menu

Családireceptkönyv.hu

Kelt kakaós kuglóf


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt,
3-3,5 dl tej,
3 dkg élesztő,
10 dkg p.cukor,
3 dkg kr.cukor a kovászba,
3 tojás sárgája,
10 dkg ráma,
csipet só,
1 citrom reszelt héja,
2 ek. kakó,
1 vaníliáscukor.

Elkészítés:


Elkészítjük a kovászt.
Az élesztőt a kr.cukorral 2 dl langyos tejbe 20 dkg liszttel elkeverjük, langyos helyen kelesztjük. (Kovászhoz a lisztet mindíg a kimért egész adagból vesszük el.)
A többi hozzávalót a vaj és a kakaó kivételével, a megkelt kovásszal jól kidolgozzuk.Az olvasztott vajat a végén dolgozzuk bele.
A tésztát ketté vesszük. Az egyik feléhez adjuk a kakaót, és még 2 ek. tejet. Jól összedolgozzuk. Külön edényben kelesztjük a kétféle tésztát, kb 1 óra a kelesztési idő.
Ha megkelt henger alakúra sodorjuk mindkét tésztát, majd összecsavarjuk.
22 cm-s kuglóf formába tesszük.
Még 30 percet kelesztjük. Ha megkelt, tojással lekenjük.
Előmelegített sütőben először 220 fokon, 10-15 percig sütjük.
Ha a térfogata már nem nő, levesszük a hőt 170-180 fokra, és így sütjük készre. 45-50 perc. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Lisztezett formába tegyük!!!

Kelt kakaós kuglóf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Túrós batyu
Túrós batyu

A porcukrot keverjük alaposan össze a vaníliás cukorral, a tojással, a sóval, az olvasztott vajjal és a langyos tejjel, majd öntsük bele egy tálba. Ezután kanalazzuk rá a lisztet,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Beáta
Cifra kalács
Cifra kalács

A tészta hozzávalóiból - a kakaópor kivételével -, lágyabb, selymes tésztát gyúrtam. Megfeleztem és az egyik darabba, kevés vízzel beledolgoztam a kakaóport. A két tésztafelet 45 p...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bory mama
Guba kifli
Guba kifli

2 deci langyos, cukros tejben elkeverjük az élesztőt és 2 evőkanálnyi lisztet. Fél órát hagyjuk állni, vigyázzunk, ki ne fusson! Majd az olajat és a maradék tejet meglangy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Kuglóf
Kuglóf

1 dl langyos tejben egy kk. cukor hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval fakanállal vagy robotgéppel jól kikeverjük, majd hólyagosra dagasztjuk. (Kicsit...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk