50 dkg csirkemell darálva
2 db zsemle vízben áztatva, majd kifacsarva
2 db tojás
só
őrölt bors
1 kisebb vöröshagyma reszelve
2 gerezd fokhagyma reszelve
1 mokkáskanál pirospaprika
A töltelékhez:
6 szelet gépsonka
6 cikk sajt
A húspogácsák beforgatásához:
1 db tojásfehérje felverve
A körethez:
krumpli
brokkoli
vaj
tej
Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk. Tenyerünkbe terítünk a húsmasszából, ráteszünk fél szelet gépsonkát, rá a cikk sajtot. A gépsonkával a sajtot betakarjuk, majd a húsmasszát pogácsává gömbölyítjük. Tojásfehérjébe forgatjuk, és kiolajozott tepsibe rakjuk. Mind a 12 db fasírtpogácsánál így járunk el.
200 fokos sütőben sütjük, szép pirosra.
A körethez a meghámozott burgonyát sós vízben, a brokkolit külön edényben, azt is sós vízben megfőzzük. Mindkettőt leszűrjük, amikor megfőttek. Összekeverjük a krumplit és a brokkolit, összetörjük, egy kis vajjal és tejjel jól kikeverjük, hogy jó pürés legyen.
A töltött húspogácsákat a brokkolis krumplipürével tálaljuk
Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal o...
Elkészítési idő:A burgonyát hajában megfőzöm, meghámozom, majd felkarikázom. Egy serpenyőben kevés vajon megsütöm a felkarikázott burgonyát, amit megszórtam kakukkfűvel, rozmaringgal. Ha kész meg...
Elkészítési idő:A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felszele...
Elkészítési idő: