40 g étcsokoládé (45-59%-os)
175 g kandírozott gyümölcs
50 g mazsola
170 g búzaliszt (BL55)
5 g szódabikarbóna
50 g dió (darált)
1 db citrom héja
1 db narancs héja
160 g vaj
75 g porcukor
6 db tojássárgája
150 g kristálycukor
6 db tojásfehérje
Az étcsokoládét, mazsolát, és a kandírozott gyümölcsöt durvára vágjuk, és egy tálba tesszük. Minél többféle aszalt, kandírozott gyümölcsöt keverünk, annál finomabb lesz
Hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát, darált diót, és a reszelt narancs-, citromhéjat.
A szárazanyagokat alaposan elkeverjük, majd félretesszük.
A vajat és a porcukrot alaposan felhabosítjuk.
Ha felhabosodott, egyenként hozzácsurgatjuk a tojássárgákat, és azzal is felhabosítjuk, egészen könnyűre.
A vajas részt félretesszük, és a tojásfehérjét a kristálycukorral kemény, de nem törős habbá verjük.
A vajas részhez kis adagokban hozzákeverjük a fehérjehabot.
Egy fakanállal a szárazanyagokat is hozzákeverjük.
Egy vajjal kikent 35 cm hosszú gyümölcskenyérformába szedjük a masszát.
180 C-on légkeverés nélkül 40-50 perc alatt készre sütjük. Amint kivettük a sütőből, kristálycukorral vastagon szórjuk meg az alját, majd fordítsuk a formával felfelé, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt, kóstoljuk meg a legfinomabb gyümölcskenyeret!
Többek kérésére, adom a receptet... Tavaly készítettem először az ANDI KONYHÁJA recept alapján, kiváló recept, most is olyan jól sikerült mint akkor! Fontos, hogy a receptet lépésr...
Elkészítési idő:Hozzávalók: 500 g liszt, 1 cs (7g) szárított élesztő, 5 dkg cukor, 1 cs vaníliáscukor, csipet só, 2,5 dl langyos tejszín, 2 tojás, 1 tojás fehérje, egy marék mazsola, a bekenéshez...
Elkészítési idő:Elkészítjük a kovászt. Az élesztőt a kr.cukorral 2 dl langyos tejbe 20 dkg liszttel elkeverjük, langyos helyen kelesztjük. (Kovászhoz a lisztet mindíg a kimért egész adagból vessz...
Elkészítési idő: 2 óra