50 dkg liszt,
15 ráma,
10 zsír,
1 kk. só
1 tojás,
1 kis tejföl,
2 evők. olaj,
1 szalalkáli,
1 mk. szódabikarbóna.
A sót és a szódabikarbónát a liszttel összekeverem.
Ezután a zsiradékokat a liszttel elmorzsolom, a szalakálit pici tejben felfuttatom és a többi hozzávalóval együtt összegyúrom.
Ujjnyi vastagra nyújtom, megkenem tojással, megszórom reszeltsajttal, köménnyel, szezámmal,(ki mit szeret) és derejevágóval csíkokra vágom.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.
Saját recept,nagyon régi ,de bevált.Tetejét tojásos ,tejfölös keverékkel kenem meg ettől is puhább lesz,szezámmag és sajt a tetejére.
A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk - ez kb. 10 perc. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a margarint habosra keverem a sóval, aztán felfuttatom a cukros tejben az élesztőt. A liszttel, tojással, kefirrel, tejföllel, olajjal és az élesztővel összeállítom a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBelemorzsoljuk a langyos cukros tejbe az élesztőt, és félretesszük. A lisztet a sóval tálba szitáljuk, beleöntjük az élesztős tejet és az olajat, majd lágy tésztát dagasztunk be...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet öntsük össze a vízzel, langyosítsuk meg, keverjük bele a cukrot majd az élesztőt és 7-8 dkg lisztet. Fedjük le egy ruhával, és hagyjuk meleg helyen 10-15 percig. Ezután ad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű