40 g étcsokoládé (45-59%-os)
175 g kandírozott gyümölcs
50 g mazsola
170 g búzaliszt (BL55)
5 g szódabikarbóna
50 g dió (darált)
1 db citrom héja
1 db narancs héja
160 g vaj
75 g porcukor
6 db tojássárgája
150 g kristálycukor
6 db tojásfehérje
Az étcsokoládét, mazsolát, és a kandírozott gyümölcsöt durvára vágjuk, és egy tálba tesszük. Minél többféle aszalt, kandírozott gyümölcsöt keverünk, annál finomabb lesz
Hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát, darált diót, és a reszelt narancs-, citromhéjat.
A szárazanyagokat alaposan elkeverjük, majd félretesszük.
A vajat és a porcukrot alaposan felhabosítjuk.
Ha felhabosodott, egyenként hozzácsurgatjuk a tojássárgákat, és azzal is felhabosítjuk, egészen könnyűre.
A vajas részt félretesszük, és a tojásfehérjét a kristálycukorral kemény, de nem törős habbá verjük.
A vajas részhez kis adagokban hozzákeverjük a fehérjehabot.
Egy fakanállal a szárazanyagokat is hozzákeverjük.
Egy vajjal kikent 35 cm hosszú gyümölcskenyérformába szedjük a masszát.
180 C-on légkeverés nélkül 40-50 perc alatt készre sütjük. Amint kivettük a sütőből, kristálycukorral vastagon szórjuk meg az alját, majd fordítsuk a formával felfelé, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt, kóstoljuk meg a legfinomabb gyümölcskenyeret!
Dagasztógépbe teszem a hozzávalókat és hagyom, hogy a gép szép hólyagos tésztát készítsen. Kb. 10-15 perc alatt szép sima, rugalmas felületű tésztát készítünk.Kelesztőtálban dupláj...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat villa segítségével összedolgozzuk. Állni hagyjuk kb. 1 órát, forró olajban kanállal szaggatva kisütjük. Cukros tejföllel tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Ha kenyérsütőben dagasztjuk a tésztát, először az élesztő rá a folyadék, cukor, vaj, liszt, só tojás. 2. A megkelt tésztát kivesszük 3 rudat formálunk, és összefonjuk, hosszú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKözepes keményre megdagasztjuk a kalácsot és kelni hagyjuk Addig kimagozzuk a meggyet, és a pudingot megfőzzük a meggylével és a cukorral. Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk 1/2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű