70 dkg liszt (fele rétesliszt)
3 egész tojás,
4 dl tej
10 dkg p.cukor,
2 ek. olaj,
5 dkg élesztő
Dió töltelék
20 dkg p.cukor,
15 dkg dió,
1 dl tej,
fahéj,
1 citrom reszelt héja és leve,
1 vaníliáscukor,
5 dkg mazsola
Mák töltelék
25 dkg p.cukor,
15 dkg mák,
1 dl víz,
5 dkg mazsola,
fahéj,
1 citrom héja és leve,
,
A hozzávalókból kelttésztát lészítünk, 1 órát pihentetjük.
Ebből a mennyiségből 3 rúd kalács lesz.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük töltelékkel, és nem túl szorosan fetekerjük.
Tojással lekenjük és kb 1 órát pihentetjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
A tejet langyosítsuk meg, majd keverjünk hozzá egy teáskanál cukrot. Ezután morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel. A margarint olvasszuk fel, majd amikor már csak éppen lan...
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom langyos cukrozott tejbe, az átszitált liszthez hozzá adom a pici sót, felfuttatott élesztőt s tojások sárgáját és langyos tejjel bedagasztom,,,kalács tészta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk dagasztógéppel. A tejet az olvasztott vajjal, tojás sárgájával és sóval összekeverjük. Ráöntjük a lisztet, hogy ellepje a folyadékot, beletes...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a felfutott éles...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű