50 dkg liszt,
3-3,5 dl tej,
3 dkg élesztő,
10 dkg p.cukor,
3 dkg kr.cukor a kovászba,
3 tojás sárgája,
10 dkg ráma,
csipet só,
1 citrom reszelt héja,
2 ek. kakó,
1 vaníliáscukor.
Elkészítjük a kovászt.
Az élesztőt a kr.cukorral 2 dl langyos tejbe 20 dkg liszttel elkeverjük, langyos helyen kelesztjük. (Kovászhoz a lisztet mindíg a kimért egész adagból vesszük el.)
A többi hozzávalót a vaj és a kakaó kivételével, a megkelt kovásszal jól kidolgozzuk.Az olvasztott vajat a végén dolgozzuk bele.
A tésztát ketté vesszük. Az egyik feléhez adjuk a kakaót, és még 2 ek. tejet. Jól összedolgozzuk. Külön edényben kelesztjük a kétféle tésztát, kb 1 óra a kelesztési idő.
Ha megkelt henger alakúra sodorjuk mindkét tésztát, majd összecsavarjuk.
22 cm-s kuglóf formába tesszük.
Még 30 percet kelesztjük. Ha megkelt, tojással lekenjük.
Előmelegített sütőben először 220 fokon, 10-15 percig sütjük.
Ha a térfogata már nem nő, levesszük a hőt 170-180 fokra, és így sütjük készre. 45-50 perc. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Lisztezett formába tegyük!!!
A kacsáról a combokat, melleket és szárnyat levágjuk, majd a combot ki is csontozzuk, a szárnyakat az ízületek menetén daraboljuk. A csontozott combot és mellet is 2-3 cm-es darabo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Meglangyosítunk 1 dl tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a kockacukrot, és habosra felfuttatjuk. 2. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, és bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat jól összedolgozzuk, dagasszuk. (Én ezt kenyérsütőgépben csináltam.) 2. A tésztát kétfelé vesszük. Egyik felébe rakjuk a mazsolát, másik felébe a kakaót a tejjel....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy kevés cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, bele keverjük a sót és a cukrot, a tojásokat és a felfuttatott élesztőt. A megfelelő...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: Könnyű