50 dkg liszt
25 dkg Ráma
2 tojás sárgája +1 tojás a kenéshez
2dl tejföl
15dkg sajt
3 kávéskanál só
3 dkg élesztő
Az élesztőt a cukros tejfölben felfuttatjuk.
A lisztet a Rámával elmorzsoljuk, elkeverjük a sóval majd a felfuttatott élesztővel, tojással tejföllel jól összegyúrjuk. Duplájára kelesztjük, ujjnyi vastagra nyújtjuk, késsel bevagdaljuk, 5 cm-s szaggatóval kiszaggatjuk. Vékonyan zsirozott tepsibe sorba rakjuk, de hagyjunk helyet mert a sütőben fog igazán kelni! Tojással lekenjük, sajtal megszórjuk, és előmelegített sütőbe tesszük, közepes lángon 180-200 fokon sütjük
Este összegyúrni. Éjszakára hűtőbe tenni.1 cm vékonyra nyújtani.Szaggatni,tojással lekenni.Magokkal szórni. 180-200 fok kb.25-30 perc
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz50 dkg lisztet átszitálunk és elkeverünk 1 csomag sütőporral és 3 dkg sóval. Hozzágyúrunk 50 dkg sovány áttört túrót és 50 dkg margarint. Összedolgozzuk alaposan és 5 percig pihent...
Elkészítési idő: 1 éjszaka hűtőb Nehézség: KönnyűA lisztet 20 dkg vajjal elmorzsoljuk, az élesztőt felfutattjuk, majd minden hozzavalót összekeverünk. Tésztát gyúrunk, vékonyra kinyújtjuk, majd lekenjük a maradék 5 deka vajjal. F...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy teáskanál cukorral felfuttatjuk a langyos tejben, majd lágy, rugalmas, de nem kemény tésztát dagasztunk belőle a többi hozzávalóval. Ha nagyon ragad, pici lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű