menu

Családireceptkönyv.hu

Csíkos kalácskoszorú


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


600 g liszt
150 g cukor
110 ml tej
200 g tejföl
2 tojás
50 g puha vaj
25 g élesztő
1 teáskanál vaníliakivonat
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor kevés vízzel kikeverve
+ lekenéshez 1 tojássárga

 
.

Elkészítés:


A lisztet a dagasztótálba szitáljuk, a közepébe kis mélyedést igazítunk, ebbe szórunk a cukorból 1 evőkanállal, majd rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a meleg tejjel.
10 perc múlva mikor az élesztő felfutott, a kakaó kivételével tésztát dagasztunk, majd kettévesszük és az egyik felébe még belegyúrjuk a vízzel elkevert kakaóport.
Lágy tésztákat kapunk, amiket külön tálban duplájára kelesztünk (kb. 1 óra).
A barna és fehér tésztát is két részre vesszük.
Kinyújtjuk az egyik fehér tésztát kb. 20 X 40 cm-es téglalappá, és egy barnát is ugyanekkorára és azt a fehér tésztára tesszük. Rúdba feltekerjük. A másik két tésztával is így járunk el, majd a két rudat összetekerjük és koszorút formálunk belőle.
(Én gáztepsin sütöttem, de legközelebb 26 cm-es kapcsos tortaformába teszem, mert túlságosan szétkelt.)
Szóval a sütőpapíros formában vagy tepsin hagyjuk megint kelni kb. 45 percet, a kelesztés félidejénél egy éles késsel vagy borotva pengével bevágom az íveket.
A sütőt 180 fokra melegítsük elő.
Lekenjük egy pici vízzel elkevert tojássárgával és 180 fokon, kb. 45-50 percig sütjük, vigyázzunk mert hamar pirul és csalóka lehet mert olyankor még belül nyers a tészta, ezért az első 20-30 perc után, ha már szép piros, takarjuk le sütőpapírral és úgy süssük tovább.. Rácson hagyjuk kihűlni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Beigli diós-mákos
Beigli diós-mákos

A vizet a cukorral felforralni és utána ráönteni a többi hozzávalókat . 6 x 27 dkg adagnak kell kijönni mind a tészta mind a tölteléknek . Nem kell futtatni az élesztőt csak belem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Kakaós csiga
Kakaós csiga

A TangZhonghoz először felmelegitjük a tejet,hozzákeverjük a lisztet,pudingszerű állagot kell kapnunk,hagyjuk kihülni. Öszzekeverjük a fentieket a tészta többi hozzávalóival,kivév...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Valika
Bögrés kuglóf
Bögrés kuglóf

A tojás fehérjét felverjük kemény habbá. A cukrot, vaniliás cukrot robotgéppel kikeverjük. A lisztet, sót és sütőport szintén kikeverjük. Majd a kikevert cukrot hozzáadjuk a liszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Vaníliás rózsacsokor kalács
Vaníliás rózsacsokor kalács

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és 1 evőkanál cukorral megszórva hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót és betakarjuk egy kis lisz...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk