Családireceptkönyv.hu

Gyümölcskenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


40 g étcsokoládé (45-59%-os)
175 g kandírozott gyümölcs
50 g mazsola
170 g búzaliszt (BL55)
5 g szódabikarbóna
50 g dió (darált)
1 db citrom héja
1 db narancs héja
160 g vaj
75 g porcukor
6 db tojássárgája
150 g kristálycukor
6 db tojásfehérje

Elkészítés:


Az étcsokoládét, mazsolát, és a kandírozott gyümölcsöt durvára vágjuk, és egy tálba tesszük. Minél többféle aszalt, kandírozott gyümölcsöt keverünk, annál finomabb lesz
Hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát, darált diót, és a reszelt narancs-, citromhéjat.
A szárazanyagokat alaposan elkeverjük, majd félretesszük.
A vajat és a porcukrot alaposan felhabosítjuk.
Ha felhabosodott, egyenként hozzácsurgatjuk a tojássárgákat, és azzal is felhabosítjuk, egészen könnyűre.
A vajas részt félretesszük, és a tojásfehérjét a kristálycukorral kemény, de nem törős habbá verjük.
A vajas részhez kis adagokban hozzákeverjük a fehérjehabot.
Egy fakanállal a szárazanyagokat is hozzákeverjük.
Egy vajjal kikent 35 cm hosszú gyümölcskenyérformába szedjük a masszát.
180 C-on légkeverés nélkül 40-50 perc alatt készre sütjük. Amint kivettük a sütőből, kristálycukorral vastagon szórjuk meg az alját, majd fordítsuk a formával felfelé, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt, kóstoljuk meg a legfinomabb gyümölcskenyeret!

Gyümölcskenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Orsolya
Fonott kalács
Fonott kalács

1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. Ehhez a langyos tejbe tesszük az élesztőt, és a porcukrot. Elkeverjük, majd 10 percre félretesszük. 2. Mikor felfutott az élesztő, öss...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Leopárd kalács diótöltelékkel
Leopárd kalács diótöltelékkel

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hólyagosra dagasztjuk. A tésztát elosztjuk úgy, hogy az egyik fele kissé nagyobb legyen. A kisebbikbe belegyúrjuk a kakaóport meg az olajat, il...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Citromos kuglóf (Rupáner)
Citromos kuglóf (Rupáner)

1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütés programra. 2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. 3. Egy másik tálban összekeverjük a tojások sárgáját a kristálycukorral,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Kalács
Kalács

1. A tésztából 4 cipót készítünk, fél órát kelni hagyjuk. 2. Téglalap alakúra sodorjuk, olvasztott margarinnal megkenjük, de csak a kakaósat. 3. Meghintjük cukrozott kakaóva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk