0,5 kg darálthús,
2 tojás,
3 keményre főtt tojás,
1 piros színű paprika,
25 dkg gomba,
kevés vöröshagyma
3 zsemle,
petrezselyemzöld,
só, bors,
olaj a sütéshez.
A 3 db tojást keményre főzzük hűtjük és kockára vágjuk. A gombát megmossuk és felszeleteljük.
A hagymát apró kockára vágjuk, üvegesre pirítjuk majd hozzáadjuk a gombát és készre pároljuk. A paprikát apró kockára vágjuk. A petrzselyemzöldet felvágjuk. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk.
Ezután az összes hozzávalót a darálthússal összedolgozzuk. Formázzuk és kiolajozott tepsibe tesszük. 180-200 fokon megsütjük.
Rizzsel, héjában sült burgonyával, vagy burgonyasalátával tálaljuk. Ki mit szeret.
A lapockát hosszúkás darabokra felvágjuk. Egy kis tálban kikeverjük a mustárt a sóval, az apróra vágott friss vagy az elmorzsolt szárított tárkonnyal meg a zúzott fokhagymával, bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy-két nappal az elkészítés előtt bepácoljuk a csülköt: sózzuk, majd az olajban elkevert borssal, köménnyel és egészen finomra vágott fokhagymával megkenegetjük. Egy tálban, le...
Elkészítési idő: 195 perc Nehézség: Nehéz1. A penne tésztát andante kifőzzük. 2. A megdinsztelt vöröshagymára tesszük a húst, a gombát, a zöldpaprikát, a fokhagymát és a hús fehéredéséig pirítjuk. 3. Sóval, őrölt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű