•1 db vöröshagyma
•1 csipet só
•50 dkg Penne tészta
•4 evőkanál extraszűz oliva olaj
•1 csipet frissen őrölt feketebors
•30 dkg zöldborsó
•10 dkg húsos szalonna
•1 csm petrezselyemzöld
•0,5 kg csiperkegomba
•1 hámozott konzervparadicsom
•3-4 db bazsalikom levél
A szalonnát és a hagymát apró kockára vágjuk, a gombát felszeleteljük.Kevés olajban megpirítjuk a szalonnát, a pörcöt kivesszük az olajból és félre tesszük. Ebben az olajban üvegesre pároljuk az apró kockára vágott vöröshagymát, ráöntjük a felszeletelt gombát és készre pároljuk. A zöldborsót megfőzzük és a gombára öntjük.Összeforraljuk, és meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.
Elkészítjük a paradicsom mártást. Kockára vágott hagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, végül a paradicsomot ráöntjük. Levét kicsit elfőzzük, sózzuk borsozzuk, és friss bazslikomot is teszünk bele.
A pennét kifőzzük (al Dente) nem teljes puhára, lecsöpögtetjük, és a gombás raguval összekeverjük.Tetejére rászórjuk a félretett szalonnapörcöt.
1. A virsliket megfőzöm. 2. A leveles tésztát hagyom kiolvadni, majd kisodrom 1 cm-es vastagságúra és 10 csíkot vágok belőle. 3. A csíkokat átfedéssel rátekerem a virslikre...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézgyurom,kelesztem majd forró olajba sütőm
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet a mikróban egy műanyagtálban felforrósítjuk. Vagy tűzhelyen egy fazékban. 2. Míg melegszik szétválasztjuk a tojás fehérjét és a sárgáját. Én a fehérjét egy kisebb tálba...
Elkészítési idő: kb fél óra Nehézség: KönnyűBurgonyanyomóval a túrót jól összetörjük, majd az összes hozzávalóval jól összekeverjük. Rizslisztezett kézzel gombócozzuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük. Ne tegyünk bele sokat...
Elkészítési idő: 1-1,5óra Nehézség: Könnyű