0,5 kg darálthús,
2 tojás,
3 keményre főtt tojás,
1 piros színű paprika,
25 dkg gomba,
kevés vöröshagyma
3 zsemle,
petrezselyemzöld,
só, bors,
olaj a sütéshez.
A 3 db tojást keményre főzzük hűtjük és kockára vágjuk. A gombát megmossuk és felszeleteljük.
A hagymát apró kockára vágjuk, üvegesre pirítjuk majd hozzáadjuk a gombát és készre pároljuk. A paprikát apró kockára vágjuk. A petrzselyemzöldet felvágjuk. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk.
Ezután az összes hozzávalót a darálthússal összedolgozzuk. Formázzuk és kiolajozott tepsibe tesszük. 180-200 fokon megsütjük.
Rizzsel, héjában sült burgonyával, vagy burgonyasalátával tálaljuk. Ki mit szeret.
A vöröshagymát és a fokhagymát egészen apróra vágtam – pontosabban géppel aprítottamA sárgarépát géppel apróra reszeltemA darált húst, a hagymákat és a sárgarépát összeöntöttemRáüt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dagadóba kézzel mélyedést csinálok ahova majd a töltelék kerül A csirkemájat megtisztítom (kb.20 dkg-t félre teszek) a többit pirospaprikás vöröshagymás pörkölt alapra odatesze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemlét beáztatjuk és jól kicsavarjuk. A vöröshagymát kevés olajon egy serpenyőben üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát. A hagymákat hagyjuk kihülni, majd összekeverjü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk a burgonyát, a sargarépát és a hagymát, majd mindet lereszeljük. Hozzáadjuk a darált húst, a lisztet, a sütőport, az olajat és a vizet. Megsózzuk, borsozzuk, és hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű