25dkg Trappista sajt
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 csapott evőkanál só
30 dkg Ráma
2 dl tejföl
1 mk kristálycukor
3 db tojás sárgája
1 egész tojás a kenéshez
Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejfölben felfuttatom.
A sót a liszttel elkeverem és a rámával elmorzsolom.
Hozzáadom a többi összetevőt, az élesztőt , két marék reszelt sajtot stb. Jól összegyúrom és 45 percig pihentetem.
Ujjnyi vastagra nyújtom, tetejét egésztojással lekenem, reszeltsajttal megszórom és derelyvágóval felcsíkozom.
Előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütöm.
1. A lila hagymát felkockáztam, és kevés libazsíron megfuttattam, majd félretettem hűlni. 2. Az élesztőt a langyos tejjel és a kevés cukorral hagytam felfutni. 3. A lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat a tojássárgájával és egy csipet sóval habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a reszelt parmezán felét. A masszát összedolgozzuk a sütőporral elkevert liszttel. Ha nehezen á...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd összekeverjük a hozzávalókkal és rétestészta keménységű tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, egyenletesen rákenjük a tepertőkrémet. Felc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes összetevőt egy tálba tesszük, és egyneműre gyúrjuk a tésztát. Ne tévesszen meg minket, ha a tészta nagyon kemény. Ilyennek kell lennie. Akár kivehetjük az asztalra...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz