforma aljába nyomkodjuk, majd 160 fokos sütőben 10 percig sütjük.
Amíg a kekszréteg hűl, összeállítjuk a sajt-krémréteget. A tojásokon kívül minden hozzávalót kimérünk egy nagy tálba, majd robotgéppel alaposan összekeverjük.
Legvégül adjuk hozzá a tojásokat, egyenként, mindig jól elkeverve.
A krémet a kekszrétegre öntjük, majd a 150 fokos sütőbe toljuk. Érdemes egy tepsiben vizet tenni a sütő aljába, ettől szebben sül.
Kb. 40-45 percet sül a torta. Ha még remeg a közepe, már elzárhatjuk. Fontos, hogy hagyjuk fokozatosan kihűlni, úgyhogy a legjobb, ha kinyitjuk egy kicsit a sütő ajtaját, és hagyjuk ott bent lehűlni. Később a hűtőben is lubickolhat egy-két órát, vagy akár egy éjszakát is.
A lisztet elmorzsoljuk a hideg zsírral és a vajjal, majd összedolgozzuk a porcukorral, tojássárgákkal, szódabikarbónával, tejföllel és a citrom levével, héjával. Ha összeállt a tés...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA törökmogyorót előző nap áztasd be hideg vízbe, majd másnap öblítsd át friss vízzel és csöpögtesd le, szárítsd meg levegőn, napon vagy 40 fokon sütőben kb. 25 percen át. A kókus...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát húsdarálón ledaráljuk, golyókat formálunk belőle, kókuszreszelékbe megforgatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét, ezzel fogjuk kimérni a hozzávalókat. A rizst és a vizet öntsük egy lábasba, kezdjük el melegíteni, lefedve addig főzzük, míg a rizs ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű