70 dkg liszt (fele rétesliszt)
3 egész tojás,
4 dl tej
10 dkg p.cukor,
2 ek. olaj,
5 dkg élesztő
Dió töltelék
20 dkg p.cukor,
15 dkg dió,
1 dl tej,
fahéj,
1 citrom reszelt héja és leve,
1 vaníliáscukor,
5 dkg mazsola
Mák töltelék
25 dkg p.cukor,
15 dkg mák,
1 dl víz,
5 dkg mazsola,
fahéj,
1 citrom héja és leve,
,
A hozzávalókból kelttésztát lészítünk, 1 órát pihentetjük.
Ebből a mennyiségből 3 rúd kalács lesz.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük töltelékkel, és nem túl szorosan fetekerjük.
Tojással lekenjük és kb 1 órát pihentetjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Tészta: Az élesztőt 2 kanál cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, az olajat és jól ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szokásos módon elkészített kelt tésztából készül: az élesztőt pici tejben és kevés cukorral felfuttatjuk. Aztán beleöntjük a többi hozzávalót, összegyúrjuk és kelesztjük. Mikor m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz anyagokat az edénybe összekevertem, majd a közepébe öntöttem a cukros tejben felfuttatott élesztőt és a tejszínhabot az elkevert tojásokkal. Jól kidagasztottam még szórtam...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEzután lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, kettőt mákkal, kettőt dióval megtöltünk, felcsavarjuk majd egymás mellé tesszük a tepsibe, A tojássárgával megkenjük és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű