50 dkg csirkemell darálva
2 db zsemle vízben áztatva, majd kifacsarva
2 db tojás
só
őrölt bors
1 kisebb vöröshagyma reszelve
2 gerezd fokhagyma reszelve
1 mokkáskanál pirospaprika
A töltelékhez:
6 szelet gépsonka
6 cikk sajt
A húspogácsák beforgatásához:
1 db tojásfehérje felverve
A körethez:
krumpli
brokkoli
vaj
tej
Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk. Tenyerünkbe terítünk a húsmasszából, ráteszünk fél szelet gépsonkát, rá a cikk sajtot. A gépsonkával a sajtot betakarjuk, majd a húsmasszát pogácsává gömbölyítjük. Tojásfehérjébe forgatjuk, és kiolajozott tepsibe rakjuk. Mind a 12 db fasírtpogácsánál így járunk el.
200 fokos sütőben sütjük, szép pirosra.
A körethez a meghámozott burgonyát sós vízben, a brokkolit külön edényben, azt is sós vízben megfőzzük. Mindkettőt leszűrjük, amikor megfőttek. Összekeverjük a krumplit és a brokkolit, összetörjük, egy kis vajjal és tejjel jól kikeverjük, hogy jó pürés legyen.
A töltött húspogácsákat a brokkolis krumplipürével tálaljuk
-Minden hozzávalót elkeverünk,beleforgatjuk a húst és 1 éjszakára hűtőben pácoljuk - 200 C-on a levével locsolva sütjük meg - Gyümölcssalátával tálaljuk
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű--A mellcsíkokat megtisztítjuk ,kicsit felitatjuk a nedvességtől ... , ,sózzuk és borsozzuk meg. Hagyjuk állni 20 percet. --A szokásos módon készítsd elő három tálba a lisztet,...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA combokat megmosom, a bőrét eltávolítom, sózom és szűrőben lecsepegtetem róla a felesleges vizet. Közben kikészítem a panírozáshoz a lisztet, a tojást és az áttört kukorica pelyhe...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkehúst feldaraboljuk csíkokra, fűszerkeverékkel és a fahéjjal kevés olajjal pácoljuk minimum 2 órán át. Közben a szalonnát apróra felszeljük, megpirítjuk, ha megpirult a kris...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű