•1 db vöröshagyma
•1 csipet só
•50 dkg Penne tészta
•4 evőkanál extraszűz oliva olaj
•1 csipet frissen őrölt feketebors
•30 dkg zöldborsó
•10 dkg húsos szalonna
•1 csm petrezselyemzöld
•0,5 kg csiperkegomba
•1 hámozott konzervparadicsom
•3-4 db bazsalikom levél
A szalonnát és a hagymát apró kockára vágjuk, a gombát felszeleteljük.Kevés olajban megpirítjuk a szalonnát, a pörcöt kivesszük az olajból és félre tesszük. Ebben az olajban üvegesre pároljuk az apró kockára vágott vöröshagymát, ráöntjük a felszeletelt gombát és készre pároljuk. A zöldborsót megfőzzük és a gombára öntjük.Összeforraljuk, és meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.
Elkészítjük a paradicsom mártást. Kockára vágott hagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, végül a paradicsomot ráöntjük. Levét kicsit elfőzzük, sózzuk borsozzuk, és friss bazslikomot is teszünk bele.
A pennét kifőzzük (al Dente) nem teljes puhára, lecsöpögtetjük, és a gombás raguval összekeverjük.Tetejére rászórjuk a félretett szalonnapörcöt.
Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő...
Elkészítési idő:Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hogy habos legyen a teteje. Amíg az élesztő fut, addig a túrót összekeverjük a vajjal (amit jó ha egy kicsit megmelegítünk, ho...
Elkészítési idő:..A lisztet az élesztővel elmorzsolom ebbe bele teszem a hozzá valókat a tejet meg adagolva kelt tésztát dagasztok ,meleg helyen 30perc alatt duplájára kelesztem, sütéshez olajat h...
Elkészítési idő: