menu

Családireceptkönyv.hu

Kelt kakaós kuglóf


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt,
3-3,5 dl tej,
3 dkg élesztő,
10 dkg p.cukor,
3 dkg kr.cukor a kovászba,
3 tojás sárgája,
10 dkg ráma,
csipet só,
1 citrom reszelt héja,
2 ek. kakó,
1 vaníliáscukor.

Elkészítés:


Elkészítjük a kovászt.
Az élesztőt a kr.cukorral 2 dl langyos tejbe 20 dkg liszttel elkeverjük, langyos helyen kelesztjük. (Kovászhoz a lisztet mindíg a kimért egész adagból vesszük el.)
A többi hozzávalót a vaj és a kakaó kivételével, a megkelt kovásszal jól kidolgozzuk.Az olvasztott vajat a végén dolgozzuk bele.
A tésztát ketté vesszük. Az egyik feléhez adjuk a kakaót, és még 2 ek. tejet. Jól összedolgozzuk. Külön edényben kelesztjük a kétféle tésztát, kb 1 óra a kelesztési idő.
Ha megkelt henger alakúra sodorjuk mindkét tésztát, majd összecsavarjuk.
22 cm-s kuglóf formába tesszük.
Még 30 percet kelesztjük. Ha megkelt, tojással lekenjük.
Előmelegített sütőben először 220 fokon, 10-15 percig sütjük.
Ha a térfogata már nem nő, levesszük a hőt 170-180 fokra, és így sütjük készre. 45-50 perc. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Lisztezett formába tegyük!!!

Kelt kakaós kuglóf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mákos Beigli Szelet
Mákos Beigli Szelet

A lisztet, a vajat, a zsírt és a porcukrot (1/2 tk kivételével) deszkán elmorzsolunk. Az élesztőt a maradék porcukorral langyos tejben felfuttatjuk, és a tésztához vegyítj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas kalács
Fahéjas kalács

A tejet a cukorral és az élsztővel összekeverjük, pár perc alatt felfut. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojás sárgát, a sót és az olvasztott vajat. Dagasztjuk, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Limara húsvéti kalács
Limara húsvéti kalács

Lehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
"Szombati" kalács
"Szombati" kalács

Bármikor elkészíthető, nagyon finom, könnyű péksüti sósan és édesen is. Sólet mellé kötelező darab. A száraz hozzávalókat a kelesztőtálba szóróm, -ebben is keverem össze-az éle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk