60 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
3 ek. fehérbor,
2 dl tej,
1 dl tejföl,
1 ek. só,
1 tk. cukor,
1 tojás,+ 1 a kenéshez,
30 dkg töpörtyű,
6 dkg zsír.
A lisztben elkeverem a sót, 1 dl langyos tejben feloldom az élesztőt, és a kimért lisztből 1 evőkanállal belekeverek.
A megkelt élesztőhöz adom a többi anyagot, és rétes keménységű tésztát dagasztok.
30x40 cm-s téglalappá nyújtom, majd a darált töpörtyűt rákenem.
Feltekerem mint a beiglit. Nyújtófával kicsit megütögetem, majd szimplán hajtogatom.
Fóliával letakarva 20 percet pihentetem. Elfordítom a tésztát 90 fokkal és most duplán hajtogatom.
Ismét pihen 20 percet.
Ezután ismét elfordítom 90 fokkal, és újra duplán hajtom.
Ismét 20 perc pihi.
Ujjnyi vastagra nyújtom, tetejét berácsozom, 5 cm-s szaggatóval pogácsázom.
Tetejét felvert tojással lekenem. Tepszibe pihen10-15 percet, és előmelegített sütőben 190-200 fokon kb. 20-30 perc alatt megsül.
Jól összekeverjük! 5 percet pihentetjük! Kis golyókat formálunk-kissé meglapítjuk,tetejére reszelt sajtot szórunk. Légkeveréses előmelegített sütőben 180 fokon kb . 20-22 percig s...
Elkészítési idő:Összegyúrod az egészet és 1 órát hagyod kelni , aztán 1-2 cm vastagra kinyújtod és formára szaggatod,mehet a sütőbe. Előmelegítettbe 200 C .on fél órát sütöd.
Elkészítési idő: 90 percA lisztbe elmorzsoljuk a vajat majd bele tesszük a sót, sajtot. A tejbe elkeverjük a szódabikarbónát és hozzáöntjük. Összegyúrjuk majd lisztezett deszkán rádolgozunk és kinyújtjuk...
Elkészítési idő: