25dkg Trappista sajt
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 csapott evőkanál só
30 dkg Ráma
2 dl tejföl
1 mk kristálycukor
3 db tojás sárgája
1 egész tojás a kenéshez
Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejfölben felfuttatom.
A sót a liszttel elkeverem és a rámával elmorzsolom.
Hozzáadom a többi összetevőt, az élesztőt , két marék reszelt sajtot stb. Jól összegyúrom és 45 percig pihentetem.
Ujjnyi vastagra nyújtom, tetejét egésztojással lekenem, reszeltsajttal megszórom és derelyvágóval felcsíkozom.
Előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütöm.
A beáztatott csicseriborsót sós, szódabikarbónás vízben puhára főztem. Leszűrtem, leöblítettem, hagytam kihűlni. Az olívaolajat, a citromlevet, a paprikát és a kurkumát egy keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Langyos tejben futtassuk fel az élesztőt pici cukorral 2. Szitáljuk át a lisztet és keverjük bele a sót 3. Keverőtálba rakva a sós lisztet, lassanként adagolva adjuk hozzá a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz átszitált lisztet összekeverjük a sóval és a cukros, langyos tejet élesztővel (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben elmorzsoljuk a vajat,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a 20 dkg vajjal elmorzsoljuk, a langyos tejfölt a tészta közepébe öntjük, bele morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, összegyúrjuk, majd kisodorjuk. A megmaradt 5 dkg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű