Családireceptkönyv.hu

Csirkés alagút


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 1 rúdhoz:

3 nagyobb csirkemell filé
300-400 g szeletelt bacon
3 csapott evőkanál zabliszt (lehet sima liszt)
200 g tejföl
2 tojás
1 csokor petrezselyem vagy egy púpozott evőkanál szárított
3 jó marék (kb. 300-400 g) reszelt trappista sajt
só, bors

Elkészítés:


Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon.

A csirkemelleket kis kockákra vágjuk és megsózzuk, borsozzuk. A tojásokat sózzuk, kicsit villával összekeverjük, majd belekeverjük a tejfölt, a petrezselymet, a lisztet, majd a reszelt sajtból egy marékkal. Végül a csirkét is beleforgatjuk.

A baconnal kibélelt formába tegyünk reszelt sajt réteget erre kanalazzuk a csirkés tölteléket, megint reszelt sajt jön rá, utolsó fázisként pedig a túllógó baconszeleteket szépen ráhajtogatjuk. (A hézagok eltüntetésére, még tehetünk rá bacont.)

Az őzgerincformát a nagy gáztepsibe helyezzük, hogyha sülés közben kifolyna a leve, akkor legyen mi felfogja.

Szép pirosra sütjük kb. 1 óra alatt, majd kivesszük, a gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csirkés rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra sütjük.

Csirkés alagút

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Rácos csirke
Rácos csirke

Kiolajozok egy nagyobb tepsit, és az aljára terítem a karikára vágott krumplit, amit előtte sóval vagy ételízesítővel, valamint snidlinggel összekevertem. Utána ráfektetem a paprik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aszalt szilvával töltött csirkemell
Aszalt szilvával töltött csirkemell

A csirkemelleket csontozd ki, fejtsd le róluk a bőrt.az így kapott 4 szép mell darabot éles késsel szúrd fel hosszában, a nyílást töltsd meg aszalt szilvával, a végét tűzd meg húst...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
dubari csirke mell
dubari csirke mell

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pulykanyak - Pulykanyak pörkölt
Pulykanyak - Pulykanyak pörkölt

1. Pörkölt alapot készítünk, amiben a feldarabolt pulykanyakat puhára főzzük, zsírjára sütjük. 2. Mindig csak kevés vizet töltsünk alá. 3. Aki a csontot szereti szopogatni,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk