50 dkg liszt
25 dkg Ráma
2 tojás sárgája +1 tojás a kenéshez
2dl tejföl
15dkg sajt
3 kávéskanál só
3 dkg élesztő
Az élesztőt a cukros tejfölben felfuttatjuk.
A lisztet a Rámával elmorzsoljuk, elkeverjük a sóval majd a felfuttatott élesztővel, tojással tejföllel jól összegyúrjuk. Duplájára kelesztjük, ujjnyi vastagra nyújtjuk, késsel bevagdaljuk, 5 cm-s szaggatóval kiszaggatjuk. Vékonyan zsirozott tepsibe sorba rakjuk, de hagyjunk helyet mert a sütőben fog igazán kelni! Tojással lekenjük, sajtal megszórjuk, és előmelegített sütőbe tesszük, közepes lángon 180-200 fokon sütjük
Gyenge tésztát dagasztunk a hozzávalókból a töpörtyű és az őrölt bors kivételével,ha szépen megkelt elnyújtjuk és a tepertővel megkenjük,megszórjuk kevés borssal és hajtjuk,pihen...
Elkészítési idő:A liszteket elkevertem a sóval és elmorzsoltam benne a margarint. A közepébe öntöttem a tejben felfuttatott élesztőt, a tojásokat, majd a tejföllel dolgoztam össze, hogy a tészta s...
Elkészítési idő:A száraz és a folyékony hozzávalókat külön-külön összekeverjük, majd a kétféle anyagot is összekeverjük. A 12-es muffinsütőformát kibéleljük papírral vagy kivajazzuk-lisztezzük....
Elkészítési idő: