70 dkg liszt (fele rétesliszt)
3 egész tojás,
4 dl tej
10 dkg p.cukor,
2 ek. olaj,
5 dkg élesztő
Dió töltelék
20 dkg p.cukor,
15 dkg dió,
1 dl tej,
fahéj,
1 citrom reszelt héja és leve,
1 vaníliáscukor,
5 dkg mazsola
Mák töltelék
25 dkg p.cukor,
15 dkg mák,
1 dl víz,
5 dkg mazsola,
fahéj,
1 citrom héja és leve,
,
A hozzávalókból kelttésztát lészítünk, 1 órát pihentetjük.
Ebből a mennyiségből 3 rúd kalács lesz.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük töltelékkel, és nem túl szorosan fetekerjük.
Tojással lekenjük és kb 1 órát pihentetjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Kevés langyos tejben az élesztőt egy csipet cukor társaságában felfuttatjuk. A többi tejet az olajjal és a tojással együtt a robotgép táljába tesszük. Hozzáöntjük a felfutott éle...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt a langyos tejjel elkeverjük, 5 percre félretesszük. Közben a lisztet egy keverőtálba tesszük, 3 kis mélyedést formázunk bele, az egyikbe a sót, a másikba a cukrot tes...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesÉlesztőt felfuttatni az anyagokat összedolgozni. ( nekem sok volt a 3 dl tej, azt érdemes adagolni ) Duplájára kell keleszteni. Vékonyra kinyújtani, csíkokra vágni ( én 8-ba vágtam...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KönnyűA káposztát reszeld le, sózd meg, és hagyd állni. 2 dkg vajon pirítsd meg a cukrot, tedd rá a kicsavart káposztát, majd párold meg. A lisztet az élesztővel, a maradék vajjal, a tej...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű