Hozzávalók 1 rúdhoz:
3 nagyobb csirkemell filé
300-400 g szeletelt bacon
3 csapott evőkanál zabliszt (lehet sima liszt)
200 g tejföl
2 tojás
1 csokor petrezselyem vagy egy púpozott evőkanál szárított
3 jó marék (kb. 300-400 g) reszelt trappista sajt
só, bors
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon.
A csirkemelleket kis kockákra vágjuk és megsózzuk, borsozzuk. A tojásokat sózzuk, kicsit villával összekeverjük, majd belekeverjük a tejfölt, a petrezselymet, a lisztet, majd a reszelt sajtból egy marékkal. Végül a csirkét is beleforgatjuk.
A baconnal kibélelt formába tegyünk reszelt sajt réteget erre kanalazzuk a csirkés tölteléket, megint reszelt sajt jön rá, utolsó fázisként pedig a túllógó baconszeleteket szépen ráhajtogatjuk. (A hézagok eltüntetésére, még tehetünk rá bacont.)
Az őzgerincformát a nagy gáztepsibe helyezzük, hogyha sülés közben kifolyna a leve, akkor legyen mi felfogja.
Szép pirosra sütjük kb. 1 óra alatt, majd kivesszük, a gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csirkés rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra sütjük.
A tésztát főzzük meg sós vízben. A csirkemellet kockázzuk fel, sózzuk és borsozzuk meg, majd kevés vajon pirítsuk meg. Közben reszeljük le a sajtot, a tejföllel, a petrezselyemmel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemelleket tisztítsd meg, vágd ujjnyi hosszú csíkokra. --- Önts fél deci olajat egy lezárható tálba, keverd hozzá a fűszersót, és forgasd bele a csirkéket. Zárd le a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA húst a zöldségekkel együtt ledaráltam, a fokhagymát külön reszeltem hozzá, hogy jó apró legyen. Fűszereztem, és hozzáadtam a tojásokat, alaposan összekevertem. Mivel túl lágynak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolva...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű