60 dkg finomliszt
1 tk. só
1 ek. cukor
1 tojás
120 g tejföl
kb. 2 dl tej
2 dkg élesztő
5 dkg puha vaj
Kenéshez:
10 dkg puha vaj
1 ek. liszt
Töltelék:
150 g étcsokoládé
0,5 dl tejszín
25 dkg gesztenyemassza
1 tojás a lekenéshez
Az összes hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe készítettem, majd a dagasztás programon egy nem túl lágy, jól nyújtható tésztát dagasztottam. A kikapcsolt gépben hagytam pihenni kb. 20 percig.
Míg pihent kikevertem a puha vajat a liszttel.
Ezután a tésztát 2-3 mm vastagra nyújtottam, majd megkentem a lisztes vajjal. A rövidebb oldalától kezdve feltekertem mint egy beiglit, ketté vágtam.
Hűvös helyen 1-2 órán át hagytam pihenni.
A töltelékhez a darabokra tört csokoládét és a tejszínt összemelegítettem, majd a gesztenyemasszával simára kevertem.
A pihentetett tésztát egyesével kinyújtottam egy kb. 30 cm széles, 2 mm vastag téglalappá. Középen elfeleztem (hosszában), majd egy pizzavágóval háromszögekre vágtam. Mindre tettem egy-egy kiskanállal a töltelékből.
Feltekertem őket, csinos kis kiflikre hajlítottam, majd sütőpapírral bélelt tepsin újrakelesztettem. Végül a felvert tojással lekentem és 200 fokra előmelegített sütőben 12-13 perc alatt pirosra sütöttem.
Kevés porcukorral megszórva tálaltam.
A tojást villával enyhén felverjük, elkeverjük a vízzel és a sóval. Egy másik tálban összekeverjük száraz hozzávalókat, majd simára keverjük a tojásos vízzel. Egy bögrét, szuflé fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint nagy lyukú reszelőn a liszthez reszeljük, Hozzá adjuk a többi hozzávalót, gyorsan összedolgozzuk, és nylon tasakban hűtőbe tesszük, legalább 1 órára.. Ha kivettük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót és elkeverjük, mehet bele a vaj és a felfuttatott élesztő végül hozzáadagoljuk dagasztás közb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral felfuttatóm.A többi hozzávalókat tálba rakom és a felfuttatót élesztővel lágyabb tésztát dagasztunk.Letakarva meleg helyen kelesztjük.Vagy csinálhatjuk kenyé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű