50 dkg liszt,
15 ráma,
10 zsír,
1 kk. só
1 tojás,
1 kis tejföl,
2 evők. olaj,
1 szalalkáli,
1 mk. szódabikarbóna.
A sót és a szódabikarbónát a liszttel összekeverem.
Ezután a zsiradékokat a liszttel elmorzsolom, a szalakálit pici tejben felfuttatom és a többi hozzávalóval együtt összegyúrom.
Ujjnyi vastagra nyújtom, megkenem tojással, megszórom reszeltsajttal, köménnyel, szezámmal,(ki mit szeret) és derejevágóval csíkokra vágom.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.
Saját recept,nagyon régi ,de bevált.Tetejét tojásos ,tejfölös keverékkel kenem meg ettől is puhább lesz,szezámmag és sajt a tetejére.
A tészta hozzávalóit összeöntjük. Jól gyúrhatónak kell lennie, egy órát kelesztjük. Rudat formázunk belőle legalább 4 felé vágjuk. ( Ahogy kijön) Egyesével kör alakúra nyújtjuk, a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a tölteléket. Egy lábasban kevés olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott fokhagymát, beletesszük a spenótot, megfonnyasztjuk, majd szobahőmérsékletűre h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, majd a megkelt élesztővel, a maradék tejjel és az olajjal sima tésztát dagasztunk. A tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A leveles tésztát felengedjük, kinyújtjuk. Megszórjuk reszelt sajttal, majd hosszában ráfektetjük a bacon szalonnát. Derelye vágóval elvágjuk a csíkokat, majd csava...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű