Családireceptkönyv.hu

Diós-Mákos kalács


Írta:

Elk. idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


70 dkg liszt (fele rétesliszt)
3 egész tojás,
4 dl tej
10 dkg p.cukor,
2 ek. olaj,
5 dkg élesztő

Dió töltelék
20 dkg p.cukor,
15 dkg dió,
1 dl tej,
fahéj,
1 citrom reszelt héja és leve,
1 vaníliáscukor,
5 dkg mazsola

Mák töltelék
25 dkg p.cukor,
15 dkg mák,
1 dl víz,
5 dkg mazsola,
fahéj,
1 citrom héja és leve,

,

Elkészítés:


A hozzávalókból kelttésztát lészítünk, 1 órát pihentetjük.
Ebből a mennyiségből 3 rúd kalács lesz.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük töltelékkel, és nem túl szorosan fetekerjük.
Tojással lekenjük és kb 1 órát pihentetjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

Diós-Mákos kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csíkos kalács
Csíkos kalács

A tejet langyosítsuk meg, majd keverjünk hozzá egy teáskanál cukrot. Ezután morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel. A margarint olvasszuk fel, majd amikor már csak éppen lan...

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tuti finom kalács
Tuti finom kalács

Az élesztőt felfuttatom langyos cukrozott tejbe, az átszitált liszthez hozzá adom a pici sót, felfuttatott élesztőt s tojások sárgáját és langyos tejjel bedagasztom,,,kalács tészta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lekváros bukta
Lekváros bukta

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk dagasztógéppel. A tejet az olvasztott vajjal, tojás sárgájával és sóval összekeverjük. Ráöntjük a lisztet, hogy ellepje a folyadékot, beletes...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Meggyes minikoszorú
Meggyes minikoszorú

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a felfutott éles...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk