•1 db vöröshagyma
•1 csipet só
•50 dkg Penne tészta
•4 evőkanál extraszűz oliva olaj
•1 csipet frissen őrölt feketebors
•30 dkg zöldborsó
•10 dkg húsos szalonna
•1 csm petrezselyemzöld
•0,5 kg csiperkegomba
•1 hámozott konzervparadicsom
•3-4 db bazsalikom levél
A szalonnát és a hagymát apró kockára vágjuk, a gombát felszeleteljük.Kevés olajban megpirítjuk a szalonnát, a pörcöt kivesszük az olajból és félre tesszük. Ebben az olajban üvegesre pároljuk az apró kockára vágott vöröshagymát, ráöntjük a felszeletelt gombát és készre pároljuk. A zöldborsót megfőzzük és a gombára öntjük.Összeforraljuk, és meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.
Elkészítjük a paradicsom mártást. Kockára vágott hagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, végül a paradicsomot ráöntjük. Levét kicsit elfőzzük, sózzuk borsozzuk, és friss bazslikomot is teszünk bele.
A pennét kifőzzük (al Dente) nem teljes puhára, lecsöpögtetjük, és a gombás raguval összekeverjük.Tetejére rászórjuk a félretett szalonnapörcöt.
A lisztet a munkalapra szitáljuk, ráöntjük az előre megreszelt sajtot, megsózzuk, és alaposan összekeverjük a szárazanyagokat. Elmorzsoljuk a zsírral jó alaposan, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat félbevágjuk, felszeleteljük, majd kevés olívaolajon egy kis sóval üvegesre pirítjuk. Közben a tésztát feltesszük főni. A hagymákhoz hozzáadjuk a tonhalat...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMérjük ki a hozzávalókat, öntsük össze, majd gyúrjuk addig, amíg össze nem áll a tészta. Ez kb. 3-4 perc gyúrás igényel. Ezután tekerjük be folpackkal és minimum 1 órára tegyük be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű