•1 db vöröshagyma
•1 csipet só
•50 dkg Penne tészta
•4 evőkanál extraszűz oliva olaj
•1 csipet frissen őrölt feketebors
•30 dkg zöldborsó
•10 dkg húsos szalonna
•1 csm petrezselyemzöld
•0,5 kg csiperkegomba
•1 hámozott konzervparadicsom
•3-4 db bazsalikom levél
A szalonnát és a hagymát apró kockára vágjuk, a gombát felszeleteljük.Kevés olajban megpirítjuk a szalonnát, a pörcöt kivesszük az olajból és félre tesszük. Ebben az olajban üvegesre pároljuk az apró kockára vágott vöröshagymát, ráöntjük a felszeletelt gombát és készre pároljuk. A zöldborsót megfőzzük és a gombára öntjük.Összeforraljuk, és meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.
Elkészítjük a paradicsom mártást. Kockára vágott hagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, végül a paradicsomot ráöntjük. Levét kicsit elfőzzük, sózzuk borsozzuk, és friss bazslikomot is teszünk bele.
A pennét kifőzzük (al Dente) nem teljes puhára, lecsöpögtetjük, és a gombás raguval összekeverjük.Tetejére rászórjuk a félretett szalonnapörcöt.
1. A kifliket ½ cm vastag karikákra vágjuk, a tejben megáztatjuk. 2. Közben a vajat a cukorral és a tojások sárgájával kikeverjük, ebbe tesszük a tejbe áztatott kiflit (amit ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a hozzávalókat, egy híg tésztát fogunk kapni. Töltsük a tésztát olajjal kikent serpenyőbe és a tetejére rakjuk a kedvenc feltétünket (kolbász, sonka, főtt tojás, par...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeslinken
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinták meg vannak sütve A tejből, cukorból és a pudingporból sűrű pudingot főzünk, és még melegen hozzáadjuk a vajat is. A banánt és a narancsot megpucoljuk és apróbb dara...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Közepes