Családireceptkönyv.hu

Habcsókos karácsonyi falatkák


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
20 dkg vaj
3 tojássárgája
3 evőkanál porcukor
1 teáskanál reszelt narancshéj
baracklekvár (a ragasztáshoz)

A habcsókhoz:

3 tojásfehérje
25 dkg porcukor

Elkészítés:


A lisztet a vajjal összekavarjuk, majd a cukrot, a tojássárgáját és a narancshéjat is hozzáadjuk. A tésztát kidolgozzuk és lisztezett felületen kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval, vagy egy kisebb pohárral kiszaggatjuk. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a habot beletöltjük habzsákba és a tetejére nyomjuk. 160 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük. Lekapcsoljuk a sütőt és még 5 percen át pihentetjük bent a süteményeket, majd kivesszük és hagyjuk kicsit hűlni. A baracklekvárral összeragasztjuk a süteményeket és tálalhatjuk is.

Habcsókos karácsonyi falatkák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Madártej  mikróban készítve
Madártej mikróban készítve

A 4 tojás sárgáját összekeverem egy mikrózható tálban 4 evőkanál cukorral, 1 evőkanál vaníliás pudingporral, 1 teáskanál vaníliaaromával és az 1 liter tejjel. 10-15 percre mikróba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kefíres
Kefíres

A kefíres pohár a mérce. A hozzávalókat jól összekeverem, kizsírozott, lisztezett tepsibe teszem, megszórom bármilyen gyümölccsel. 160 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Négerkocka
Négerkocka

A 4 tojássárgáját, 10 dkg cukrot, 12 dkg zsírt, 3 dkg kakaóport, 3 dl tejet, 30 dkg lisztet és 1 csomag sütőport simára keverünk, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, tűpróbá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zserbó golyók
Zserbó golyók

Az összetevőket összedolgozzuk és golyókat formázunk belőle. Tartsuk hűtőben órát, hogy összeérjenek az ízek, majd a kakaós bevonóhoz valókat egy lábasban kezdjük el forralni. Ami...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk