40 dkg finomliszt
25 dkg margarin
1 tojásfehérje
csipet só
6 evőkanál hideg víz
2 evőkanál 10%-os ecet
liszt a nyújtáshoz
Lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, csipet sóval ízesítjük, majd a tojásfehérjét, valamint a vizet és az ecetet is hozzákanalazzuk. Selymes lágy tésztát kapunk. Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, roládszerűen feltekerjük és 4 részre vágjuk. Egyenként nagyjából egyforma négyzeteket nyújtunk és egymásra helyezzük. Éles késsel negyedelve szintén egymásra helyezzük, és hűtőben pár órát pihentetjük.
Ízlésünknek megfelelően sós vagy édes variációban ugyanúgy elkészíthetjük, mint a bolti leveles tésztát. Nekem másnapra is maradt egy kevéske tészta, amiből reggelit készítettem… szerintem így volt az igazi az állaga! Legközelebb egy estét hagyom szunnyadni a frigóban! Alkotásra fel
15 dkg zsírt összegyúrom az 50 dkg liszttel, 2 ek cukorral, 1 cs sütőporral, 3 tojássárgájával és a csipetnyi sóval. A tésztát 3 egyenlő részre osztom, s 3 egyforma lapot sütök b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tojást és a cukrot habosra keverjük, a mazsolát rumba áztatjuk, a fél liter tejszínt felverjük, majd a hozzávalókat összekeverjük és a csoki beletördeljük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához 4 tojásfehérjét 4 evőkanál cukorral habbá verünk, hozzáadjuk a 4 tojássárgáját egyenként, 2 evőkanál kakaót, 15 dkg lisztet, 1 csomag sütőport és 4 evőkanál vizet. Az í...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótalapokat egyesével készítjük el - a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, fehéredésig keverjük. Beleszórjuk az átszitált lisztet, a kakaósnál a...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Közepes