25dkg Trappista sajt
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 csapott evőkanál só
30 dkg Ráma
2 dl tejföl
1 mk kristálycukor
3 db tojás sárgája
1 egész tojás a kenéshez
Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejfölben felfuttatom.
A sót a liszttel elkeverem és a rámával elmorzsolom.
Hozzáadom a többi összetevőt, az élesztőt , két marék reszelt sajtot stb. Jól összegyúrom és 45 percig pihentetem.
Ujjnyi vastagra nyújtom, tetejét egésztojással lekenem, reszeltsajttal megszórom és derelyvágóval felcsíkozom.
Előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütöm.
A lisztet, elmorzsoljuk a -lehetőleg puha- margarinnal a túrót és a sót is hozzáadjuk és kézzel jól összedolgozzuk meleg helyen 15 percig pihentetjük a sütőt előmelegítjük 180 ºC-r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Beletesszük még a 3 tk sót, a tejfölt, a szobahőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidaga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összegyúrjuk a sóval,borssal,darált töpörtyűvel,zsírral,a tejben megfuttatott élesztővel,a tojások sárgájával,és a tejföllel. Másfél órát kelesszük,majd vékonyra nyújtju...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: Közepeskét szelet szendvics kenyér között felvágott sajt és a kenyér megkenve vajjal...aztán a goffri sütőben megpirítva. nagyon klassz ropogós!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű