menu

Családireceptkönyv.hu

Töpörtyűs pogácsa


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
3 ek. fehérbor,
2 dl tej,
1 dl tejföl,
1 ek. só,
1 tk. cukor,
1 tojás,+ 1 a kenéshez,
30 dkg töpörtyű,
6 dkg zsír.

Elkészítés:


A lisztben elkeverem a sót, 1 dl langyos tejben feloldom az élesztőt, és a kimért lisztből 1 evőkanállal belekeverek.
A megkelt élesztőhöz adom a többi anyagot, és rétes keménységű tésztát dagasztok.
30x40 cm-s téglalappá nyújtom, majd a darált töpörtyűt rákenem.
Feltekerem mint a beiglit. Nyújtófával kicsit megütögetem, majd szimplán hajtogatom.
Fóliával letakarva 20 percet pihentetem. Elfordítom a tésztát 90 fokkal és most duplán hajtogatom.
Ismét pihen 20 percet.
Ezután ismét elfordítom 90 fokkal, és újra duplán hajtom.
Ismét 20 perc pihi.
Ujjnyi vastagra nyújtom, tetejét berácsozom, 5 cm-s szaggatóval pogácsázom.
Tetejét felvert tojással lekenem. Tepszibe pihen10-15 percet, és előmelegített sütőben 190-200 fokon kb. 20-30 perc alatt megsül.

Töpörtyűs  pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ági
Pogácsa a hűtőből
Pogácsa a hűtőből

Ha nem kókuszzsírral dolgozunk, használjunk vajat/margarint, esetleg zsírt. Kezdjük azzal, hogy a kókuszzsírt megolvasztjuk. 2 kanállal teszünk majd a tésztába, a többivel kenegetü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Mediterrán sajtos tallér
Mediterrán sajtos tallér

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, a fűszerkeverékkel. Összedolgozzuk a tojással, a vajjal, a tejföllel és a finomra reszelt sajttal. A tésztából kisebb diónyi golyókat so...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Leveles töpörtyűs pogácsa
Leveles töpörtyűs pogácsa

A langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba tesszük a lisztet és a többi hozzávalót, majd jól összegyúrjuk.Meleg helyre téve1 óra alatt a duplájá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Fokhagymás-libazsíros hajtovány
Fokhagymás-libazsíros hajtovány

A lisztet eldolgozzuk a tejben a cukorban felfuttatott élesztővel, kicsi sóval, majd egy órát kelesztjük a tésztát. Ezt követően téglalap formájúra nyújtjuk, egy centinél is véko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk