menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás burgonya sült csirkével


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 csirkecomb
1 kg burgonya
1 paradicsom
6 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
őrölt pirospaprika
só, bors
olaj

Elkészítés:


A megtisztított burgonyát nagyobb darabokra vágjuk és kiolajozott tepsibe, vagy hőálló edénybe tesszük. A paradicsomot felszeleteljük és hozzákeverjük, a zúzott fokhagymával együtt. A húsokat átkenjük a fűszerekkel és a burgonyára fektetjük, öntünk rá 1 dl vizet és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Időnként megforgatjuk a húsokat és a burgonyát is megkeverjük, pici vizet önthetünk még alá, ha szükséges. Mikor a hús aranybarna, rászórjuk a felaprított petrezselymet és tálalhatjuk is.

Fokhagymás burgonya sült csirkével

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
Spenóttal töltött csirkemell..mangóval
Spenóttal töltött csirkemell..mangóval

A spenótot fokhagymával sóval megfőzzük majd kis tejszínt adunk hozzá. a csirkemellet bevágjuk sózzuk ,őrölt borssal megszórjuk majd a spenótos masszát beletöltjük..a tetejére resz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Tejszínes pulyka vagy csirke ragu
Márti Kedvelnék
Tejszínes pulyka vagy csirke ragu

A vöröshagymát és fokhagymát egészen apróra feldaraboljuk. A sárgarépát és a csemegeuborkákat vékony csíkokra, vágjuk. A húst vékony csíkokra szeleteljük. A megtisztított és ap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
"Anyósváró gombás csirke"  farfalle (masni)tésztával
"Anyósváró gombás csirke" farfalle (masni)tésztával

A csirkecombokat megpucoltam, majd a fűszereket a sütőzacsiba szórtam és beledobtam a húsokat és pár szem gombát. Összeráztam, lazán bekötöttem a zacskó száját és tepsibe rakva, el...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Libamáj zsírjában sütve
Libamáj zsírjában sütve

A hájat nagyobb kockára vágjuk és 1,5-2 dl vizet aláöntve hozzáfogunk kiolvasztani. Lassú tűzön kezdjük, majd ha már elkezd rotyogni, közepes erősségű lángon sütjük, óvatosan belec...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk