60 dkg finomliszt
1 tk. só
1 ek. cukor
1 tojás
120 g tejföl
kb. 2 dl tej
2 dkg élesztő
5 dkg puha vaj
Kenéshez:
10 dkg puha vaj
1 ek. liszt
Töltelék:
150 g étcsokoládé
0,5 dl tejszín
25 dkg gesztenyemassza
1 tojás a lekenéshez
Az összes hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe készítettem, majd a dagasztás programon egy nem túl lágy, jól nyújtható tésztát dagasztottam. A kikapcsolt gépben hagytam pihenni kb. 20 percig.
Míg pihent kikevertem a puha vajat a liszttel.
Ezután a tésztát 2-3 mm vastagra nyújtottam, majd megkentem a lisztes vajjal. A rövidebb oldalától kezdve feltekertem mint egy beiglit, ketté vágtam.
Hűvös helyen 1-2 órán át hagytam pihenni.
A töltelékhez a darabokra tört csokoládét és a tejszínt összemelegítettem, majd a gesztenyemasszával simára kevertem.
A pihentetett tésztát egyesével kinyújtottam egy kb. 30 cm széles, 2 mm vastag téglalappá. Középen elfeleztem (hosszában), majd egy pizzavágóval háromszögekre vágtam. Mindre tettem egy-egy kiskanállal a töltelékből.
Feltekertem őket, csinos kis kiflikre hajlítottam, majd sütőpapírral bélelt tepsin újrakelesztettem. Végül a felvert tojással lekentem és 200 fokra előmelegített sütőben 12-13 perc alatt pirosra sütöttem.
Kevés porcukorral megszórva tálaltam.
Ezekből a hozzávalókból kenyértésztát dagasztunk. Kiolajozott kelesztő tálba 20 percet pihentetjük, majd még egyszer átgyúrjuk a tésztánkat, aztán újra 20 perc pihenés következik...
Elkészítési idő:A tészta hozzávaloit jól összedolgozzuk. foliába becsomagoljuk és félórát pihentetjük.. Vékonyra kinyújtjuk a recept szerint egy gáztepsi nagyságura, nekem ez nem sikerült,mert n...
Elkészítési idő:Az élesztőt fel kell futtatni, nincs mese. Ha még sohasem csináltál ilyet, akkor se ijedj meg, a következőképpen biztosan sikerülni fog: a tejet melegítsd langyosra egy bögrében, k...
Elkészítési idő: 2 ora