menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtosrúd (szalakális)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt,
15 ráma,
10 zsír,
1 kk. só
1 tojás,
1 kis tejföl,
2 evők. olaj,
1 szalalkáli,
1 mk. szódabikarbóna.

Elkészítés:


A sót és a szódabikarbónát a liszttel összekeverem.
Ezután a zsiradékokat a liszttel elmorzsolom, a szalakálit pici tejben felfuttatom és a többi hozzávalóval együtt összegyúrom.
Ujjnyi vastagra nyújtom, megkenem tojással, megszórom reszeltsajttal, köménnyel, szezámmal,(ki mit szeret) és derejevágóval csíkokra vágom.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.

Trükkök, tippek, praktikák:


Saját recept,nagyon régi ,de bevált.Tetejét tojásos ,tejfölös keverékkel kenem meg ettől is puhább lesz,szezámmag és sajt a tetejére.

Sajtosrúd (szalakális)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Sajtos rúd – Sokáig eláll
Sajtos rúd – Sokáig eláll

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, bele morzsoljuk a margarint, majd alaposan összegyúrjuk a sajttal és a tejföllel. / a sajtból kb.3 dkg-ot kihagyhatunk a teteje beszórá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ropogós kis mini sajtos bagettek
Ropogós kis mini sajtos bagettek

Ez az egyszerűbb recept. Aki használ öregtésztát, annak természetesen azzal ajánlom ezt a péksüteményt is. 20-25 dkg öregtészta kell hozzá, de az élesztőt így csökkenteni kell 1-1,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Vegán (édes)burgonyás pogácsa
Vegán (édes)burgonyás pogácsa

Tegyük egy lábasba a burgonyát + édesburgonyát, öntsük fel vízzel és főzzük puhára. Szűrjük le, majd törjük pépesre burgonyatörővel. Öntsük egy bögrébe a langyos rizstejet, adju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Sós hájas tészta
Sós hájas tészta

1. A tészta összetevőinek egyöntetű, jól kidolgozott tésztává dagasztása 2. A réteg képző háj összedolgozása a hozzá járó finomliszttel, majd lapos téglalap alakúvá formálása 3....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk