menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplis lángos /töltött/


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg liszt, 1 db közepes főtt krumpli, 1 kávéskanál só, kb. 2,5 dl tej, pici cukor, 2,5 dkg élesztő.

Elkészítés:


Elkészítés:
A krumplit kockára vágom, sós vízben megfőzöm, leszűröm, krumplinyomóval áttöröm és hűlni hagyom. Hozzáadom a lisztet, sót, a felfuttatott élesztőt majd langyos tejjel bedagasztom a tésztát. Kb. 30-40 percig kelesztem, majd 10-12 db, kb.5 cm átmérőjű gombócot formázok a tésztából. Pár percet még pihentetem, majd ellapítom, a közepét óvatosan elvékonyítom és forró olajban mindkét oldalát kisütöm.

Készíthetünk TÖLTÖTT LÁNGOSt!
Akkor a gombócokat ellapítom legalább kistányér nagyságúra, megkenem fokhagymás tejföllel, szórok rá sonkát vagy fött csülköt, sajtot, lehet hagymát, főtt tojást, mindenki készítse el ízlése szerint! Összehajtom a tésztát, a széleit jól összenyomkodom, majd forró olajban mindkét oldalát megsütöm.

Krumplis (töltött) lángos
Kinek a kedvence ez a recept?
Recept tipusa:
Kelt tészták,
report_problem Jogsértő tartalom bejelentése
TartalomjegyzékSarolta család receptes könyve
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat

Üzenet írása...
Recept ajánló
Erika család receptkönyve
Írta: Erika
Bögrés kuglóf
Bögrés kuglóf
Bögrés sütemények Kalácsok Kelt tészták
Este: Fakanállal összekeverem a hozzávalókat. Kemény nokedlitészta állagú legyen. Fóliával letakarva hűtőbe teszem 10-12 órára. Reggel: Vajazott kuglóf formába öntöm. Ha kaka...

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Nehéz
SZŰCS család receptkönyve
Írta: RECEPTEK
FÁTYOLKALÁCS - FAHÉJAS *
FÁTYOLKALÁCS - FAHÉJAS *
Kalácsok Kelt tészták Sütemények, édességek
Lefutott az őrület, mindenki fátyol kalácsot sütött. Én nagyon sokáig ellenálltam. Mindenhol ez a kalács volt, még az álmaimban is. Aztán egy napon azzal keltem, hogy fahéjasa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
Kupó Kata család receptkönyve
Írta: Kata
Bukta rendhagyó formában
Bukta rendhagyó formában
Kelt tészták
Az élesztőt felfuttatjuk 2dl langyos tej és 1ek cukor keverékében. Közben kimérjük a hozzávalókat.A liszt közepébe fészket képezünk,beletesszük a maradék cukrot,a két tojást a fel...

Elkészítési idő: 80perc
Nehézség: Közepes
Livi nagyi - család receptkönyve
Írta: Livia Dorina Kovacs
Almás kelt palacsinta
Almás kelt palacsinta
Kelt tészták
-az élesztőt 1 dl tejben kevés cukorral felfuttatjuk -egy tálba rakjuk a tojásokat,cukrot,tejet,sót,vaníliás cukrot, és jól összekeverjük -Az almát meghámozzuk, durvára reszeljü...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű

Krumplis lángos /töltött/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Mákos kalácskoszorú
Mákos kalácskoszorú

Az élesztőt 2,5 dl cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük 7 dkg kristálycukorral, a citrom héjával és 1 tojással. Hozzáadjuk az élesztős tejet, majd s...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Hidegen kelesztett sajtos pogácsa Borikától
Hidegen kelesztett sajtos pogácsa Borikától

Összegyúrom, kellemesen gyúrható legyen Folpackkal letakarva reggelig a hűtőbe rakom. Reggel csak kinyújtom, gyúrni már nem szabad. Kiszaggatom, lekenem tojással és sajttal bősé...

Elkészítési idő: 1 óra ...
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Brigitta
Gyors sajtos-tejfölös pogácsa
Gyors sajtos-tejfölös pogácsa

A tejfölt keverd el az elmorzsolt élesztővel. A lisztet szitáld át, keverd el a sóval, és morzsold el a vajjal. A sajtokat reszeld le, az egyharmadukat tedd félre, a kétharmadukat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csilla
Pogácsa
Pogácsa

Az átszitált liszthez adjuk a sót, vajat, elmorzsoljuk. A felfuttatott élesztőt, tejfölt, tojást, sajtot is hozzáadjuk, átgyúrjuk. Letakarva pihentetjük 30-40 percet. Kinyújtjuk, s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk