0,5 kg darálthús,
2 tojás,
3 keményre főtt tojás,
1 piros színű paprika,
25 dkg gomba,
kevés vöröshagyma
3 zsemle,
petrezselyemzöld,
só, bors,
olaj a sütéshez.
A 3 db tojást keményre főzzük hűtjük és kockára vágjuk. A gombát megmossuk és felszeleteljük.
A hagymát apró kockára vágjuk, üvegesre pirítjuk majd hozzáadjuk a gombát és készre pároljuk. A paprikát apró kockára vágjuk. A petrzselyemzöldet felvágjuk. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk.
Ezután az összes hozzávalót a darálthússal összedolgozzuk. Formázzuk és kiolajozott tepsibe tesszük. 180-200 fokon megsütjük.
Rizzsel, héjában sült burgonyával, vagy burgonyasalátával tálaljuk. Ki mit szeret.
A húst egyben veszem meg és a hentessel a csont felett felszúratom, minén nagyobb zsebet készíttetek rá. Megmosom és a fenti fűszerekkel alaposan beízesítem. Félre teszem és közben...
Elkészítési idő: 1,5 ÓRA Nehézség: Közepes1. A közepes nagyságú húsos paprikákat megmossuk, hosszában kettévágjuk és kicsumázzuk. 2. A darált húsból, párolt rizsből, tojásból sóval, borssal, reszelt hagymával fűszerezv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat megkenjük mustárral és egymásra téve egy órára a hűtőbe tesszük. Ha tehetjük a pácol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindenekelőtt egy fazékban tegyünk fel forrni vizet, tegyünk bele egy teáskanál sót, és ha van kéznél, egy sima tv paprikát is dobjunk a vízbe. Húsgombóc készítése: A húsgombóc...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz