25dkg Trappista sajt
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 csapott evőkanál só
30 dkg Ráma
2 dl tejföl
1 mk kristálycukor
3 db tojás sárgája
1 egész tojás a kenéshez
Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejfölben felfuttatom.
A sót a liszttel elkeverem és a rámával elmorzsolom.
Hozzáadom a többi összetevőt, az élesztőt , két marék reszelt sajtot stb. Jól összegyúrom és 45 percig pihentetem.
Ujjnyi vastagra nyújtom, tetejét egésztojással lekenem, reszeltsajttal megszórom és derelyvágóval felcsíkozom.
Előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütöm.
Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olaj...
Elkészítési idő: kb. 45 perc Nehézség: KönnyűA sört langyosra melegítjük, krémesre elkeverjük benne az élesztőt, hozzákeverjük benne a vajat. A fehér lisztet és a rozslisztet összevegyítjük, beletesszük a sót, az élesztős k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk, a lisztbe belekeverjük, majd belemorzsoljuk a puha margarint, beledolgozzuk a többi hozzávalót. 1 órát kelesztjük, majd nyújtjuk, megkenjük a tojással a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Ramát olvasszuk fel, a legegyszerűbb mikrohullámú sütőben. A liszt köré rakjuk a tehéntúrót, a tejfelt, valamint az egész tojást. A lisztre morzsáljuk az élesztőt, adjuk hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű