4 csirkecomb
1 kg burgonya
1 paradicsom
6 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
őrölt pirospaprika
só, bors
olaj
A megtisztított burgonyát nagyobb darabokra vágjuk és kiolajozott tepsibe, vagy hőálló edénybe tesszük. A paradicsomot felszeleteljük és hozzákeverjük, a zúzott fokhagymával együtt. A húsokat átkenjük a fűszerekkel és a burgonyára fektetjük, öntünk rá 1 dl vizet és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Időnként megforgatjuk a húsokat és a burgonyát is megkeverjük, pici vizet önthetünk még alá, ha szükséges. Mikor a hús aranybarna, rászórjuk a felaprított petrezselymet és tálalhatjuk is.
A csirkemellet vékony csíkokra, a fokhagymát nagyon apróra vágtam. Egy serpenyőben felolvasztottam a vajat, megpirítottam rajta a csirkemell csíkokat. Ízesítettem sóval, őrölt f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felvagdossuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt húst is és fűszerezzük. Közben a gombát is megtisztítjuk és felszeleteljük, hozzáöntjük. A tejszínb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, 2-3 darabra vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd félretesszük. A darabolt paradicsomot egy tálba tesszük, és egy villával összenyomko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű