Családireceptkönyv.hu

Kelt kakaós kuglóf


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt,
3-3,5 dl tej,
3 dkg élesztő,
10 dkg p.cukor,
3 dkg kr.cukor a kovászba,
3 tojás sárgája,
10 dkg ráma,
csipet só,
1 citrom reszelt héja,
2 ek. kakó,
1 vaníliáscukor.

Elkészítés:


Elkészítjük a kovászt.
Az élesztőt a kr.cukorral 2 dl langyos tejbe 20 dkg liszttel elkeverjük, langyos helyen kelesztjük. (Kovászhoz a lisztet mindíg a kimért egész adagból vesszük el.)
A többi hozzávalót a vaj és a kakaó kivételével, a megkelt kovásszal jól kidolgozzuk.Az olvasztott vajat a végén dolgozzuk bele.
A tésztát ketté vesszük. Az egyik feléhez adjuk a kakaót, és még 2 ek. tejet. Jól összedolgozzuk. Külön edényben kelesztjük a kétféle tésztát, kb 1 óra a kelesztési idő.
Ha megkelt henger alakúra sodorjuk mindkét tésztát, majd összecsavarjuk.
22 cm-s kuglóf formába tesszük.
Még 30 percet kelesztjük. Ha megkelt, tojással lekenjük.
Előmelegített sütőben először 220 fokon, 10-15 percig sütjük.
Ha a térfogata már nem nő, levesszük a hőt 170-180 fokra, és így sütjük készre. 45-50 perc. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Lisztezett formába tegyük!!!

Kelt kakaós kuglóf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diós mákos kicsit másképp
Diós mákos kicsit másképp

az élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe ..( .nem kell felfuttatni) -mindent összekeverünk - jól kidolgozzuk NEM KELESZTJÜK -20 percre a hűtőben pihentetjük -elosztjuk 6 részre ki...

Elkészítési idő: 120
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Krisztina
Kakaós kalács
Kakaós kalács

A langyos cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd pár erc alatt futtassuk fel. A felolvasztott langyos vajat és a tejfölt tegyük a tálba, majd öntsük hozzá a felfuttatott é...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Csokis kalács
Csokis kalács

1. Az élesztőt a langyos, kristálycukros tejben megfuttatjuk. 2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, porcukorral, sóval. 3. A felfutott élesztőt a tojássárgájákkal és az ola...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Fahéjas csiga
Fahéjas csiga

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. (én gőzzel sütöm de természetesen sima légkeverésen vagy alsó-felső sütésen is tökéletes lesz) A tejet meglangyosítjuk az 1:4 édesítővel, majd bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk