60 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
3 ek. fehérbor,
2 dl tej,
1 dl tejföl,
1 ek. só,
1 tk. cukor,
1 tojás,+ 1 a kenéshez,
30 dkg töpörtyű,
6 dkg zsír.
A lisztben elkeverem a sót, 1 dl langyos tejben feloldom az élesztőt, és a kimért lisztből 1 evőkanállal belekeverek.
A megkelt élesztőhöz adom a többi anyagot, és rétes keménységű tésztát dagasztok.
30x40 cm-s téglalappá nyújtom, majd a darált töpörtyűt rákenem.
Feltekerem mint a beiglit. Nyújtófával kicsit megütögetem, majd szimplán hajtogatom.
Fóliával letakarva 20 percet pihentetem. Elfordítom a tésztát 90 fokkal és most duplán hajtogatom.
Ismét pihen 20 percet.
Ezután ismét elfordítom 90 fokkal, és újra duplán hajtom.
Ismét 20 perc pihi.
Ujjnyi vastagra nyújtom, tetejét berácsozom, 5 cm-s szaggatóval pogácsázom.
Tetejét felvert tojással lekenem. Tepszibe pihen10-15 percet, és előmelegített sütőben 190-200 fokon kb. 20-30 perc alatt megsül.
180 fokra melegítsd elő a sütőt. Terítsd ki az egyik tésztalapot, kend el rajta egyenletesen a pesztót, majd szórd rá a mozzarellát. Takard le a másik lappal. Egy éles késsel vág...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, reszelt sajttal megszórjuk. Kisebb szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, és 200 fo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tejet langyosítsuk meg keverjük bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt. 10-15 percig hagyjuk állni, amíg felfut. A vajat olvasszuk meg egy picit keverjük hozzá a liszthez,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesMindezt jól összegyúrni, és kis (mogyorónyi) gombócokat formálni. A tallérsütőt jól felforrósítani a gázon, és nagy lángon 4-esével kisütni. Közben meg kell fordítani a tallérsü...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű