5 dl tej ( 1/2 liter )
10 dkg cukor
3 tojás
10 dkg griz ( buzadara )
5 dkg vaj
Tegyük fel forrni a tejet
Amikor felforrt, adjuk hozzá a vajat, a cukrot és a grízt
Alacsony hőmérsékleten forraljuk folyamatos kavargatás mellett (fakanálal vagy akár mixerrel ) kis sebességen
Ha besűrűsödött, akkor félrerakjuk hűlni
Hozzáadjuk a tejhez a felvert tojásokat, és lassan keveretjük, amíg homogén lesz
Egy edényt kikenünk vajjal, és beleöntjuk ezt a pudingot
Előmelegített sütőbe helyezzük 35-40 percre, majd elzárjuk a gázt, és bent hagyjuk 15 percet
Mielött felvágnánk, hagyjuk teljesen kihűlni
A desszert tetejére szórjunk porcukrot
A tojást, a cukrokat, a lisztet a tejjel állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, kihűtjük. - A vajat a porcukorral habosra keverjük a kihűlt krémhez adjuk és simára kikeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és kemény habot verünk belőle. Hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A túrót elkeverjük a liszttel és a mazsolával, hozzáadjuk a fél citrom lev...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csokoládémousse-hoz kemény habbá verjük a hideg tejszínt, és felhasználásig hűtőbe tesszük. A tojások sárgáját elektromos kézi keverővel vagy konyhai robotgéppel fehéredésig ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű