50 dkg liszt
25 dkg Ráma
2 tojás sárgája +1 tojás a kenéshez
2dl tejföl
15dkg sajt
3 kávéskanál só
3 dkg élesztő
Az élesztőt a cukros tejfölben felfuttatjuk.
A lisztet a Rámával elmorzsoljuk, elkeverjük a sóval majd a felfuttatott élesztővel, tojással tejföllel jól összegyúrjuk. Duplájára kelesztjük, ujjnyi vastagra nyújtjuk, késsel bevagdaljuk, 5 cm-s szaggatóval kiszaggatjuk. Vékonyan zsirozott tepsibe sorba rakjuk, de hagyjunk helyet mert a sütőben fog igazán kelni! Tojással lekenjük, sajtal megszórjuk, és előmelegített sütőbe tesszük, közepes lángon 180-200 fokon sütjük
1. Kimérünk 30 dkg lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a sót, belemorzsoljuk a zsírt, és beleszórjuk a reszelt sajtot. 2. Összedolgozzuk tejföllel és tojássa...
Elkészítési idő:A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, négy részre osztjuk és kb fél centi vastagságúra nyújtjuk. A krémhez a margarint és a sajtot összedolgozzuk, hogy kenhető legyen. Kevés sóv...
Elkészítési idő: 2 óraA sós liszttel elmorzsolom a vajat (margarint), majd a többi hozzávalóval összeállítom a tésztát. Fóliába csomagolva megy a hűtőbe. Másnap ujjnyi vastagra nyújtom, lekenem tojássa...
Elkészítési idő: 1 óraa szárított élesztőt beleszórjuk a cukros, langyos tejbe, majd hozzáadjuk a tojást, sót, vajat és a lisztet. Alaposan összedolgozzuk, majd egy óra hosszáig szobahőmérsékleten pihen...
Elkészítési idő: