menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplis tészta (burgonyás tészta, gránátos kocka, g


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál jóféle pirospaprika, 2 kiskanál só, 1 kg burgonya (tisztítva 75 dkg), 1 kiskanál őrölt fekete bors, 25 dkg tépett csusza- vagy nagykockatészta

Elkészítés:


1. A megtisztított hagymát finomra vágjuk, és egy lábasban, az olajon, közepes lángon 5-6 perc alatt megfonnyasztjuk.
A pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, és azonnal – mielőtt a paprika megéghetne – 4 deci vizet ráöntünk. Nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángra állítjuk, a fele sót beleszórjuk, és így főzzük 20-25 percig. (Ha csak a krumplival együtt főzzük, olyan hamar kész, hogy a hagyma majd darabokban ott úszik a paprikás lében.)
2. A burgonyát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, a paprikás lébe rakjuk, megborsozzuk, és lefödve, kis lángon 15-20 perc alatt puhára főzzük. Közben kb. 1,5 liternyi enyhén sózott vizet forralunk, a tésztát beleszórjuk, és többször megkeverve közepes lángon puhára főzzük.
3. Ezután leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük. A főtt burgonyát paprikás levében villával vagy habverővel összetörjük – de nem kell teljesen pépesnek lennie, és a tésztával összekeverjük. Ha kell, utánasózzuk, borsozzuk, végül jól megforrósítjuk, az sem baj, ha egy kicsit lepirítjuk. Kovászos uborka illik hozzá.


Trükkök, tippek, praktikák:


1. A megtisztított hagymát finomra vágjuk, és egy lábasban, az olajon, közepes lángon 5-6 perc alatt megfonnyasztjuk.
A pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, és azonnal – mielőtt a paprika megéghetne – 4 deci vizet ráöntünk. Nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángra állítjuk, a fele sót beleszórjuk, és így főzzük 20-25 percig. (Ha csak a krumplival együtt főzzük, olyan hamar kész, hogy a hagyma majd darabokban ott úszik a paprikás lében.)
2. A burgonyát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, a paprikás lébe rakjuk, megborsozzuk, és lefödve, kis lángon 15-20 perc alatt puhára főzzük. Közben kb. 1,5 liternyi enyhén sózott vizet forralunk, a tésztát beleszórjuk, és többször megkeverve közepes lángon puhára főzzük.
3. Ezután leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük. A főtt burgonyát paprikás levében villával vagy habverővel összetörjük – de nem kell teljesen pépesnek lennie, és a tésztával összekeverjük. Ha kell, utánasózzuk, borsozzuk, végül jól megforrósítjuk, az sem baj, ha egy kicsit lepirítjuk. Kovászos uborka illik hozzá.

Jó tanács
– Gyakorta készítem úgy, hogy főzök egy nagy adag paprikás krumplit, és mielőtt belekerülne a kolbász vagy a virsli, kimerek belőle 2-3 merőkanállal. Ezt töröm össze, és hozzákeverem a főtt tésztát. Így aki éppen nem kér krumplis tésztát, annak ott a paprikás krumpli.
– Aki nem vegetárius, a hagyma alá 10-15 deka apró kockákra vágott szalonnát is piríthat, ilyenkor kevesebb olaj kell hozzá.

Krumplis tészta (burgonyás tészta, gránátos kocka, g

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Slambuc
Slambuc

1. A kockára vágott, félig kiolvasztott szalonna zsírjában gyakori keverés közben megpirítjuk a tésztát, majd beletesszük a finomra vágott hagymát, s két-három keverés után megszór...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós gömbök  gm
Túrós gömbök gm

A tészta hozzávalóit a tej és az olaj kivételével egy tálba mértem, kanállal összekevertem majd hozzáadtam a langyos tejet, elkezdtem dagasztani. Miután összeállt a tészta hozzáadt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ildikó
anya--Gyors lángos
anya--Gyors lángos

1.) Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. 2.) Kevéske olajjal élesztövel a sós liszttel rugalmas tésztát dagasztunk. 3.) Kicsit kelesztjük. Már süth...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejszínes gombás gnocchi
Tejszínes gombás gnocchi

burgonyát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, megfőzzük, majd összetörjük krumplinyomóval. Amíg picit hűlni hagyjuk, elkészítjük a szószt. A hagymát apróra vágva, kevés olajon meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk