70 dkg liszt (fele rétesliszt)
3 egész tojás,
4 dl tej
10 dkg p.cukor,
2 ek. olaj,
5 dkg élesztő
Dió töltelék
20 dkg p.cukor,
15 dkg dió,
1 dl tej,
fahéj,
1 citrom reszelt héja és leve,
1 vaníliáscukor,
5 dkg mazsola
Mák töltelék
25 dkg p.cukor,
15 dkg mák,
1 dl víz,
5 dkg mazsola,
fahéj,
1 citrom héja és leve,
,
A hozzávalókból kelttésztát lészítünk, 1 órát pihentetjük.
Ebből a mennyiségből 3 rúd kalács lesz.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük töltelékkel, és nem túl szorosan fetekerjük.
Tojással lekenjük és kb 1 órát pihentetjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
A tésztához 1 dl meglangyosított tejbe szórunk csipet cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, szélére szórjuk a sót, a cukrot, közep...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesMikor kész kettőbe veszem a tésztát lisztezett deszkán, egyenként jó vékonyra, tepsi hosszúságra és szélességre nyújtom, majd a bőven zsírozott/olajozott tepsikbe fektetem.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 50 dkg liszt, 2,5 - 3 dl langyos tej, 1 tk cukor, 4 dkg élesztő, 3 ek olaj, csipet só, 2 ek porcukor, 1 tojássárgája. A langyos tejben elkeverem a cukrot, majd felfutt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos tejben elkeverjük a cukrot, az élesztőt, 2 kanál lisztet, és jó 10 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a sót, az olajat s fokozatosan a lisztet. Dagasztjuk, kelesztjük. Közben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű