menu

Családireceptkönyv.hu

Gombás zöldborsós penne


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•1 db vöröshagyma
•1 csipet só
•50 dkg Penne tészta
•4 evőkanál extraszűz oliva olaj
•1 csipet frissen őrölt feketebors
•30 dkg zöldborsó
•10 dkg húsos szalonna
•1 csm petrezselyemzöld
•0,5 kg csiperkegomba
•1 hámozott konzervparadicsom
•3-4 db bazsalikom levél

Elkészítés:


A szalonnát és a hagymát apró kockára vágjuk, a gombát felszeleteljük.Kevés olajban megpirítjuk a szalonnát, a pörcöt kivesszük az olajból és félre tesszük. Ebben az olajban üvegesre pároljuk az apró kockára vágott vöröshagymát, ráöntjük a felszeletelt gombát és készre pároljuk. A zöldborsót megfőzzük és a gombára öntjük.Összeforraljuk, és meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.
Elkészítjük a paradicsom mártást. Kockára vágott hagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, végül a paradicsomot ráöntjük. Levét kicsit elfőzzük, sózzuk borsozzuk, és friss bazslikomot is teszünk bele.
A pennét kifőzzük (al Dente) nem teljes puhára, lecsöpögtetjük, és a gombás raguval összekeverjük.Tetejére rászórjuk a félretett szalonnapörcöt.

Gombás zöldborsós penne

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Virsli pongyolában
Virsli pongyolában

1. A virsliket megfőzöm. 2. A leveles tésztát hagyom kiolvadni, majd kisodrom 1 cm-es vastagságúra és 10 csíkot vágok belőle. 3. A csíkokat átfedéssel rátekerem a virslikre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kislángos
Kislángos

gyurom,kelesztem majd forró olajba sütőm

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Császármorzsa
Császármorzsa

1. A tejet a mikróban egy műanyagtálban felforrósítjuk. Vagy tűzhelyen egy fazékban. 2. Míg melegszik szétválasztjuk a tojás fehérjét és a sárgáját. Én a fehérjét egy kisebb tálba...

Elkészítési idő: kb fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Túrógombóc
Túrógombóc

Burgonyanyomóval a túrót jól összetörjük, majd az összes hozzávalóval jól összekeverjük. Rizslisztezett kézzel gombócozzuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük. Ne tegyünk bele sokat...

Elkészítési idő: 1-1,5óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk