Családireceptkönyv.hu

Sajtos pogácsa /Peti/


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
25 dkg Ráma
2 tojás sárgája +1 tojás a kenéshez
2dl tejföl
15dkg sajt
3 kávéskanál só
3 dkg élesztő

Elkészítés:


Az élesztőt a cukros tejfölben felfuttatjuk.

A lisztet a Rámával elmorzsoljuk, elkeverjük a sóval majd a felfuttatott élesztővel, tojással tejföllel jól összegyúrjuk. Duplájára kelesztjük, ujjnyi vastagra nyújtjuk, késsel bevagdaljuk, 5 cm-s szaggatóval kiszaggatjuk. Vékonyan zsirozott tepsibe sorba rakjuk, de hagyjunk helyet mert a sütőben fog igazán kelni! Tojással lekenjük, sajtal megszórjuk, és előmelegített sütőbe tesszük, közepes lángon 180-200 fokon sütjük

Sajtos pogácsa /Peti/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tepertős pogácsa
Tepertős pogácsa

Gyenge tésztát dagasztunk a hozzávalókból a töpörtyű és az őrölt bors kivételével,ha szépen megkelt elnyújtjuk és a tepertővel megkenjük,megszórjuk kevés borssal és hajtjuk,pihen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Medvehagymás pogacsa
Medvehagymás pogacsa

A liszteket elkevertem a sóval és elmorzsoltam benne a margarint. A közepébe öntöttem a tejben felfuttatott élesztőt, a tojásokat, majd a tejföllel dolgoztam össze, hogy a tészta s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás-sajtos muffin recept
Sonkás-sajtos muffin recept

A száraz és a folyékony hozzávalókat külön-külön összekeverjük, majd a kétféle anyagot is összekeverjük. A 12-es muffinsütőformát kibéleljük papírral vagy kivajazzuk-lisztezzük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk