60 dkg liszt
25 dkg Ráma
2 tojás+1 a kenéshez
2dl tejföl
15dkg sajt
3 kávéskanál só
5 dkg élesztő
1dl tej
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet a Rámával elmorzsoljuk, elkeverjük a sóval majd a felfuttatott élesztővel, tojással tejföllel jól összegyúrjuk. Duplájára kelesztjük, ujjnyi vastagra nyújtjuk, késsel bevagdaljuk, 5 cm-s szaggatóval kiszaggatjuk. Vékonyan zsirozott tepszibe sorba rakjuk, de hagyjunk helyet mert a sütőben fog igazán kelni! Tojással lekenjük, sajtal megszórjuk, és előmelegített sütőbe tesszük, közepes lángon 180-200 fokon sütjük
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral, kevés liszttel. A hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát, 1/2 ó-ig pihentetjük, kétszer hajtogatjuk, közben 20-20 percig pihentetjük. For...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos tejben elkeverem a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt. Felfuttatom. Közben a lisztet elmorzsolom a zsiradékkal, a sóval, majd a közepébe lyukat készítek és beleütöm a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt megfuttatjuk a cukros tejben, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Ezt jól összegyúrjuk, kidolgozzuk és megkelesztjük. A kelt tésztát fél cm vastagra nyújtjuk és három...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt kevés langyos cukros tejben felfuttatom. A lisztet a tojással, tejben felfuttatott élesztővel, kevés étolajjal, csipet sóval és az ízesítőkkel együtt fakanállal jól k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes